Bridžita - pati garsiausia visų laikų vienišė!

Sveikos! Nors pažvelgus pro langą nesimato, kad dabar yra žiemos vidurys, tačiau sinoptikai žada, kad greitu metu staigiai atšals... ką veikti tada, kai namų darbai paruošti, o oras tikrai nėra tas, kuris tave džiugina? Šiandien aš Jums siūlau susipažinti su šmaikščiąja Bridžita Džouns, kuri tikrai neleis Jums "nustipti" iš nuobodulio.
Apie Helen Fielding parašytą romaną "Bridžitos Džouns Dienoraštis".
Ši knyga pasakoja apie nuostabiai juokingą Bridžitą Džouns - moterį, kuri lygi šių dienų yra garsiausia vienišė susidurianti su alkoholio, cigarečių, pinigų, antsvorio ir žinoma, vaikinų problemomis. Galiausiai ji nusprendžia, kad reikia viską pradėti iš pradžių ir Naujaisiais metais pradeda rašyti dienoraštį, kuriame apstu vilties ir dramatizmo. Susidariusi pažadų sąrašą (tokių kaip - "Pradėsiu laikytis celiulitą naikinančios dietos ir taip sumažinsiu šlaunų apimtį 7 centimetrais (t.y. po 3,5 cm nuo kiekvienos šlaunies)" arba "Neisiu kur nors kiekvieną vakarą, bet liksiu namie, skaitysiu knygas ir klausysiu klasikinės muzikos". Šie pažadai gal būt ir neskamba labai juokingai, bet žinant Bridžitą... na, tai Jūs jau nuspręsite ar šie sakiniai verti juoko ašarų) ji pradeda į Pasaulį žiūrėti kitomis akimis... na, bent jau stengiasi tai daryti geriausių draugų suteikiama pagalba. Knyga puikiai skaitosi darbo dienomis kai visi namų darbai tiesiogine to žodžio prasme GRIŪNA ant tavęs, o tu nori nors trumpam atsikvėpti ir paskęsti kito žmogaus kitose problemose.
Nuomonės apie šią knygą:
Asta - Perskaičiau šią knygą dar gerokai prieš pasirodant filmui. Knyga yra tikrai geriau :) Rekomenduoju paskaityti. Užsimaniau rašyti savo dienoraštį ar bent blog'ą :) Knyga įkvepianti džiaugtis gyvenimu ir savimi, net jei esi storuliukė kerėpla ;)Nijolė - Ilgai nepirkau, nes esu rimtų knygų mėgėja, bet netyčia filmą pas draugę pamačiau ir supratau, kokia tundra buvau, kad knygos neskaičiusi. Perskaičiau. Super. Angliškas humoras ir jokia Bridžita ne žioplė, tiesiog žavi moteris, turinti puikų humoro jausmą. Labai reikalinga knyga atsipalaidavimui.
Kristina - Ši knyga, tai vienišos merginos vadovėlis. Ji parašyta taip tikroviškai, kad net sunku patikėti :). Pirmą kartą ją perskaičiau kai tik ji pasirodė, bet dabar praėjus tiek laiko pas mane ji lentynoj tikrai neužsistovi. Ją jau skaičiau gal apie 8 kartus, tačiau ji man vistiek nenusibosta. Labai gerai padeda kai būni nusiminusi ar prislėgta problemų. Tada panyri į knygą ir nenori atsitraukti ir net nepajunti kaip atsipalaiduoji ir randi išeitį iš susidariusios situacijos. Rekomenduociau ją visoms merginoms, tikrai nepasigailėsit:).
Milda - Už "Bridžitą Džouns" niekas geresnės knygos turbūt jau neišleis...pati geriausia knyga iš visų skaitytų.
Anonimas - Man tai labai patiko, skaičiau kai ji tik pasirodė, kol dar filmo nebuvo. Matyt tai buvo vienintelis atvejis, kai skaitydama knygą kikenau balsu :). Tik filmo siulyčiau nežiūreti.
Anonimas - Nepasakyčiau, jog tai "vežanti" knyga. Reikia paskaityti ir tokių.Tai labai lengvo turinio. Skaičiau prieš 4 metus, bet antrą kartą skaityti nenorėčiau.
Blinke - Knyga gera, tik neradau tiek daug juoko sukeliančių scenų kaip čia kas rašė. Gal todėl, kad man ne 30 :D.

Apie du filmus "Bridžitos Džouns dienoraštis" ir "Bridžitos Džouns dienoraštis: ties proto riba".
Tai turbūt yra vieninteliai filmai, kuriuos siūlyčiau pažiūrėti pirmus nei perskaityti knygas. Galiu net įvardyti to pagrindinę priežastį - filmuose Jūs suprasite kokio charakterio yra toji Bridžita ir puikiai perprasite ją, žinosite kokiose situacijose mergina susitvarkys. Tuomet ir pati knyga Jus žavės nuo pradžios iki galo... be to, jeigu vis dėl to filmas nepatiks, Jūs žinosite, kad neverta skaityti pačios knygos (jei nepatiks kino juosta - abejoju ar patiks knyga).
Filmai yra labai panašūs į knygą - iškeltos tos pačios problemos, tie patys džiaugsmai, nelaimės ir sijonai (taip, sijonai. Jei nuspręsite pažiūrėti filmą ir perskaityti filmą - suprasite ką turiu omeny). Kino juostos puikiai tinka linksmiems vakarams su draugėmis ar pižamų vakarėliams - tokį filmą daug linksmiau stebėti su gera kompanija, šokoladu ir kakava! :)

Filmo "Bridžitos Džouns dienoraštis" pristatomasis filmukas:
Filmo "Bridžitos Džouns dienoraštis: ties proto riba" pristatomasis filmukas:

Apie aktorę, kuri vaidino Bridžitą Džouns - Renee Kathleen Zellweger (44 metai)!
Talentingoji aktorė, kurios šviesa paskutiniu metu yra prigesusi išgarsėjo įsikūnydama į Helen Fielding sukurtą heroję - Bridžita Džouns. Tačiau paskutiniu metu, kad ir kaip būtų gaila labiau ši dama garsėja savo ekstremaliomis dietomis ir itin pasikeitusiais veido bruožais, o ne savo darbu...
Renee Zellweger pasikeitimai - patrauklu ar ne itin?
Prieš tampant garsia, Holivudo žvaigžde Renee ilgai dirbo vienoje Teksaso valstijoje padavėja ir lankė dramos būrelį, į kurį nuvedė jos vyresnis brolis Andrew. Tai buvo jos hobis ir kaip ji pati sako - netikėjau, kad kada nors tapsiu aktore. Tai buvo tik pramoga. Galiausiai nusprendė, jog reikia įgyti specialybę ir įstojo į Teksaso universitetą, kur studijavo anglų kalbą. Tačiau ten ją surado likimas vardu universiteto dramos studija ir galiausiai mergina nusprendė, kad nori būti aktore. Į karjeros aukštumas kelias buvo sunkus ir prasidėjo menkais vaidmenimis - "Reality Bites" (1994) ir "Empire Records" (1995). Galiausiai 1996 metais jai nusišypsojo laimė ir Renee gavo progą suvaidinti Cameron Crowe filme "Džeris Magvairas" kartu su pačiu Tom Cruise!
2001 metais gavusi pati pelningiausią savo karjeroje pasiūlymą suvaidinti šmaiščią Bridžitą kartu gavo ir užduoti - priaugti 13 kilogramų. Jos specialiąją dietą sudarė picos, mėsainiai, spurgos ir kiti kaloringi patiekalai. Tris mėnesius ši aktorė valgė tik tokį maistą ir per dieną suvartodavo apie 4780 kalorijų. Laikraščiui "Daily Mail" ji paskelbė, kad labai jaudinasi dėl staigaus svorio didinimo, tačiau tą patį eksperimentą atliko ir 2006, kai sutiko vaidinti "Bridžitos Džouns dienoraštis: ties proto riba". Kai abi dalys buvo nufilmuotos, normalu, kad Renee nusprendė, jog reikia atsikratyti nereikalingų kilogramų, atsikratyti Bridžitos Džouns pravardės ir laukti naujų pasiūlymų, tačiau... daugelis žmonių nereagavo į jos pokyčius taip, kaip ji svajojo - apkalbinėjo, teigė, kad ji turi valgymo sutrikimų, serga anoreksija... visa tai pati aktorė paneigė ir dar davė "gerų" patarimų merginoms, kurios nori gražios figūros. Renee teigia, kad kai nori valgyti, tačiau nenori papildomų kalorijų užkandžiauja... ledų kubeliais - "tai nėra taip blogai - valgau juos tol, kol gaunu sotumo jausmą"... šiuo metu aktorė sverianti 53 kilogramus (163 cm. ūgio) vis dar laikosi Atkinso ir mažų porcijų dietos. Paprašius merginos kilusios iš inžinieriaus (Emilio Ericho Zellwegerio) ir medicinos sesers (Kjellfrid Irene Andreassen) šeimos pasidalinti įprastu dienos valgiaraščiu ji neatsakė neigiamai ir pateikė štai tokį, jai įprastą meniu:
• 2 be lukštų virti kiaušiniai, 148 kcal
• 1 bananas, 95 kcal
• Tuno kepsnys, 180 kcal
• 2 porcijos daržovių salotų be padažo, 100 kcal
• 100 g sūdytos plonai pjaustytos jautienos, 160 kcal
• 1 porcija žalių daržovių, 90 kcal
Iš viso: 773 kcal (moteris į dieną mažiausiai turi gauti 1200 kcal, tačiau pagal visus sveikatos formatus geriausia yra gauti 1800 - 2000 kcal į dieną).
Ką begaliu pridurti? Žaviuosi Renee, bet tuo pačiu ir nepalaikau jos pozicijos. Ši moteris yra puiki aktorė ir žino kaip reikia įsikūnyti į kitą vaidmenį (vien dėl jos profesionalumo "Bridžitos Džouns" filmus žiūrėjau ne kartą ir ne du), be to ji gerbia save - žinanti, kad savo sferą iš mano gerai, pasiūlymo dėl darbo ji gali laukti metų metus, o ji gavus atlikti jį kuo geriau - paaukojant figūrą ir stiprius principus. Tačiau kitą vertus nepritariu jos lieknėjimo manijai (nuoširdžiai - man ji daug gražiau atrodo kai yra putnesnė)... o ką Jūs manote apie Renee Zellweger?

Žmogus, kuris sukūrė Bridžitą Džouns - Helen Fielding (55 metai).
Trys knygas išleidusi apie šauniausią visų laikų vienišę Bridžitą Džouns (taip, yra ir trečioji dalis "Bridžita Džouns: pakvaišusi dėl vaikinų") parašiusi anglų rašytoja Helen Fielding šiuo metu yra išsiskyrusi ir pagimdžiusi du vaikus - Dashiell Curran ir Romy Curran. Ji mokėsi St Anne's koledže ir Oxford'e, be to yra laimėjosi daug apdovanojimų - 1997 British book of the year, 2002 Writers Guild of America nomination Best Screenplay ir t.t. Baigusi universitetą ši asmenybė pradėjo dirbti BBC televizijoje, o dar vėliau nusprendė, kad ji norėtų tapti rašytoja/žurnaliste ir perėjo į "The Sunday Times".
Interviu apie naująją "Bridžitos Džouns" knygos dalį:


Iki kitų susitikimų,
Simona A.

P.S. Po ilgo laiko tarpo rašiau straipsnį, tad suprantu jog jis nėra tobulas, tačiau tikrai stengiausi ir laukių nuomonių - ir blogų, ir gerų! :)

P.P.S. Kito straipsnio tema "Kaip užsidirbti papildomų pinigėlių dar paauglystėje?". Tai nebus TIESIOG mano patarimai, o mano kalbintų merginų idėjos. Jei Jūs jau dabar prasimanot pinigų (ar rankdarbių darymas ar tai grybų rinkimas ir pridavimas - nesvarbu) parašykite man į FACEBOOK (Simona Alexandraviciute)! Užduočiau kelis klausimus :). Iš anksto dėkoju!

Rėmiausi: 15min.lt, 5braskes.lt, moteris.lt, pasauliodietos.lt., wikipedia.com, knyguklubas.lt.

7 Komentarai

  1. Netvarkingas straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Daug informacijos naudingos, bet su išdėstymu tikrai galėjai padirbėti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaitau per telefona, todel isdestymo nekomentuosiu, nes jo nematau. :D bet informacija man patiko. Buvo issamu. Galbut reikejo kokiu idomesniu faktu, nes skaitant iesk tiek pabodo, bet bendrai paemus neblogas darbas. Sese zinau turi sitas knygas, speju reiks paskaityt :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. O man smeniškai patiko.Mėgstu plačius įrašus.Filmą esu mačiusi.Jis man patiko,tad kada nors perskaitysiu knygą :) O aš visad maniau,kad aktorė buvo putnesnė iš prigimties.Bet jai tai labiau pritiko.Žymiai mielesnė ;D
    Spaudžiu visus tris mygtukus apačioj :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sutinku su kitom merginom, straipsnis išties yra netvarkingas. Visada siūlau pasitikrinti kaip jis atrodys prieš paskelbiant. Bet iš dalies sudominai, tikrai ruošiuosi pasižiūrėti šitą filmą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Išdėstymas ir man labai užkliuvo. Spėju, kad rašei per wordą, ar ne? :D Bet matosi, kad darbo tikrai įdėta nemažai. :)Patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū už pagyrimus :). Dėl išdėstymo - stengsiuosi pasitaisyti! Simona, ne per word'ą.. tiesiog nemoku gražiai išstumdyti visų nuotraukų :D

    AtsakytiPanaikinti