Jill Hathaway "Slydimas"


Kiekvienas žmogus puikiai žino jausmą, kai tiesiog nėra ką veikti... knygos - puiki išeitis! Turbūt nereikia rašyti kokią didelę naudą jos mums duoda... beliko išsivirti skanios arbatos, susisukti į pledą ir pasinerti į kitą pasaulį. Na, o kai išseks idėjos, ką skaityti arba tiesiog norėsi įspūdingo skaitalo - Jill Hathway kūrinys "Slydimas" taps puikia išeitimi!

Knygos turinys

Pagrindinė veikėja Vija serga narkopleksija (tai lyga, kuri pasižymi staigiais mieguistomo ar miego priepuoliais). Tačiau tiesa tikrai nėra tokia. Kiekvieną kartą merginai prisilietus prie daikto, kurį liesdamas kitas žmogus jautė stiprias emocijas - Vija "nuslysta" į to asmens kūną ir visą vaizdą aplinkui regi jo akimis. Gaila, tačiau nei tėtis, nei psichologė ją netiki, o priepuoliai vis dažnėja... mergina bando išsipasakoti savo geriausiam draugui Rolinsui, tačiau staiga draugystė atšąla. Pabandžiusi išsipasakoti naujam į miestelį atvykusiam vaikinui Zeinui ji sulaukia tik žvilgsnio, kuriame matyti paguoda. Galiausiai paauglė "nuslysta" į tikrą detektyvą - ji mato, kaip žmogus rašo atsisveikinimo raštelį, o sesers draugė Sofi guli lovoje... negyva. Visi mano, kad dėl didelių problemų Sofi nusižudė ir tik vienintelė Vija žino tiesą. Ar Vijai pavyks išsiaiškinti kas yra žudikas? Kaip susiklostys santykiai su Zeinu ir Rolinsu? Visus atsakymus rasite šioje knygoje. 
Knyga greitai persiskaito, nes siužetas nuolat vystosi - iškeliama vis daugiau problemų. Kūrinys tikrai patiks toms, kurios mėgsta fantastinius kūrinius, be to yra mažos detektyvės (mėgsta nagrinėti kiekvieną žodelį po kaulelį). Jill Hathaway moka pavergti skaitytojus puikiai aprašomais vaizdais ir scenomis, tad nebelieka abejonių - knyga tikrai verta dėmesio ne tik dėl sklandaus teksto, bet ir dėl puikios išmonės.


Nuomonės apie knygą

Knyga man patiko - kažkiek priminė Stephanie Meyer knygą „Sielonešė“. 
Pabaiga kiek liūdna, bet tai knygai dacė pikantiškumo - ne visada viskas turi pasibaigti gerai. Lengvai skaitėsi, gražiai, sklandžiai parašyta knyga.
Nereali knyga... Tiesiog taip įtraukė, kad atsiplėšti buvo beveik neįmanoma. :)
Išskirtinis siužetas. Ir pati knyga ne vien "seilėvarviai", kaip dauguma dabartinių knygų. Nuostabi.
Knyga pranoko lūkesčius. Nemaniau, kad tokia įdomi bus, bet kai įtraukė tai įtraukė. Įdomus siužetas, netikėta pabaiga, intriga išlaikyta visą laiką, kai jau manai, kad žinai atsakymą, pasirodo jog nė velnio tu nežinai ;). Verta skaityti, o dar labiau verta laukti sekančios dalies. Gaila tik to, kad knyga liūdnoka.
Nuostabus pasakojimas :). Negalėjau atsitraukti nuo knygos, mane tikrai įtraukė visi įvykiai, taip detaliai nupasakoti puikiu stiliumi. Yra visko: ir meilės, ir paslapties, truputį pavojaus ir netekties. Tikrai verta dėmesio, beje bus ir antra knyga:)


Antroji "Slydimo" knyga
Apie autorę - Jill Hathaway

Perskaičius orginalią šios autorės knygą nelieka abejonių, kad Jill yra įdomus žmogus. Vaikystėje ši mergina buvo linkusi prie meno - gamindavo popierines lėles, rašydavo "EMO" stiliaus poeziją ir komiksus, kuriuos parduodavo vietinėje Ajovos parduotuvėlėje. Baigusi mokyklą Jill įstojo į Ajavos valstybinį universitetą. Šiuo metu autorė yra vidurinės mokyklos mokytoja bei rašytoja, kuri po truputį skinasi karjeros kelią. Laisvalaikiu ši moteris mėgsta užsiimti kulinarija, važinėtis dviračiu, leisti laiką internetinėje svetainėje PINTEREST ir žinoma, rašyti. Gaila, tačiau kol kas autorė yra išleidusi tik dvi knygas - "Slide ("Slydimas")" ir "Impostor". Didžiausi gerbėjai gali skaityti dažnai registruojamą Jill blog'ą (http://jillscribbles.blogspot.com/), kuriame ji aprašo savo dienas, apmąstymus... nors autorė dar nėra laimėjusi jokių apdovanojimų - gyveną puikų gyvenimą su savo vaiku ir vyru. Jill Hathaway yra labai šiltas žmogus ir ypatingai mėgsta bendrauti su savo gerbėjais. Jei nori, gali jai parašyti laišką į facebook'ą (https://www.facebook.com/jill.hathaway.1) - autorė būtinai atrašys!

Tiek šiai dienai,
Simona A.
P.S. Gal kas yra skaitę šią knygą? Pasidalinkite nuomonėmis!

Rašydama straipsnį rėmiausi šiais informacijos šaltiniais - knyguklubas.lt, jillhathaway.com, vikipedija.lt

11 Komentarai

  1. Patiko ! Ką tik ši knyga pateko į mano privalomų perskaityti knygų sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pristatei tikrai puikiai.
    Įdomi pasirodė tiek knyga, tiek jos autorė.
    Šaunuolė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai sudpminai knyga, tik knyga negali persiskaityti - tai jau stiliaus klaida :>

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neskaičiau knygos, bet labai sudomino

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kai darai copy-paste (ties nuomone), tai padaryk, kad nebūtų to fono prie raidžių kitos spalvos. O šiaip man patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nesu skaičiusi šios knygos, bet būtų visai įdomu perskaityti. Sudomino.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Wow, kaip sudomino! Tiek autorė, tiek knyga labai įdomiai atrodo. Įtraukiu ir aš "Slydimą" į savo knygų sąrašą.

    O not cornflower - ten buvo kopijuotos kitų žmonių nuomonės, kaip aš suprantu, jos netaisytos.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Žmonių nuomonės taisytos, tačiau tik raidės pakeistos į lietuviškąsias ąčęėįšųū :).
    Ačiū, stengsiuos įsiminti šią klaidą ;)

    AtsakytiPanaikinti