Saldesnis už medų. Kas?

Nežinau kaip jūs, bet man šita mįslė vaikystėje buvo sunkiausia, kurią kas nors yra kada nors uždavęs. Bet tuo pačiu, atsakymą įsiminiau greičiausiai.
Taigi pirmame savo straipsnyje, šiame forume, parašysiu apie miegą ir ką daryti, kad miegotumėt kaip kūdikiai. Kadangi dauguma jau miegate, tikiuosi, kad sapnuojate gražius sapnus ir ryte pabusite žvalūs. O tie, kurie nemiega, taip kaip aš ir kuriuos kankina nemiga, galite paskaityti, kokios yra gero miego paslaptys.

  • Visų pirmą, kad gerai miegotumėt turi būti patogus čiužinys arba lova. O tai priklauso jau nuo kiekvieno žmogaus atskirai. Kaip nesiginčijama dėl skonio, taip ir dėl lovos kietumo ar minkštumo, nes vieniems patinka kietesnės, kitiems minkštesnės lovos.
  • Niekada nieko nedarykite tuo metu, kai turite miegoti. Geriau suraskite laiko dieną atlikti visus reikiamus darbus ir ankščiau nueiti miegoti. Daugelis paauglių, moksleivių ir studentų nemiega naktimis ir miegui skirtą laiką aukoja mokydamiesi ar buvimui su draugais. Tačiau daug geriau jaučiamės gerai išsimiegoję ir tada mūsų darbo produktyvumas yra daug didesnis. Pamiegojus mūsų smegenys gauna daugiau deguonies, todėl jos dirba daug geriau, nei data kai galva tiesiog linksta prie stalo. O su draugais galima pabūti ir dieną. Nes nieko nėra svarbiau už miegą. Patikėkit.
  • Dažnai atsigulus negalime ramiai gulėti, ir užmerkti akis, nes tada jaučiamės turintys per daug energijos, kad galėtume miegoti. Kartais tai gerai, tačiau dažniausiai tai trukdo ir tiesiog dar labiau išvargina. Taigi prieš eidami miegoti, atsipalaiduokite. Puodelis šiltos vaistinės ramunės arba katžolės puodelis prieš miegą daro stebuklus. Taip pat daugeliui žmonių padeda stiklinė karšto pieno su žiupsneliu muskato riešuto ar puodelis kakavos su mažai cukraus. O jei jums patinka gulėti vonioje tada galite pasidaryti raminantį aromaterapijos seansą vonioje su levandos arba romėnų vaistinės ramunės aromatais.
  • Rytais darykite mankštą. Tai ne tik padės jums geriau dieną jaustis fiziškai, bus naudinga jūsų sveikatai, bet taip jūs natūraliai pavargsite iki vakaro ir lengviau užmigsite.
  • Vakarienės metu venkite karštų ir aštrių patiekalų, nes tai veiks jūsų organizme kaip alkoholis.
  • Pasistenkite padaryti taip, kad kambarys būtų kuo tamsesnis, ir kad jokios švieselės neblaškytų jūsų dėmesio, nežibintų į akis. Kad galėtumėte ramiai gulėti taip, kaip jums patogu.
  • Miegoti eikite iki 22h., kuo ilgiau miegosite prieš vidurnaktį, tuo geriau jausitės ryte. Tyrimais įrodyta, kad miegas prieš vidurnaktį yra daug geresnis ir naudingesnis už miegą po vidurnakčio. Be to šiais laikais, ypač jaunimui, reikia išmiegoti nemažiau kaip dešimt valandų. Asmeniškai man to padaryti neįmanoma, todėl negaliu pasakyti koks viso to poveikis, tačiau organizmas tikrai jausis geriau kaip ir jūs fiziškai. Tuo pačiu metu bus sustiprintas jūsų imunitetas.
  • Prieš miegą pasidarykite masažą. Masažai visada padeda atsipalaiduoti, atpalaiduoti raumenis ir visą kūną, o tai ypač gerai prieš miegą, kad miegant kuo mažiau jaustumėte savo kūną.
  • Atsigulkite lovoje ant nugaros, užsimerkite, rankas sudėkite šalia kūno ir kvėpuokite ilgais, giliais ir lėtais įkvėpimais per burną. Mintis sutelkite tik į kvėpavimą. Šis pratimas praktiškai visada veda į gilų, švelnų miegą.
  • Mano asmeninis patarimas yra toks: prieš miegą galvokite apie tokius dalykus, nuo kurių jums būna gera, nuo ko jūs tampate laimingais ir jaučiate saugūs. Man tai visada padeda ramiai, gerai miegoti be jokių košmarų.

Mes pramiegame beveik trečdalį savo gyvenimo, todėl pasistenkime, kad miegas būtų malonus ir geras, kad miegotume kaip kūdikiai, o atsikėlę jaustumėtęs žvaliai ir pilni energijos.

Taigi, pirmam kartui tiek. Tikiuosi nenuvyliau jūsų. O dabar Labanakt ir linkiu jums visada nuostabaus miego!

8 Komentarai

  1. Mane irgi kankina nemiga, dažniausiai po savaitgalio. Negaliu užmigti iki kokios 2 valandos, o tada kai užmiegu, beveik kas valandą ar dvi atsikėlinėju :D O straipsnis labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš kaip užmušta visada miegu... :D Straipsnis tikrai patiko - informatymu, nesausa, įdomu. Taip ir toliau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Živile, noriu Tau ŽIAURIAI padėkoti, nes paskaičius šitą straipsniuką, pakeičiau kelis negerus įpročius, pasinaudojau Tavo patarimais ir jau savaitę laiko išsimiegu nežmoniškai gerai! Laaaaaaaaaaaabai tau ačiū. :*

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai malonu, kad pagelbėjo mano patarimai Tau ! Džiaugiuosi, kad pavyko laikytis mano patarimų ir tikiuosi, kad išsimiegosi labai gerai dabar visą laiką ! : )*

    AtsakytiPanaikinti