Advento kalendorius :))

Sveikos mielosios! Na ką gi, rytojaus rytą atsikelsime jau nebe rudenį, o žiemą! Girdėjau, kai kur jau prisnigo, o pas mane nei vienos snaigės nesimato :( Na bet, tikiuosi ryte atsikėlusi, atidengusi užuolaidas išvysti daug daug balto sniego! Na o kalbant apie žiemą, juk artėja mūsų visų taip lauktos Kalėdos :) O jų sulaukti, mums kasmet padeda... Advento kalendorius! Bent jau man atrodo jog advento kalendorius yra vienas iš tų smagiausių dalykų laukiant didžiųjų švenčių. Daugelis galvoja kad tai vaikiška, bet nejaugi šokoladas yra vaikiška? Šokoladą myli visi, bet kiek pamenu kai buvau maža, visa dėžutė tų skanių, saldžių, pieniškų šokoladukų dingdavo per dieną :(
Bet man asmeniškai, tie ''maximiniai'' advento kalendoriai, jau atsibodę iki gyvo kaulo... Tad siūlau jums mielosios, pačioms pasidaryti rankų darbo, originalų advento kalendorių! O geriausia tai jog į juos galėsite sudėti tai ko tik panorėsite( na, o jei esate tikra smaližė, galėsite įdėti nors ir po 10 saldainių į kiekvieną dieną :D)

Na bet pradžiai, noriu jums papasakoti daugiau apie advento kalendorių, juk vis dėlto reikia žinoti ką mes čia darysim. :D

Adventas -  laikotarpis pažymintis laiką iki Jėzaus gimimo. Tuo metu žmonės laukia kūdikėlio Jėzaus gimimo. Adventas trunka beveik mėnesį; per tą laiką praeina 4 sekmadieniai. Tai krikščionių tikinčiųjų susikaupimo ir apmąstymų metas prieš Kalėdas. Advento metu katalikai susilaiko nuo triukšmingų linksmybių, stengiasi būti kuo geresni, apmąsto savo gyvenimą.

Na informacijos užteks, eime prie smagiosios dalies : Advento kalendorių ! :)

Pasidaryk pats/pati advento kalendorių!




Štai pirma, tikrai nesudėtinga įdėja advento kalendoriui.
Jums reikės daug medžiaginių maišelių( jei neturite tokių galite juos pasisiūti iš skirtingų medžiagų lopinėlių ),
kieto kartono ar tiesiog medinės ar kitokios lentelės, siūlo, ir įvairių spalvų rūbų džiovimo segtukų maišeliams pakabint. O tuomet viskas priklauso nuo jūsų kūrybingumo, papuoškite kalendorių taip kad jums būtų gražu ir miela kiekvieną dieną ''vogti'' iš jo saldainius :)
P.s. tik nepamirškite į kiekvieną maišelį įdėti po vieną ar kelis savo mėgstamus saldainius ! :)



Kita mano manymu taip po gi šauni įdėja.
Viskas tikrai labai paprasta. Jums tereikia DAUG degtukų dėžučių, jas tereikia pritvirtinti taip,
jog kiekvienas '' stalčiukas'' atsidarytų :)
O išvaizdą papuoškite pagal save ;)
P.s. nepamirškite saldainių !



Kita labai originali įdėja.
Jums tereiks didelio, stipraus, kieto kartono lapo, ar kokios nors lentos, o geriausiai tiktų mano manymų informacinė lenta, ją papuoškite kaip tik norite, įkalkite 25 vinis/ smeigtukus ir užkabinkite mažus kibirėlius su skaičiais :)
O į juos dėkite ką tik norite, saldainius, dražė, guminukus...



 Dar viena labai paprasta įdėja.
Jums reikės tik 25 skirtingo popieriaus lapų ( tai gali būti spalvotas popierius, dovanų pakavimo popierius, kad ir žurnalas...), jį suvyniokite į kūgio formą, galite ant viršaus užristi gražų raištelį, tik prieš tai įdėkite saldumynus!


 Erdvinis ir labai paprastas advento kalendorius iš spalvoto popieriaus. Priklauso nuo to, ką slėpsite po juo, tokio dydžio kūgį ir susukite. O papuošimui galite iškirpti, žvaigždutes ir spalvotus burbuliukus, skaičiams užrašyti :)



Spausdintas advento kalendorius šiek tiek primena tokius, kurie parduodami su šokoladukais. Išspausdinkite du vienodo dydžio lapus: vieną su palinkėjimais, kitą su durelėmis. Antrą lapą peiliuku įpjaukite taip, kad visos durelės atsivertų. Lapus suklijuoti patogu dvipuse lipnia juostele.



Šiam šventiškam advento kalendoriui prireiks, pagaliukų, juos nudažykite žaliai, ir iš jų sukalkite eglutę.
O ant eglutės šakų užkabinkite maišelius su skaičiais, kuriuose slėpsis skanėstai :)


Jums prireiks 25 maišelių ( dažniausiai į tokius būna sudėti prieskoniai ar arbatžolės, tad jei jų neturi tikrai rasite parduotuvėje ), į juos įdėkite dovanėlę sau, viršų papuoškite ( nepamirškite parašyti skaičiaus, kuri diena. ), maišelį susekite ir papuoškite kaspinėlių :)


Man ši idėja, atrodo tokia šilta ir jauki! 
Tad manau čia nėra ko ir aiškinti, jums tereiks daaaaug kojinių :D


Štai idėja, kurioje dėje saldainių negausite :D
Ji labiau tik dėl grožio, tačiau galite kitoje žvaigždutės pusėje parašyti palinkėjimą sau, ar net užduotį kokią
tą dieną tūrėsite atlikti! :)) Ir taip kiekvieną dieną nuskinti po vieną žvaigždę ;)


na ir paskutinė idėja mūsų kepėjoms :)
Galite išsikepti 25 sausainiukus
ir kiekvieną dieną po vieną :))
Taip pat galite juos gražiai padekoruoti, na šitame reikale aš nieko nesuprantu,
mano vieta ne virtuvėje :D 

Na tiek idėjų jums Kalėdų belaukiant :)))
P.s. Žinau kad straipsnį rašau jau gan per vėlai, bet na savaitgalis prieš akis, tikrai galite greitai pasidaryti savo advento kalendorių, o geriausia tai jog nieko nebereiks laukti ir iškart galėsite suvalgyti pirmosios dienos saldainius! :)))
Iki susitikimo,
Roneta :)

8 Komentarai

  1. Geras straipsniukas ! Manau , kad eisiu tuoj pasidaryti su degtukau dezutem . :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man patiko tavo straipsnis, pateikei daug įdomių, originalių idėjų. :)

    Gaila, kad aš tinginukė ( :s ) ir jau turiu Maximos kalendorių su paprastais šokoladukais... Bet tikiuosi, jog visos kitos merginos yra darbščios ir originalios, todėl pasidarys savo kalendorius. :D

    Dar kartą ačiū už straipsnį. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hah.. Kadangi nesu rankdarbių mėgėja ir beje - tinginė... Turbūt teks pirktis parduotuvinį...Beet jaučiu ir to negausiu, nes mama sako, kad esu jau per didelė tokiems dalykams :sss

    AtsakytiPanaikinti
  4. Estera - Ačiū :)) Man taip pat labai patiko ta mintis su degtukų dėžutėm :))
    Vilija - Labai ačiū :))
    Akvile - dėkoju :)
    Evelina - nesuprantu, kas gali būti per didelis saldžiam šokoladui :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai geros idėjos, bet, kadangi aš esu tokia prie tinginių, manau mamos reiks paprašyt :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. ooooo, labai gera idėja šitas advento kalendorius, labai norėčiau pasigamint, tik laiko trūksta, bet manau kad tokiam dalykėliui atrasiu, nes labai faina, su kiekviena diena vis labiau priartėt prie 24 d.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Juste - o be reikalo taip :DD
    Lile - būtent :)) tikiuosi atrasi laiko :)

    AtsakytiPanaikinti