Kaip natūraliai pašviesinti plaukus?




Nori šviesesnių plaukų?

 
Svajoji apie šviesenius plaukus, tačiau nenori jų gadinti ir balinti dažais ar peroksidu? Vasara yra puikus metas jeigu nori natūraliai pašviesinti plaukus, kurie puikiai derės su įdegusia oda.

Turbūt pastebėjai, kad vasarą plaukai savaime pašviesėja nuo saulės, tačiau jeigu nori, kad efektas būtų stipresnis, o plaukai nebūtų pažeisti, išbandyk natūralias priemones: Plaukai pastebimai pašviesės net keliais tonais ir galėsi džiaugtis atsinaujinusia vasariška išvaizda.



Citrinų sultys

   Turbūt visos žinote, kad citrina yra nr.1 natūrali priemonė šviesinant plaukus. Joje yra natūralių rūgščių, kurios pakeičia plauko pigmentą. Bent jau man šis būdas veikė puikiai, O po praėjusios vasaros grįžus į mokyklą klasiokės stebėjosi: "dažei plaukus?". Tiesa, citrina plaukus šviesinti pavyksta tik vasarą, nes norint išlaisvinti jos rūgštis, reikia kaitrios vasaros saulės.
   Sumaišyk 3/4 puodelio šilto vandens ir 1/4 puodelio šviežiai išspaustų citrinų sulčių. Jeigu tavo plaukai
sausi, įmaišyk arbatinį šaukštelį plaukų balzamo. Suplak ir supilk viską į purškiamą buteliuką. Šviesinamąjį citrinos poveikį "aktyvuosi" saulėje, todėl prieš eidama pasitepk kremu nuo saulės. Saulėtą dieną išeik į lauką ir supurkšk plaukus šiuo mišiniu, kelis kartus perbrauk šepečiu. Saulėje būk 1 - 1,5 val., jeigu nori pastebėti spartesnį spalvos pasikeitimą. Kas 30 min. vėl supurkšk plaukus.
  Citrina sausina plaukus, todėl po procedūros išsiplauk galvą ir panaudok kokią nors drėkinamąją kaukę arba balzamą.
  Iš karto didelių pasikeitimų nesitikėk, tačiau atliekant tokią procedūrą kas keletą dienų, plaukai netrukus taps gerokai šviesesni. Jeigu tavo plaukai iš prigimties šviesūs, tokiu būdu gali išgauti beveik platininį atspalvį. jeigu nori, kad plaukai pašviesėtų greičiau, kasdien sudrėkink savo plaukų šepetį šioje mikstūroje ir iššukuok plaukus.

Alternatyvūs metodai:


Ramunėlių arbata
Skalaujant plaukus ramunėlių arbata jie ne tik pašviesės, bet ir taps sveiki ir žvilgantys. Tiesa, toks būdas
labiausiai tinka šviesių plaukų savininkėms. užvirk stiprios ramunėlių arbatos (palaikyk apie 30 min.) ir skalauk plaukus išsiplovusi galvą.

Cinamonas
Nuo cinamono plaukai ne tik pašviesės, kvepės, bet ir įgaus auksinį atspalvį. Sumaišyk 3 arbatinius šaukštelius cinamono su savo naudojamu kondicionieriumi ir sumaišyk. Įmasažuok šią pastą į plaukus ir šukomis paskirstyk lygiai per visą jų ilgį. tuomet ant galvos uždėk rankšluostį arba celofaninę kepuraitę ir palik bent 30 min. Geriausiai rezultatai matosi palikus per naktį. Po to gerai išplauk galvą. Cinamonas pašviesina plaukus 2-3 atspalviais.

P.S. Žinia, kad saulės spinduliai pašviesina plaukus, o jie dar labiau pašviesės jeigu prieš degindamasi išsimaudysi ežere ar jūroje ir leisi plaukams išdžiūti saulėje.


Pasikeitimai, kurių galima tikėtis, išbandžius šias priemones.
Nori, kad plaukai būtų švelnesni ir kvepėtų alyvomis?

  Ar žinai, ką darydavo mūsų senelės ir prosenelės, norėdamos skaniai kvepėti, nors tais laikais nebuvo nei prabangių kvepalų, nei muilų, nei šampūnų? O gi žydint alyvoms prisirinkdavo jų žiedų, sumaldavo ir skalaudavo jais plaukus. Jie ne tik kvepėdavo, bet ir sparčiau augdavo. Siūlau ir jums išbandyti šį būdą, tiesą rankomis malti nebūtina, nes yra daug modernesnių metodų!

Prisirink keletą saujų alyvų ir sudėk jas į blenderį.
Įpilk arbatinį šaukštelį vandens.
Įjunk ir plak, kol gausis skystas mišinys.
Kitą kartą, išsiplovusi galvą, perliek šia mikstūra galvą ir išskalauk. Plaukai stipriai ir ilgai kvepės alyvomis bei bus švelnūs.

-Akvilė

 *Šiuo metu TD bloge renkamas aktyviausias skaitytojas. Komentuok šį straipsnį, gauk 1 tašką, dalyvauk rubrikoje, gauk 3 taškus. Tapk aktyviausiu ir laimėk šaunią užrašų knygutę! Daugiau informacijos - ČIA

13 Komentarai

  1. S-U-P-E-R !!! Naudingiausias asmeniškai man iki šiol skaitytas straipsnis. Taip norėjau dar šviesesnių (ir taip labai šviesūs buvo) plaukų, kad prieš 4 dienas dažiau dar šviesesnėm sruogelėm. Gausi lupti, kodėl anksčiau neparašei šio straipsnio? Labai informatyvus, tvarkingas, be gramatinių klaidų, patrauklus akiai ir lengvai skaitomas. Padirbėjai iš peties ;) Spaudžiu visas 3 knopkes, tada atspaudžiu ir vėl paspaudžiu. Super! :*

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man asmeniškai straipsnis nelabai patiko. Tiksliau jo tema, tokių straipsnių jau yra ne vienas, ir ne du.:) bet prie gramatikos ir stiliaus kabinėtis negaliu,nes viskas tvarkoj. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal gali parasyti straipsni kaip pasitamsinti plaukus, PRASAU :))) <3

    AtsakytiPanaikinti
  4. O tau pačiai patinka tas išgautas atspalvis?? Neatrodo ryži plaukai??:D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man irgi atrodo kad jie ryži...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Viskas patiko, tik nuo kada cinamonas sviesina plaukus?

    AtsakytiPanaikinti
  7. man is tikruju labai padejo plaukai tapo sviesus lyg dazyti SUPER :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Parašyk straipsnį kaip pašviesinti plaukus! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad čia ir yra kaip pašviesinti plaukus 😂😂😂.

      Panaikinti
    2. Kad čia ir yra kaip pašviesinti plaukus 😂😂😂.

      Panaikinti
  9. straipsnis ištikro žiauriai padėjo, nes noriu šviesių plaukų ;-) patiko

    AtsakytiPanaikinti