Esu UŽ ar PRIEŠ?


Įdomu būtų pasvarstyti: kas madinga ir kas gražu, o gal tiesiog populiaru? Dažnai matome jaunuolius, kurie dėvi tuos pačius batus, vienos firmos drabužius ar net perka tos pačios gamybos telefonus? Ar tai jaunimo ,,pasinešimas", ar eilinis noras pritapti prie bendruomenės? Štai, kaip keletą jaunuolių atsakė į jiems užduotus klausimus apie prekinių ženklų gaminius.

Ką manai apie jaunuolius, kurie dėvi prekinių ženklų drabužius?
Gerda: Dažniausiai manau, kad gana turtingi, bet tai nekeičia nuomonės apie žmogų, išvaizdai nieko nepasako.
Giedrė: Hm. Manau, kad dauguma jų tiesiog vaikosi mados ir nenori pasirodyti prastesni už kitus. Toks jausmas, jog jei tu neturi firminių drabužių, tai negali atrodyti gražiai ir stilingai, nors taip tikrai nėra.
Agnė: Manau, kad jie turi daug pinigų, galbūt jie net nėra labai draugiški.
Eva: Jaunuoliai dėvintys prekinių ženklų drabužius vaikosi mados arba nori pasirodyti ,,krūti" ar turtingi.

Ar perki prekinių ženklų gaminius ir ką tau jie reiškia realiame gyvenime: mada, populiarumas ar tiesiog geros kokybės ženklas?
Gerda: Jo, kartais perku, man tai tikrai geros kokybės ženklas, bet ir madinga.
Giedrė: Kai pasitaiko proga taip, bet taip būna retai. Galbūt daugiau mada.
Agnė: Kai batus perku žiūriu į kokybę, todėl pasirenku pagal firmą, o šiaip perku tai, kas man pasirodo gražu.
Eva: Kartais perku, man jie šiaip nieko nereiškia, tiesiog rūbas. Aišku, gal kokybė kartais ir geresnė.


Kaip manai, ar prekinių ženklų daiktai (batai, rūbai ir pan.) yra geros kokybės?
Viktorija: Manau, kad prekinių ženklų daiktai nevisi yra kokybiški, nes ne pas vieną draugę esu mačiusi daiktų, kurie būna su broku. O įvairiose neprekinių ženklų parduotuvėse tu gali nusipirkt tikrai kokybiškų rūbų, netgi pačioje ,,Humanoje" yra super rūbų, tik reikia paieškot.
Sofija: Ne visuomet, žiūrint kas, žiūrint kur ir žiūrint kam.

Prekinių ženklų daiktų kokybė atitinka jų kainą?
Viktorija: Nemanau, tikrai per brangu ir ne kiekvienas gali juos įsigyti. Bet aišku, tikrai yra tokių parduotuvių, kurių kokybė yra gera, netgi labam, bet ne visada žinom, ar daiktai kokybiški ar ne.
Sofija: Ne visada ir nebūtinai.

   Nuomonės įvairios, tačiau dauguma žmonių teigė, jog turėti žinomos firmos gaminį yra tiesiog populiaru. Turint tokį gaminį nėra baisu išeiti į gatvę, į miestą (kur daug jaunimo), nes tu tarsi jausiesi saugus, nebūsi kitoks, būsi lyg ir tų žmonių dalis. Bet ar iš tiesų to reikia? 


   Dažnai kyla patyčios, nes štai va aš neturiu šių batų, tai negaliu būti madinga, o jei neturėsiu tos firmos džemperio, tai nebūsiu priimta į tą vadinamą ,,kietuolių bendruomenę". Dėl šių patyčių vis dažniau ir garsiau kalbama apie uniformas mokyklose. Tačiau daugumai vaikų tai reiškia visišką nesąmonę, visišką savo stiliaus praradimą.

   Juk esame skirtingi , o rūbai tai tik maža detalė. Nors kita vertus gaminiai būna kokybiški, dažniausiai tarnauja ilgus metus. Sakyčiau nereiktų pulti pirkti visko kas yra ,,ant bangos“, juk sutikti ką nors gatvėje su panašiais batais nėra madinga, galbūt labiau graudu, nes tai įrodo, kad neturi savos nuomonės, bandai tapti kažkuo kitu. Tačiau jei tau tai patinka ir perki tai dėl kokybės, o ne dėl populiarumo- vadinasi turi tvirtą savo nuomonę ir žinai, kas tau geriausia. Svarbiausia, kad tai netaptų mada, populiarumo, pasikėlimo ar noro būti geresniu už kažką ženklu.



O ką Jūs manote apie firminius gaminius? Ar dažnai perkate ir kokia Jūsų nuomonė?





12 Komentarai

  1. labai geras interviu. maciau keleta klaideliu, bet matos jos tik is skubejimo parasytos. siaip labai geras, kokybiskas, idomus ir dar siame bloge nematytas rasinukas. saunuole!:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau firminiai rūbai apie žmogų nesako visiškai nieko, na nebent tai, kad jis mėgsta kokybę, kaip žinoma garsių firmų drabužiai pasižymi savo kokybiškumu ir užbaigtumu. Žmogus gali susikurti prabangų įvaizdį paklojęs 400 Lt už kostiumėlį, tačiau "pasikuitus" dėvėtų drabužių parduotuvėse galima rasti tą patį kostiumėlį 8 kartus pigiau. Rūbo kilmė nebūtinai nusako jo kainą.
    Interviu geras, man patiko.:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai straipsnis patiko!!! :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Straipsnis tikrai neblogas, bet manau, kad jau labai perdėjot su interviu merginomis jog tik turtuoliai ir tie kurie nori pasipuikuoti nešioja garsių firmų drabužius. Firmos išgarsėja dažniausia dėl to jog jų drabužiai tikrai yra kokybiški. Sutinku su Ugne dėl to. :) Bet visai geras straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, ir pritariu jūsų nuomonėms :>

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man nepatiko,nes tos nuomones atrode kazkokios dirbtines,nevisai tikros .Rubai nieko nepasako apie tave,juos nebutinai turi devet turtingi ar pasikele zmones.Nors pati niekad tiesiai is tokiu firiminiu parduotuviu nedevejus ;D Tad atsiprasau,jei neatitinka mano nuomone,bet tiesiog zinau,kad ja gliu reiksti,tad...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ir atsiprasau uz ne LT raides,kadangi kompiuteris neturi lietuvisko raidyno ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. aišku, ačiū už nuomonę. o dėl tų merginų nuomonių, tai jos tikros, neišgalvotos :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ne tai turejau galvoj,ta prasme as zinau,jog jos tikrs,bet ta prasme,jos viska pasake taip siaurai.Butu idomu suzinot ir kitu zmoniu nuomones,nes beveik visos vienodos.Nezinau ar suprasi,nes nemoku paaiskint.Bet tu cia nieko deta :) Nes tu rasai tikrai puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti