„Jaunieji žurnalistai"

Sveiki visi! Kaip ir minėjau, skubu Jums įkelti pirmąjį rubrikos „Jaunieji žurnalistai“ straipsnį ir pasidalinti įspūdžiais šių metų 11 – 12 mėnesių.

Šiame straipsnelyje norėčiau apžvelgti:
·       Šiais metais lapkričio 13 dieną Lietuvos kino teatruose rodytą filmą „Muse - Live At Rome
      Olympic Stadium“.
·        Darbėnuose vykusį renginį „Jaunieji tyrėjai“.
·        Eglučių įžiebimus, kurie vyko bene kiekviename miestelyje.
·        Pasiruošimą Kalėdoms.

Muse - Live At Rome Olympic Stadium

XXI amžiaus britų roko dievai MUSE – pasirodė ir didžiuosiuose „Forum Cinemas“ kino ekranuose suteikdami puikią galimybę visiems roko muzikos gerbėjams ne tik pasiklausyti, bet ir iš arti pažvelgti į koncertą, kuris vyko šių metų liepos šeštąją, Lietuvai minint Mindaugo karūnavimo dieną. Romos olimpiniame stadione, kuriame vyko šis renginys, šėlo daugiau nei 60 000 žmonių. Žavėdami, Mathew Bellamy ir jo kolegos Christopher‘is Wolstenholme‘as ir  Dominic‘as Howard‘as buvo užvaldę kiekvieną klausytoją bent kiek prijaučiantį roko muzikai.
Po išleisto albumo „The 2nd Law“ rokeriai leidosi į turbūt geriausią koncertinį turą, kurį jau pamatė daugiau nei du milijonai žmonių. „Didžiulė ekstravagantiška scena, kvapą gniaužianti pirotechnika, masyvūs skaitmeniniai ekranai, specialiai pasamdytų aktorių trupė ir, žinoma, su niekuo nesupainiojama MUSE muzika kiekvieną šio turo koncertą pavertė neužmirštamu išgyvenimu ir švente.“
Kas domėjosi šiu renginiu turbūt jau žino, jog šis filmas ypatingas dar ir tuo, jog tai tai pirmasis koncertas istorijoje, nufilmuotas nauju raiškiuoju 4K formatu. Kas nežino kas tai, galiu pasakyti, kad šio formato kadre yra 8,8 milijono pikselių – keturis kartus daugiau nei dabartiniame kino standarte. Kalbant paprasčiau -  kiekviename kadre vaizdas keturis kartus ryškesnis.
Galiu drąsiai teigti, jog liaupsės, kurių sulaukė šis filmas ir pats koncertas yra ne iš piršto laužtos. Po ilgo laiko praleisto žiūrint paprastučius filmus rodomus „Forum Cinemas“ salėje, „Muse – Live At Rome Olympic Stadium“ nustelbė visus. Įspūdingas vaizdas, aukštos kokybės garsas ir muzika kiekvieną žiūrovą nunešė į Italiją...
Neabejoju, jog tie kurie matė šį filmą, taip pat liko sužavėti.

Akimirkos iš pasirodymo „Muse - Live At Rome Olympic Stadium“
Jaunųjų tyrėjų diena

Gruodžio 6, Darbėnų gimnazijoje, visi smalsūs mokiniai galėjo praleisti dieną iš arčiau susipažindami su mokslininko profesija. Šiame renginyje pabuvojau ir aš, išsiveždama daugybę įspūdžių.
Tyrėjo dienos metu mokiniai galėjo klausytis įdomių paskaitų mobiliame planetariume, susipažinti su judesių registravimo sistema, žiūrėti mokomuosius filmus 3D formatu, išbandyti greitaveikės kameros galimybes bei stebėti dangaus objektus modernia astronomijos įranga.
Spėjome pamatyti tikrai ne viską, tačiau ir dalelės užsiėmimų pakako, kad puikiai praleistume dieną.
Labiausiai turbūt įsiminė paskaitą apie robotiką, kuri daugelį paskatino net savo jėgomis pabandyti pasigaminti robotuką. Kad ir nedidelis, jis susilaukė daug ovacijų. Paskaitos mobiliame planetariume taip pat, sudomino ne vieną. Patogiai įsitaisę, galėjome klausytis pasakojimo apie dangaus kūnus, bei stebėti juos, prieš mūsų akis atsivėrusiame danguje. Paskaita apie greitaveikes kameras, taip pat nustebino. Galbūt kai kuriuos nuvylė šios kameros galimybės, o kai kuriuos atvirkščiai – be galo įtraukė.
Kad ir kaip bebūtų, mano nuomone šis renginys buvo ir smagus, ir išties naudingas, bet kokia specialybe besidomintiems mokiniams.

Robotukas, dar žinomas kaip „Bristle Bot“

Eglučių įžiebimas?

Turbūt jau pastebėjote, jog praūžė, praskriejo garsas apie įvairių kampelių eglutes. Galbūt nuskambės kiek keistokai, bet tiek socialiniame tinkle „Facebook“, tiek per žinias galėjome pasiklausyti daugybės pagyrų ar net kritikos apie kai kurių miestų egles.
Tačiau, nenukrypdama nuo temos, norėčiau pasakyti, jog įžiebimą šventė ne tik miesteliai, bet ir mokyklos. Tiesa, pabuvojau tik savosios mokyklos įžiebimo šventėje, bet šį įvykį prisiminsiu dar ilgai.

Mūsų mokyklos eglutė vakare
Tamsų vakarą, mokyklos kieme pilname sniego jau stovėjo būrelis vaikų ir mokytojų laukdami stebuklo. Netrukus mūsų rankose jau buvo lapai, kuriuose puikavosi dainų žodžiai, tačiau dainuoti teko neilgai. Nors buvo be galo šalta, šypsenos stebint linksmus vaikučius šokančius apie eglę ir laukiančius Kalėdų Senelio sušildė kiekvieno širdį. Galbūt teko kiek nusivilti pačia atmosfera, bet pastangos visą šventę pagyvinti tiesiog negalėjo nueiti perniek.

Pasiruošimas Kalėdoms

Skubam, lekiam, dirbam... O ar pamename jaukius vakarus prie Kūčių stalo valgant vakarienę ir dalijantis šypsenomis. Taip! Pastaroji savaitė buvo skirta pasiruošimui Kalėdoms ir namų puošimui. O kaip ruošėtės Jūs? Daugybė popierinių snaigių, nertų angelėlių, vainikėlis ant stalo kvepiantis egle ar pušimi? O gal Jūs į viską žvelgėte moderniau ir jau prieš savaitę suplanavote kažką nerealaus šioms Kalėdoms?
Šį kartą susipažinau su dar daugiau namų dekoravimo idėjų vien sėdėdama mokykloje.
Taigi, jokiu būdu neišmeskite nereikalingų kompaktinių diskų, o juos panaudokite gaminti žvakidėms ar netgi mielai puošmenai Jūsų sienai. Toks darbelis tiks visiems muzikos mylėtojams, o Jums tereikės kompaktinių diskų, skysto stiklo, karoliukų ar įvairių smulkmenėlių. Visas detales skysto stiklo pagalba priklijuokite prie diskų ir naudokite kaip puošmeną. (Įspėjimas: jokiu būdu nebrūžuokite teptuku per diską sudrėkintu skystame stikle – išdžiuvus lieka baltos žymės, kurios nepuoš Jūsų darbelio.) Sudrėkintu teptuku varvinkite nedidelius lašiukus ant disko, o ant jo uždėkite norimą smulkmeną. Tiesa, įsitikinkite, jog Jūsų detalė prilipo. Jei ne - ant jos, Jūs galite užlašinti dar kelis lašus skysto stiklo.

Rankdarbių būrelyje mokytoja mokė kaip
pasigaminti štai tokias žvakides
Turbūt iš viso straipsnelio supratote kas paliko man didžiausią įspūdį. Norėčiau pakviesti Jus siųsti savo straipsnius su įvairiais pamąstymais apie vieną ar kitą įvykį. Jie bus publikuojami šioje rubrikoje.

Norintys siųsti savo straipsnius
šiai rubrikai, lauksiu Jūsų laiškų

Gero vakaro,
Nijolė




6 Komentarai

  1. jei jau toks rubrikos pavadinimas tai siulau pakalbinti kokia paaugle mergina galvojanacia apie zurnalsiitkos studijas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nežinau... Kažko, rodos trūko. Kažkas kliuvo. Ir pati nesuprantu-kas :/
    Beje- galiu pasigirti: mūsų mokykloje taip pat buvo "Jaunųjų tyrėjų" renginys :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomi rubrikos idėja, geras teksto stilius, bet vis dėlto trūko kažkokio kabliuko, kažko, kas pridėtų straipsniui šiokios tokios intrigos, daugiau įdomumo. Trumpai tariant, tikrai gali geriau. Šis tavo darbas neprastas, bet gali geriau:>

    AtsakytiPanaikinti
  4. Buvau Muse filme, drąsiai galiu teigti, kad buvo nerealu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonime, nenoriu nukrypsti nuo pagrindinės šios rubrikos minties - įdomių įvykių apžvalga. ;)
    Rugile, gali būti. Pirmas blynas šioje rubrikoje. :D
    Terese, suprantu, reikės galvoti kaip viską pagyvinti. :)
    Juste, žaibazzzz! Aš irgi buvau - įspūdžiai nerealūs! :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kažko trūko.. Nežinau ko, bet turbūt to kas galėtų pritraukti su didesniu susidomėjimu tai skaityti, nes buvo vietų kur norėdavau praleisti sakinį, bet iš principo negalėjau. Nors vis dėl to tai pirmas straipsnis šioje rubrikoje, tikiu, kad kitas bus žymiai geresnis. :)

    AtsakytiPanaikinti