Pilkajai Pelytei- NE!


,,Visos merginos gražios ir visos savaip įdomios." - šią frazę girdžiu kone kasdien. Tačiau ar visos jaučiamės gražios, įdomios ir savimi pasitikinčios? Manau ne. Ką daryti, kad jaustumeisi tokia? Štai keletą patarimų!

STILIUS
1. Apranga
Įdėmiai peržvelk savo drabužių spintą. Jei radai rūbų, kurie tau nepatinka ir netinka, atiduok juos (arba sudėk į maišus ir išnešk į kokį nors sandeliuką, po kelių metų galėsi išsiimti ir jei nebūsi išaugusi, tau patiks, galėsi užsivilkti!). Bet jeigu yra kitokia situacija: visi rūbai tau patinka, tačiau jie juodi, pilki arba vienos, panašios spalvos, tada reiktų mąstyti ką padarius, kad to nebūtų! Galbūt ,,įnešk" į savo stilių kažkokių ryškių detalių? Papuošalai: apyrankės, sagės, auskarai, grandinėlės- visa tai, kas gali keisti tavo stilių! Ryškios spalvos sagės, dideli auskarai, ilgos grandinėlės, įdomios formos apyrankės...

Patarimas: Nebūtina pirkti brangių drabužių, gal turi senų ir seniai nešiotų? Bandyk juos perteikti kitaip, kurti kitokius derinius. Taip pat paklausk mamos ar senelės patarimų (gal jos turės seną, ,,savųjų laikų" suknelę).



2. Papuošalai
Užsiminus apie papuošalus noriu pabrėžti, kad vienu metu nereiktų nešioti jų visų. Gali derinti auskarus ir grandinėlę, arba grandinėlę su žiedu, tačiau kas per daug, tas nesveika! Papuošalus rinkis ne pagal tai kas madinga, o kas tau patinka! Gal esi paslaptinga? Tau tiks įvairios formos, maži papuošalai. O gal esi vietoje nenustygstanti mergiotė? Tau tiesiog būtini išsiskiriantys, dideli ir ryškūs papuošalai!

Patarimas: Gal turi talentą juos gaminti? Tai įdomu, o svarbiausia tai, kad nieko nesutiksi su tuo pačiu papuošalu!


3. Avalynė
Batukai, kokia jie bebūtų, turėtų būti švarūs! Prižiūrėk ir dažnai valyk, naudok tam skirtas priemones. Dažniausiai sakoma, kad kai nusiperki batus, tada gali derinti ir rūbus. Bet ar visad taip išeina? Stenkis atrinkti tik tuos rūbus, kurie tau deri prie avalynės. Na, o jei ne, atrask kažkokių akcentų savo aprangoje, kurie būtų panašūs į avalynės.

4. Rankinė
Rankinė, kuprinėlė ar tašė- visa tai vienas iš aprangos akcentų. Didelė ar maža- tai tavo sprendimas. Svarbu, kad būtų patogi ir viskas, ko tau reikia tilptų. (Sakoma, kad r ankinė atskleidžia merginos, moters elegantiškumą!)

Patarimas: Rankinę derink kartu su avalyne!



5. Šukuosena
O čia tereikia tik tavo fantazijos! Pink, rišk, suk.. Kasytės ar didelė supinta kasa, kuodas ar surišta kasa, o gal palaidi banguojantys plaukai? Išbandyk kuo daugiau šukuosenų, kurios padarys tave išskirtinę ir įdomią. Svarbu, kad plaukus prižiūrėtum, juos lepintum įvairiomis kaukėmis ir aliejukais.

Patarimas: Jei esi vėjavaikė, tau tik dvi supintos kasytės!

6. Manikiūras
Spalvoti, vienspalviai, dryžuoti, taškuoti, su gėlytėmis... Kokių jų tik nebūna! Nagai- tavo asmenybės atskleidžiantis akcentas. Jie turi būti švarūs ir prižiūrėti. Gali nelakuoti, tačiau panagės turi būti švarios (juk esi mergina)! Internete rasi daug pavydžių, kaip nulakuoti nagus, tad skubėk!

Tiek su stiliumi, o dabar padirbėkime su savimi!
1. Nebijok užkalbinti žmonių. Kalbėk su jais įvairiomis temomis, gal jiems patinka skaityti, o gal matėt tą patį filmą! Rask bendrą kalbą.

2. Nesėdėk namie. Nebūtina visą savaitgalį kiurksoti prie televizoriaus ar kompiuterio. Paskambink draugei ar draugui ir marš į miestą!

3. Rask savąją veiklą.  Pradėk lankyti būrelius, atrask savo hobį ir parodyk visiems. Gal groji, gal kuri, o gal dainuoji? Nebijok ir bandyk savo laimę.

Pakeitus stilių ar užkalbinus porą žmonių tikrai neišlįsi iš pilkos pelytės šešėlio, žinoma, tu parodysi, kad išorėje gali būti ir kitokia, tačiau tau reikia pasitikėti savimi, jei pasitikėsi savimi pasieksi daug daugiau užbrėžtų tikslų, daugiau žmonių pastebės tave, o ir aplinkiniai žvelgs į tave kitaip! Išorė- tai tavo pirmas įspūdis, tačiau vidus- tavo asmenybės braižas.



8 Komentarai

  1. Sorry,bet iš šio įrašo galima suprasti,kad,deja,išvaizda yra svarbiausia...

    AtsakytiPanaikinti
  2. patiko, tik viena pastabele, galeja labiau ispletoti ta skilti kai rasei apie vidu. Atrode, tarsi butum pradejus rasyti ir iki galo nevisai uzbaigus, bet siaip tai tikrai idomiai ir lengvai skaitomas traipsnis:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O man kaip tik atrodo, kad šiame straipsnyje netrūksta nieko. :) Labai geras ir įdomus straipsnis, pati pasinaudosiu parašytais patarimais. Ačiū Tau už tokį gerą įrašą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viskas puiku tik galėjai daugiau tų pasiūlymų pateikti, bet gal sumanysi ir antrą dalį šio straipsnio kada padaryti? Būtų šaunu. (: Ačiū tau už įdomų straipsnį.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Viskas "okay", bet tik kad trūko to išplėtojimo apie vidų ar kažko tokio. Be to, sutinku su tuo žmogumi kuris sakė, jog įrodei jog išvaizda svarbiausia. Puikus straipsnis, puikus darbas.

    AtsakytiPanaikinti