Tikiu savimi!




Ilgai galvojau, kokia tema rašyti. Gal apie gyvenimą? Banalu. Apie vaikinus? Visur pilna. Apie grožio sąvoką? Gal kitą kartą. Į galvą šovė mintis rašyti apie nepasitikėjimą savimi. Tačiau ir ši tema jau tūkstančius kartų yra paliesta!
Bet vis dėlto pabandykime...
  Kodėl žmonės nepasitiki savimi? Bijo daryti vieną ar kitą? Gožia savo sugebėjimus ir bijo išreikšti save? Ir tada pasirodo tas begalinis nepasitikėjimas savimi, norėjimas pabėgti kuo toliau nuo savęs ir aplinkinių, viską pamiršti ir jaustis saugiam. 
  Dedu galvą, kad šis jausmas yra aplankęs kone visus! Tačiau ką daryti? Ką daryti, jei nepasitikėjimas savimi aplanko tave pačioje nepatogiausioje situacijoje? Nesu ekspertė, tačiau duosiu kelis patarimus, kurie man padeda, tad siūlau išbandyti !

1. Mintyse tris kartus ištark: Aš galiu, moku ir tai padarysiu! (Jei turi galimybę garsiai pasakyti, taip ir padaryk!) Sakoma, kad mintys realizuojasi, tad vyk piktas, liūdnas mintis šalin ir į gyvenimą žvelk pozityviai. 

2. Giliai įkvėpk ir skaičiuok iki dešimties. Dažniausiai tai nepadeda numalšinti nepasitikėjimo savimi, tačiau šiek tiek numalšina baimę ar sukeltą isteriją, tuo metu stengiesi negalvoti apie tai, tad drąsiai skaičiuok nors iki šimto!

3. Galvok apie tau malonius dalykus. Mintimis pasinerk į prisiminimus, žvelk į tolį ir įsivaizduok, kad tu grįžai į praeitį, tu rami ir laiminga.

4. Įsivaizduok, kad esi ten, kur tu jautiesi saugiai. Imk ir įsivaizduok vietą, kur tu esi laiminga, kur visada gera ir grįžtum čia bet kada, kai tau sunku. Įsivaizduok, kad šalia tavęs yra artimas žmogus, kuris tave palaiko ir žino, kad tau tai pavyks.

5. Įsivaizduok, kad tu jau tai padarei. Ar įsivaizduoji, koks jausmas aplankys, kai tu tai padarysi? Jausiesi drąsi ir pasitikinti savimi, žinosi, kad tik tu gali tai ir kad visi sunkumai tau vieni juokai. 


   Nepadeda? 

   Tada prisimink, kad esi tas, kas esi. Esi tuo, kuo nori būti. Juk žinai, kad gali tai padaryti, išdrįsti ir nustebinti. Kiekvienas iš mūsų yra savotiškas, tačiau vienintelis šiame milžiniškame pasaulyje! O jei kas ir neišeitų, mes mokomės iš klaidų ir stengiamės jų daugiau nebekartoti, nes tik darydami klaidas žengiam tvirtą žingsnį tobulumo link.

10 Komentarai

  1. Viktorija.
    Man tikrai labai padėjo šis straipsnis. Labai trūko pasitikėjimo savimi. Hm. Bet dabar jaučiuosi kitaip. Jaučiuosi lyg tapusi stipresne. Ačiū tau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai? Jei taip, tada ačiū tau, kad skaitei ir malonu, kad padėjau! :>

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirma mintis perskaičiusi - wow. Man taip patiko. Pati savimi seniau nepasitikėjau, bet bent jau šiais metais pradėjau savimi tikrai pasitikėti. Šis straipsnis dar daugiau padėjo man savimi pasitikėti. Ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai.. Trumpas, bet stiprus straipsnis.
    Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Patarimai iš tiesų patiko. Bet norėjosi jų dar dar daugiau, nes jau šias pateiktas seniau buvau skaičius, jei neklystu, tavo blog'e. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. ačiū! Taip taip, šį straipsnį rašiau savajame blog`e, tačiau čia papildžiau :)

    AtsakytiPanaikinti