Įspūdingiausi pasaulio parkai


Pasaulyje yra apstu vietų, kurios pritrenkia savo grožiu. Vien akies krašteliu žvilgtelėjus į nuostabius kalnus, miestus, gražiąsias pilis ir parkus, tiesiog užgniaužia kvapą nuo jų pasakiško grožio. Šiandien visus skaitytojus kviečiu į kelionę po gražiausius bei įspūdingiausius pasaulio parkus!

KEUKENHOFO PARKAS
Šis kerinčio grožio parkas savo lankytojus labiausiai žavi neįtikėtinu spalvingumu. O tą nuostabų spalvingumą sukuria... gėlės! Pavasarį Olandijoje, kuomet pražysta pačios gražiausios pavasario gėlės, čia suplūsta milijonai turistų, norinčių paganyti akis į patį didžiausią pasaulio gėlių parką - Keukenhofą, esantį netoli Lisės. Kovo - gegužės mėnesiais, čia pražysta net apie 7 milijonai pavasarinių gėlių, tokių kaip tulpės, narcizai ar hiacintai, iš kurių čia būna sukurti tikri meno kūriniai. Keukonhofo gėlių sodas yra ne tik labai gražus, bet ir labai didelis! Norint viską apžiūrėti, vienos dienos gali net neužtekti. Kasmet šį parką aplanko ne tik milijonai turistų iš viso pasaulio, bet ir žymūs žmonės, princai ir net karalienės! Juk ne veltui Keukenhofas yra vadinamas Europos sodu!


KROATIJOS NACIONALINIS PARKAS
Kroatijos nacionalinis parkas atrodo lyg nuostabus fantazijos rojus. Šis parkas yra pats seniausias nacionalinis parkas Pietryčių Europoje, tačiau pats didžiausias Kroatijoje. Šiame nuostabaus grožio Kroatijos perliuke yra net šešiolika vienas su kitu susisiekiančių ežerų, kurie išsidėstę žemės lygumos terasoje. Tačiau tai dar ne viskas! Tą nuostabų grožį sukuria tai, jog kiekvienoje terasoje vanduo liejasi lyg kriokliai, pro šimtus angų akytoje sienoje. Šis nacionalinis parkas buvo įkurtas 1949 ir yra išsidėstęs nuostabių kalnų zonoje, kurie ribojasi su Bosnijos ir Hercogovinos pasieniu. Be to, parko miškuose gyvena lokiai, vilkai ir labai daug retų rūšių paukščių, kurių ne kiekviename pasaulio kampelyje galima atrasti.


LUMPINI PARKAS
Šį itin neeilinį parką galima rasti Tailando sostinėje - Bankoke. Lumpini parkas išsiskiriantis iš kitų yra tuo, jog čia daug žmonių pradeda savo dieną. Ką gi tai reiškia? Lumpini parke yra pristatyta daug treniruoklių skirtų sporto mėgėjams, žaidimų aikštelės vaikams, galima vandens dviračių ar valčių nuoma. Parkas yra atidaromas pusę penkių ryto, o tuomet į jį suplūsta daug žmonių, kurie pradeda savo dieną aktyviai sportuodami. Kiekvieną rytą sporto mokytojas čia veda rytinę mankštą, žmonės užsiima joga, o vaikai žaidžia žaidimų aikštelėse ir mėgaujasi čia parduodamais sveikuolių skanėstais. Parke taipogi yra viešoji biblioteka ir šokių salė. Lumpini parke žmonės ne tik sportuoja, bet ir klausosi labai gražių ir skambių koncertų! 


GUELIO PARKAS
Guelio parkas išgarsėjo dėl savo itin originalių ir įdomių architektūros statinių. Šio įdomaus parko architektas yra Antonis Gaudi, kuris gimė 1852, o mirė 1926 metais, Baselonoje, kurioje galima rasti Guelio parką. Šis parkas yra pastatytas ant aukštosios Valkarkos kalvos. O tai yra didelis pliusas, nes būnant parke atsiveria nuostabus kraštovaizdis į Barselonos miestą. Sakoma, kad Guelio parkas yra kone linksmiausias architekto Gaudi darbas, kadangi parke galima aptikti tikrai labai linksmų statinių, pavyzdžiui, spalvingą driežą, prie kurio plūste plūsta žmonės, norėdami nusifotografuoti. Dėl unikalių savo statinių, Guelio parkas yra paskelbtas kaip saugomas UNESCO pasaulio paveldas! 


DIDŽIOJO KANJONO NACIONALINIS PARKAS
Šis nuostabus reginys yra viena didžiausių turistų traukos vietų Arizonoje, JAV. Jis yra ne tik vienas populiariausių ir labiausiai žinomų parkų pasaulyje, bet ir vienas iš seniausių! Šio parko "simbolis", labiausiai saugomas objektas - žinoma, yra Didysis kanjonas. Tai labai gražus, itin stačių šlaitų tarpeklis. Būtent jis nacionalinį parką pavertė tokiu žymiu ir garsiu objektu. Kiekvienais metais parką aplanko daugiau nei 1,5 milijono lankytojų iš visų pasaulio kampelių! Tačiau šis objektas yra puikai žinomas ir dėl to, jog senais laikais čia buvo įsikūrę ir gyveno indėnų gentys! Atrodo, jiems čia vietos buvo per akis, kadangi kanjonas yra be proto didelis. Ilgiausias taškas siekia net 446 kilometrus, o plotis - 29 kilometrus. Skaičiai neįtikėtini, tiesa? Kanjono nacionalinis parkas dabar pasižymi dar ir tuo, jog čia yra švarus ir neužterštas oras. Be to, ši nuostabi vieta, kaip ir Guelio parkas yra įtrauktas į UNESCO saugomų objektų paveldo sąrašą!


GRIFITO PARKAS
Grifito parkas yra pats didžiausias parkas Los Andželo centre. Ne veltui vietiniai žmonės jį dar vadina Centriniu Los Andželo parku. Parkas garsėja savo prabangumu ir pramogomis, kurias teikia turistams. Vienas garsiausių parko objektų - Grifito observatorija. Observatorija yra įsikūrusi ant pietinio Holivudo kalvos šlaito, kuriame ir yra Grifito parkas. Ši observatorija garsėja savo įspūdingais eksponatais. Taip pat Grifito parke galime rasti planetariumą, amfiteatrą, zoologijos sodą, Amerikos Vakarų muziejų ir dar daug smagių pramogų, skirtų visai šeimai. Parke taipogi yra visiems gerai žinoma "Lee" kalva, ant kurios stovi garsusis užrašas "Hollywood". Be to, ar žinojai, kad būtent Voltui Disnėjui vaikščiojant po Grifito parką, kilo mintis steigti tokius pramogų parkus, kaip Disneilandas?!
Grifito observatorija.

Kuris parkas Jums paliko didžiausią įspūdį?
Iki susitikimų!
Simona Š. 

9 Komentarai

  1. Esu buvus kroatijos nacionaliniame parke, tikrai labai grazu. Straipsnis taip pat idomiai ir sklandziai parasytas, saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asu buvusi Guelio parke!
    Atsimenu, jog norint nusifotografuoti su driežu reikėjo atstovėti EILĘ ;oo

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikus straipsnis. Be galo norėčiau nuvykti į visus šiuos parkus, bet jei reikėtu pasirinkti tik vieną arba du tai turbūt pasirinkčiau - Guelio parką. Mane labai sudomino šis parkas, reikės dar pasidomėti juo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus straipsnis. Ir aktualus, ir įdomus, ir sklandžiai parašytas! Labiausiai norėčiau aplankyti Kroatijos Nacionalinį parką. Mane labiau žavi gamta, nei šurmulys. ☺

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus straipsnis. Ir aktualus, ir įdomus, ir sklandžiai parašytas! Labiausiai norėčiau aplankyti Kroatijos Nacionalinį parką. Mane labiau žavi gamta, nei šurmulys. ☺

    AtsakytiPanaikinti
  6. Puikus straipsnis, įdomus :)Tačiau turiu vieną klausimą "ne į temą". Jūsų blogą pastebėjau visai neseniai ir tai 100proc. geriausias blogas kuriame aš kada nors esu skaičiusi. Bet grįškime prie mano klausimo. Gal būt kitos skaitytojos ar rašytojos žino kitų blogų, kur taip pat būtų įdomu paskaitinėti? Gali būti tiek lietuvių, tiek anglų kalba. Na trumpiau, laukiu atsiliepimų!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Guelio parkas išgarsėjo dėl savo itin originalių ir įdomių architektūros statinių. Šio įdomaus parko architektas yra Antonis Gaudi, kuris gimė 1852, o mirė 1926 metais, Baselonoje, kurioje galima rasti Guelio parką. Turi būti *Barselonoje.Bet nuostabų straipsnį parašei :).

    AtsakytiPanaikinti