Pasiruošk Valentino dienai!

Vasario keturioliktąją dieną yra švenčiama meilės diena arba dar kitaip įsimylėjėlių diena. Bet ar bent didžioji dalis mūsų, žinome šios dienos atsiradimo istoriją? Jei ne, būtinai šia istorija pasidalinsime su jumis!
Šv.Valentinas buvo Romos vyskupas,kuris gyveno antrąjame amžiuje. Romos imperatorius Klaudijus antrasis tuo metu buvo išleidęs įstatymą, draudžiantį tuoktis, šiuo įstatymu jis siekė, kad kuo mažiau vyrų pasirinktų vedybas, o kuo daugiau vyrų eitų ginti imperiją bei kariauti. Vyskupas Valentinas negalėjo matyti tokio jaunų žmonių skausmo ir nepaklusdamas įstatymui juos sutuokdavo visiškai slapčia. Imperatorius išgirdęs , kad vyskupas nepaklūsta jo įstatymui, jį suėmė ir uždarė į kalėjimą, kur vasario 14 - ąją dieną vyskupas Valentinas buvo nubaustas griežčiausia bausme - mirtimi. Po kurio laiko Valentinas buvo paskelbtas šventuoju. Ši šventė Lietuvoje yra švenčiama tik po nepriklausomybės atgavimo 1990 - aisiais metais.

Vieniems Valentino diena yra visiškai eilinė diena, kitiems, kurie turi antrąsias puses, kažkuo išskirtinė ir ypatinga. Šiame straipsnyje pateiksiu keletą idėjų, kaip galėsite nustebinti savo mylimąjį.

1 idėja - Parašykite laišką. Tai ne naujoviška Valentino dienos dovanos idėja, bet iš tiesų manau jūsų antrąjai pusei būtų labai malonu skaityti laišką, kuriame būtų sudėti visi jūsų jausmai, nuotykiai, kuriuos patyrėte tik jūs.Daug prirašyti nebūtina, kad jūsų laiškas nepavirstų į knygą. Grožis slypi paprastume.
 



 

 2 idėja - Iškepkite pyragą.. Iškepkite mėgstamiausią savo mylimojo pyragą, kad jis atrodytų originaliau galite pyrago viršų padengti glajumi su kokius nors užrašu tarkim 'Myliu'
 

 
 

 3 idėja -  Palikite meilės raštelių įvairiausiose vietose.
Nusipirkite daug gražių, spalvotų lapelių ir ant jų užrašykite trumpus sakinius. Svarbiausia šios idėjos dalis - lapelius palikite pačiose netikėčiausiose vietose pavyzdžiui : pirštinėse, kelnių kišenėse, priklijuokite prie telefono, veidrodžio, o jūsų mylimasis visą dieną galės džiaugtis netikėtai rastomis "žinutėmis".



4 idėja -  Palikite saldžią žinutę. Jei jūsų mylimasis mėgsta saldumynus, tai dar viena puiki idėja. Nupirkite daug širdelės formos saldainių ir iš jų sudėliokite širdelės formą ar žodžius "Aš tave myliu'





5 idėja - Sukurkite gražiausių jūsų akimirkų albumą. Nupirkite gražų albumą į kurį sudėkite gražiausias jūsų nuotraukas,tas, kurios jums reiškia ir primena daugiausiai.Šalia galite priklijuoti lapelius kodėl būtent pasirinkote šias nuotraukas ar tiesiog prie kiekvienos po keletą mielų sakinukų.




6 idėja - Grįžkite į senus laikus. Surenkite tokį patį pasimatymą, kaip
pirmąjį, apsirenkite taip pat, eikite ten kur leidote laiką pirmąjį kartą ir viską atkurkite iš naujo, tik su dar didesne meile vienas
 kitam!





7 idėja -  Bučiniai.  Nusiųsk kvietimą paštu į pasimatymą, jį gali perrišti kaspinu ir papuošti bučinio antspaudu. Po romantiškos vakarienės, padovanok savo Valentinui dėžutę, kurioje jis ras lapelius su įvairiausiais bučinių tipais (jų gali rasti internete) prie jų šalia pridėk po širdelės formos saldainį. 



8 idėja - Palydėkite saulę kartu..  Nusiųsk savo mylimajam, kvietimą į pasimatymą, kuris bus prie jūros ar ežero, primink, kad jis šiltai apsirengtų ir ten surenkite nedidelį pikniką su karštais gėrimais. 







 Na, o jei jūs ir neturite Valentino - neverta nusiminti! Tikiu, kad ir jūs tą dieną praleisite lygiai taip pat ypatingai! :)

8 Komentarai

  1. Taip, taip pat ypatingai - su kompu ir puodeliu kakavos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man Valentino diena kaip visai eilinė, niekuo neišsiskirianti diena. Bet tikiu, kad yra žmonių, kuriems ši diena ypatinga. :) Straipsnis man patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buvo keletas klaidelių, tačiau straipsnis vis vien patiko :) Man taip pat ši diena visiškai eilinė... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ei, kaip tą buškį prie teksto palikai? :D O šiaip, man LABAI patiko! Tikrai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gabijaaaa - Gali būti, kad pražiopsojau keletą vietų ir neištaisiau klaidelių,bet ačiū! :)
    Blondė - Magija! :D Labai malonu girdėti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Žinoma nesu kokia santykių guru, ar kažkas panašaus, bet manau, kad Valentinas yra tikrai per daug sureikšminamas visuomenėje. Kaip tik tokią dieną siūlyčiau neįkyrėti, duoti daugiau erdvės tai antrai pusei ir nereikalauti banalių rožyčių ar meškiukų, nes tai tikrai apgailėtina. Geriau duoti tiesiog daugiau meilės ir dėmesio įprastą dieną. Žinoma tai tik mano nuomonė, o čia jūsų pasirinkimas. c:

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gal galėtum įkelti ir pasiūlymų kaip paruošti Valentino dienos atvirutę?
    Na, o mano nuomone per Valentino dieną galima švelniai pasveikinti ir mamą, ir močiutę... Mano mąstymu vaikinas DAUGIAU turėtų skirti dėmesio merginai šios šventės dovanėlėms, o ne mergina vaikinui.
    Geras straipsnis, bet trūksta to vadinamojo "kabliuko", tekstas galėtų būti rišliau ir aiškiau sudėliotas.
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti