Gyvenimas pro rožinius akinius: ar jaučiate pavasarį?

Sveiki!
Šiandien rubrikoje „Gyvenimas pro rožinius akinius“ pavasaris! Nors ir liko dar šiek tiek laiko pasidžiaugti oficialia žiema - aplink tvyro tikrai ne žiemiškos nuotaikos. O ar Jūs tai pastebėjote? Ar esate taip užsikrovę darbais, jog pro knygų šūsnis nesimato jokio saulės spindulėlio? Tikiuosi, jog Jūsų atsakymas neigiamas ir Jūs vis dar galite užsiimti norima veikla. Tačiau ką daryti jei laiko vis trūksta? O galbūt jo net per daug, o užsiėmimų maža? Į šiuos klausimus pasistengsime ir atsakyti, o ne gana to, dar ir ieškosime būdų kaip sutaupyti laiko ar susirasti tau patinkančių užsiėmimų.

Šiandien...

Atrodo visai neseniai praūžė didžiosios šventės - Kalėdos, Naujieji metai. Tiek daug naujų pasižadėjimų sau ir aplinkiniams, o ar bent vienas iš jų jau įgyvendintas? Jei ne, tai ko gi laukiame? Vasaros? Kiek dienų praleidžiame vėjais, kiek brangių valandų, kurias galėtume leisti darydami tai ko seniai troškome.. O kiek kartų pasakėme šiandien? Kiek kartų sau sakėme, jog nustosime laukti ir dabar imsime, padarysime tai ką planavome jau seniai. Neliko laiko... Padarysime tai rytoj, bet juk rytojus gali neišaušti!
Taigi, dabar, visų pirmiausia liaukitės skųstis, jog neturite ką veikti ar tingite atlipti nuo kompiuterio bei televizoriaus ekrano, priverskite save imtis, bet kokio seniai užmiršto ar nebaigto darbo ir galų gale baikite jį. Nuo to viskas turi prasidėti. Jūs turite suimti save į rankas ir imtis to, kas Jums teiktų malonumą. Na, o jei dirbdami vieną ar kitą darbą džiaugsmu nespinduliuojate, mano nuomone, jo taip pat mesti nevertėtų. Bet koks užsiėmimas tavo rankose gali virsti tikra švente. Juk net ir namų tvarkymas įsijungus muziką gali būti kur kas malonesnis.


O jei trūksta laiko?

Jei tu manai, jog tau trūksta laiko, visų pirmiausia turėtum jo kažkur gauti. Tačiau nebijokite, iš kitų vogti laiką kaip filme „Įkalinti laike“ neteks. Tereikės vėl gi, susiimti ir tvirtai nuspręsti kiek to laiko tau reikės. O vėliau, viskas turėtų vykti maždaug pagal planą. Juk kartais paprasti nurodymai, surašyti užrašų knygutėje iš tiesų neleidžia pamiršti to, ko tu privalai nepamiršti. Nebūtina tokius planelius daryti savaitei ar mėnesiui - užteks ir dienai, ar daugiausiai trims dienoms.
Tokios dienotvarkės kartais lemia didžiulį skubėjimą, nuovargį ir galbūt net stresą. Tačiau kaip jau minėjau, nereikia planuoti visko toli į ateitį, nes taip Jūs save sugrūsite į nepageidaujamus rėmus. Tiesiog raskite laiko ryte, mokykloje susidėlioti mintis ir darbus, kuriuos norėsite nuveikti grįžusios. Pradėti „gyventi“ pagal tokį planelį reikia pamažu, neskubant. Na, o jei nepavyksta, turite du pasirinkimus - bandyti iš naujo arba ieškoti kitų būdų kaip sutaupyti laiko. Tačiau abiem atvejais reikia žinoti, jog šioje situacijoje visada bus reikalingas nusiteikimas ir noras, kuriuo turite ir vadovautis. 


Nauja diena, naujas nuotykis, naujas įšūkis, naujas aš!

Jei jau turite laiko, kurį galite švaistyti į valias, teks susirasti ir naujų užsiėmimų arba atgaivinti naujus. Jei imtume vardinti viską iš pradžių, tai būtų gana nuobodus ir ilgas procesas. Juk visi žinote, jog jei nepradėjote - imkite sportuoti, susiraskite netikėčiausi receptų ir bandykite juos gaminti tol kol pastangos ims atrodyti juokingos, užsiimkite rankdarbiais, nuvykite į nemokamą paskaitą ar renginį, kuris Jums pagelbėtų ateityje, imkite knygą į rankas jei ir nemėgstate to daryti, įsijunkite muziką taip garsiai, jog net kaimynai klausytųsi geros muzikos. Galų gale pasveikinkit ką nors be priežasties, nustebinkit savo geru poelgiu. O galbūt ryžtumeis sėstis prie namų darbų? Istorijos, kuri kartais gali pasirodyti įdomi? Atraskite savyje jėgų ieškoti talentų, kuriuos paslėpei, o galbūt tų, kurie jau bado akis, tik tu jų dar nepastebėjai. Na, o jei vis dar nenusprendei kuo užsiimsi, čia keli patarimai.
Tačiau, perspėju - jokiu būdu neleiskite laiko sėdėdami Facebook'e ir varinėdami pele po ekraną ieškant bent kiek įdomesnių įrašų. Žinok vieną - gyvenimas yra per daug gražus, kad tu jį iškeistum į šaltą kompiuterio ekraną! Daryk tai, kas tau teiktų laimės, daryk tai, apie ką būtų papasakoti tavo vaikams ar tiesiog draugams ir elkis taip, jog vėliau netektų gailėtis.. Būkite laimingi!



Sėkmės,
Nijolė

10 Komentarai

  1. artėja pavasaris, artėja ir egzaminai : / ps. puikiai parašyta : )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pavasaris jau beveik čia ir vasara jau ne už kalnų! Laukiuuu :D Puikus straipsnis ;>

    http://gabijasun.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oh... Vasaros, pavasario, visi laukia, bet to, kas vyks pavasario pabaigoje - nei vienas. Manau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egzaminai, patikros, viešosios kalbos, baigiamieji rezultatai... ech, ir kodėl visi šie dalykai turi gadinti tokį nuostaų metų laiką - pavasarį.:D Anyway, puikus straipsnis, labai motyvuojantis, tu šaunuolė!:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jau pavasarį pajutau prieš savaitę, beje - su pavasariu! Šaunus straipsnis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Puikiai, Nijole! :) Pagaliau pavasaris!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gražu, puiku, man patiko. Nežinau ką pridurti. Gramatinių klaidų neradau, sakiniai rišlūs, išdėstymas geras - to man užtenka puikiam straipsniui.

    AtsakytiPanaikinti