"Rankdarbių kraitelė" - Velykų darbeliai

Kai artėja Kalėdos, žmonės jau prieš mėnesį viską planuoja - ką valgys, kokius svečius kvies, kokias dovanas dovanos ir t.t. Velykos prieš šias šventes visiškai nublanksta, nes dovanos perkamos tik simbolinės, o kiaušinių negalima dažyti prieš mėnesį - jie suges. Šiandien siūlau Jums rankdarbius, kurie pradžiugins Jūsų artimuosius ir suteiks Velykoms daugiau žavesio.

Kur galima laikyti kiaušinius?
Dažniausiai kiaušinius sudedame į pintinę, tačiau tai taip nuobodu! Štai keli būdai, kurie atrodys orginaliau:

Kiaušinius sudėkite šieno inkilėlius, kuriuos vėliau galite įkelti į gilesnę lėkštę arba tiesiog gražiai sudėlioti ant stalo.

Kiaušinius sudėkite į stiklinę aukštą lėkštę, bei papuoškite įvairiais augalėliais.

Dar yra laiko padaryti kažką stulbinamesnio - į medinę dėžę sudėk žemių ir "pasodink" popierinių gėlių (gražų bei paprastą būdą, kaip pasigaminti popierines gėles rasi čia), o aplinkui sudėk kiaušinius.

Šis būdas tiks tikrom darbštuolėm - numegzk kiaušiniams kepuraites! Tuomet ir krepšely kiaušiniai atrodys labai įdomiai ir gražiai.

Dekoracijos, kurios papuoš Jūsų namus
Pagamink girliandą! Iš spalvoto popieriaus iškirpk pasirinktas formeles ir jose padaryk skylutes, pro kurias praversi siūlą.

Mieli viščiukai! Darbo eigą rasite čia, o toliau tereikės pritvirtinti akytes ir burnytes. Puikiai tinka kaip dovanėlės mažiems vaikams.

Štai tokie papuošimai taip pat labai pagyvina aplinką. Į spalvotus indelius įdėkite popierinių plonų juostelių arba plunksnų, o pačius puodelius papuoškite veidukais. :)

Tokius kamuoliukus galima pakabinti ant velykų medžių - atrodys žavingai (darbo eigą rasite čia)!

Tikrovesnius viščiukus galite padaryti iš filco (darbo su filcu eigą rasite čia).

Padaryk vėlykų vainikėlį! Įjunk fantaziją ir sugalvok, kaip jis galėtų atrodyti... taip lengva, o atrodo labai gražiai.

Tiek šiam kartui,
Jaukių ir šiltų švenčių,
Simona A.

6 Komentarai

  1. Panaudosiu :) Labai įdomu. Šaunus BLOG`as :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. išdėstymas ššššš. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gražiai gavosi! O dėl medžiagų, tai man labai patinka tokios Raso juostos kasai, jos gero pločio būna ir kokio tik nori ilgio nusikerpi, o storis irgi geras, nes prieš tai naudotos buvo kiek per plonos.. Tai kiekvienai šventei papuošimų daugiau ar mažiau pridarau:)

    AtsakytiPanaikinti