Taupyti ar išlaidauti perkant kosmetiką?



Beveik kiekviena mergina naudoja bent keletą kosmetikos priemonių. Jos pasirinkimas platus, deja, kainos ne visada pradžiugina. Jeigu visos būtume milijonierės, visada rinktumėmės brangiausius, geriausių prekinių ženklų produktus, kurie užtikrintų kokybę. Deja, tačiau negyvename svajonių pasaulyje, todėl dažnai keliami sau klausimą - kada  negailėti pinigų ir įsigyti brangesnį ir kokybiškesnį produktą, o kam verčiau neišlaidauti?


Pataupyk pirkdama šiuos produktus:

Lūpų balzamas - viskas ko tau reikia, tai balzamas su vitaminu E. Jis yra natūralus antioksidantas, kuris apsaugo nuo žalingų saulės spindulių, užteršto oro ir neleidžia odai prarasti elastingumo.

Blakstienų tušas. Beveik visi blakstienų tušai yra panašios sudėties, todėl nesvarbu, kokio jie gamintojo. Svarbiausia perkant tušą yra kokybiškas tušo šepetėlis.

Kremas nuo saulės. Pasak žinomo JAV kosmetologo Dr. David Colbert, visi turėtų naudoti priemonę nuo saulės su SPF apsauga kiekvieną dieną - nesvarbu lyja ar šviečia saulė, žiema ar vasara. Tai apsaugo nuo priešlaikinio senėjimo ir odos vėžio. Kremas nuo saulės visada turėtų būti po ranka, jo reikia daug, todėl neverta pernelyg išlaidauti. Be to, jis neprivalo būti brangus, kad būtų veiksmingas.

Kompaktinė pudra. Jeigu ieškai produkto, kuris pašalintų blizgesį ar tiesiog užtvirtintų tavo makiažą, neišlaidauk. Pudra yra tiesiog pudra. Ir nesvarbu, ar ji kainuos 5 ar 45 litus, ji nebus stebuklinga ir nesuteiks kitokio rezultato.

Nagų lakas. Šios priemonės galiojimo laikas ribotas. Jis greitai išdžiūsta ir pasidaro netinkamas naudoti, nepriklausomai nuo to, ar jis brangus ar pigus.

Negailėk pinigų įsigydama:

Makiažo pagrindas ir maskuojamosios priemonės. Įmanoma rasti pigų makiažo pagrindą, kuris pakenčiamai tiktų tavo veidui. Bet šansai, kad jo atspalvis tobulai atitiks tavo odos, prilygsta loterijai. Prestižinės kosmetikos gamintojų makiažo pagrindai turi natūraliau atrodančių pigmentų bei pateikia platesnę tonų paletę, daugiau tekstūros variantų įvairiems odos tipams: nuo itin lengvų iki tirštų. Be to, jų sudėtyje būtinai yra UVA bei UVB filtrai.

Vokų šešėliai. Brangesni ir kokybiškesni vokų šešėliai ilgiau laikosi, neišblunka ir nesusimeta į vokų raukšleles. Jų spalva būna intensyvesnė, brangesniuose šešėliuose būna šviesą atspindinčių dalelių, todėl jie suteikia švytėjimo, o ne pigaus blizgesio.

Plaukų formavimo prietaisai Pigūs plaukų džiovintuvai ir tiesintuvai gal ir atlieka savo funkciją, tačiau norint išsaugoti sveikus plaukus, geriau rinkis brangesnius. Kokybiški džiovintuvai plaukus džiovina greičiau, todėl ne tik sutaupysi laiko ryte, bet ir mažiau juos pažeisi.

Nori taupai, nori išlaidauji:

Veido kremas. Jaunoms merginoms, turinčioms riebią veido odą, drėkinantis veido kremas beveik nereikalingas. bet jeigu tavo oda sausa, išsirink kokybišką ir tavo odai tinkantį produktą.

Makiažo valiklis..Mes ir taip išleidžiame daug pinigų makiažui, tai ar verta išlaidauti tam, kad jį nuvalytume? Atsakymas - taip, jeigu tavo oda jautri. Normaliai odai valyti tiks ir pigesnis valiklis.


12 Komentarai

  1. Straipsnis patiko, tačiau aš nesutikčiau dėl kai kurių dalykų. Pvz. Aš tikrai truputį paišlaidauju pirkdama lūpų balzamą. Tačiau tai tik mano nuomonė. O šiaip straipsnis labai patiko ir yra tikrai naudingas ;) sėkmės ir toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus straipsnis! Tačiau nesutikčiau, jog reikia neišlaidauti perkant blakstienų tušą. Nekokybiškas tušas gali graužti akis, įsimesti užkrėtimas, o juk nė viena panelė nenori vaikščioti raudonomis akimis?
    Bet straipsnis puikus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tušui reikia žiūrėti ne kainą, o ar šepetėlis yra neguminis, bei paklausti konsultančių, ar nesulimpa ir nebyra. Straipsnis patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viktorija - Čia jau priklauso nuo asmeninio skonio, bet šiaip jie visi atlieka tą pačią funkciją :)

    Simona - Turinčioms jautrias akis ar odą išvis reiktų atidžiai rinktis kosmetiką:)

    Dovile - Pritariu, kad reikia paklausti konsultančių:)

    Ačiū visoms!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Patiko straipsnio tema, bet pats straipsnis - nėra kokybiškiausias. Nėra pabaigos, labai trumpas. Kai kurie argumentai keisti arba netgi neteisingi. Pvz: "Nagų lakas. Šios priemonės galiojimo laikas ribotas. Jis greitai išdžiūsta ir pasidaro netinkamas naudoti, nepriklausomai nuo to, ar jis brangus ar pigus." Taip, visi lakai išdžiūsta, bet gal geriau nepagailėti pinigų vienai spalvai, kuri tikrai tau patiks ir bus kokybiška...? Daugelis pigių nagų lakų būna nekokybiški, greitai nusilupa ir lakuojant reikia tepti 2-3 sluoksnius.
    Čia tik mano nuomonė, bet manau, kad straipsnis nebuvo iki galo pabaigtas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėl blakstienų tušų verta pasiginčyti, jie tikrai nėra vienodos sudėties. Kuo brangesnis - tuo geresnis. Naudojau kelias savaites NYX tušą, galvojau, kodėl mano akys visada tokios raudonos, tarsi aš kažkokių tablečių būčiau prisigėrusi, vėliau nusipirkau Dior tušą ir mano akys pradėjo atrodyti žmogiškai. Ir lūpų balzamai ne vienodos sudėties irgi, geriausia tokius dalykus vaistinėje pirkti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Visą kosmetiką reikia pirkti kokybišką. Lūpų balzamas gali sausinti lūpas, o ne jas drėkinti. Blakstienų tušas graužti akis, greitai nubėgti, pridžiūti ir pan. Pudra - užkimšti poras, nuo to atsiranda spuogelisai. Nagų lakas - lupasi, sausina nagą, trumpalaikis. Jeigu sudžiūna - retai naudoji... Jeigu bijau kad sudžius - su drauge pirkit vieną. Aš kosmetikai netaupau. Išleidžių apie du šimtus litų per mėnesį, tiesa, neperku visko iš karto. Taigi, kosmetiką reikia rinktis KOKYBIŠKĄ.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pritariu, kosmetik1 reikia pirkti kokybišką. Ir man užkliuvo žodis "išlaidauti". Tarsi daugiau pinigų išleist kosmetikai lygu išleist visiškam niekui.
    Dėl pudros irgi nesutikčiau. Pigi, nekokybiška pudra gali pakenkti odai.

    AtsakytiPanaikinti
  9. It is appropriate time to make some plans for the longer term and it's
    time to be happy. I have read this publish and if I
    could I desire to suggest you some interesting things or advice.

    Maybe you can write subsequent articles regarding this article.
    I desire to read even more things about it!

    My web blog; Prediksi Bola Jitu

    AtsakytiPanaikinti
  10. Riebiai veido odai irgi reikia drėkinamojo veido kremo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiems odom tipams reikalingas drėkinimas! Merginos, nepagailėkite pinigų veido prausikliams, losjonams, kremams ir skystai pūdrai ;) Pati naudoju shiseido žydrą liniją :)) Pasidomėkit. Sėkmės ;)

      Panaikinti
  11. Hello tɦere! I could have sworn I've Ьeen to this blog
    beforе butt ɑfter browsing tɦrough a few of thе posts I realized it's new to mе.
    Νonetheless, Ӏ'm certainly happy I fߋund it
    and I'll be bookmarking іt ɑnd checking back regularly!


    Feel free tߋ visit my bloog post ... clash of clans cheats razor911

    AtsakytiPanaikinti