Gaminame kosmetiką pačios


Mokymosi metai artėja greičiau nei norėtume. Tikriausiai visos mėgstame natūralius produktus, tad kodėl nepasigaminus jų pačioms? Taigi perskaičiusios šiuos paprastus receptus nepatingėkite ir tuojau pat kibkite į darbą!

Lūpų šveitikliai


Lūpų šveitiklis su cinamonu

Reikės:
0,5 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus;
0,5 arbatinio šaukštelio medaus;
0,5 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio cinamono.

Gaminimas ir naudojimas: sumaišykite visus produktus ir padenkite lūpas gauta mase. Švelniai masažuokite jas kelias minutes. Tuomet atsargiai nuplaukite drungnu vandeniu ir pamaitinkite odą riebiu lūpų balzamu.



Mėtų ir kokosų lūpų šveitiklis

Reikės: 
3 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus;
1 arbatinio šaukštelio medaus;
1 lašelio pipirmėčių aliejaus;
0,5 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus.

Gaminimas ir naudojimas: sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir padenkite lūpas gauta mase. Švelniai šveiskite jas kelias minutes. Tuomet atsargiai nuplaukite drungnu vandeniu ir pamaitinkite odą riebiu lūpų balzamu.



Citrininis lūpų šveitiklis


Reikės: 
¼ arbatinio šaukštelio citrinos sulčių;
3 arbatinių šaukštelių baltojo ar rudojo cukraus;
3 arbatinių šaukštelių medaus;
¼ alyvuogių aliejaus.

Gaminimas ir naudojimas: sumaišykite visus produktus ir padenkite gauta mase lūpas. Švelniai masažuokite jas kelias minutes ir nuplaukite drungnu vandeniu. Nepamirškite palepinti lūpų riebiu maitinamuoju balzamu. Lūpų šveitiklio likutį galite laikyti stikliniame indelyje kelias savaites.



Kavos lūpų šveitiklis

Reikės:
1 arbatinio šaukštelio maltos kavos;
1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus (gali būti ir kokosų, migdolų ir pan.)

Gaminimas ir naudojimas: sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir padenkite lūpas šveitikliu. Šiek tiek pamasažuokite jas ir palikite masę ant lūpų 5 minutėms. Nuplaukite drungnu vandeniu ir patepkite lūpas kokosų arba alyvuogių aliejumi.


Makiažo valiklis

Reikės:
2 valgomųjų šaukštų itin gryno alyvuogių aliejaus;
100 ml mėgstamo gėlių vandens (galite rinktis pagal odos tipą, pavyzdžiui, visiems tipams tinka damaskinių rožių, levandų,  mišriai – verbenų, melisų, sausai ir jautriai – ramunėlių, rugiagėlių). Jei neturite gėlių vandens, naudokite paprastą filtruotą vandenį;
permatomo buteliuko;
vatos diskelių.

Gaminimas:
Iš pradžių į permatomą buteliuką supilkite gėlių vandenį, paskui atsargiai – alyvuogių aliejų. Buteliuką gerai sukratykite (beje, taip darykite kiekvieną kartą prieš valydamos makiažą), kad aliejus susimaišytų su gėlių vandeniu. Suvilgiusios vatos diskelį, švelniai nuvalykite akių ir veido makiažą. Šis akių ir veido makiažo valiklis puikiai tiks įvairių tipų odai valyti, tinka pašalinti ir vandeniui atsparų makiažą.

Kūno sviestas

Ko reikės:
1 puodelio taukmedžių sviesto (galima pakeisti kakavos sviestu);
 ½ puodelio kokosų aliejaus;
½ puodelio migdolų aliejaus (galite naudoti ir alyvuogių, simondsijų, abrikosų kauliukų ir t. t.);
5–10 lašelių mėgstamo eterinio aliejaus.

Gaminimas:
Ištirpdykite taukmedžių sviestą ir kokosų aliejų karšto vandens vonelėje ir švelniai sumaišykite. Gautą masę 30 min. palikite atvėsti. Supilkite migdolų aliejų ir sulašinkite pasirinktą eterinį aliejų. Palaukite, kol gauta masė pradės stingti, ir tuomet gerai suplakite plaktuvėliu (užtruksite tik kelias minutes). Supilstykite sviestą į švarius stiklainėlius ir maitinkite bei drėkinkite odą. Nuostabiai tinka po dušo – kol kūnas dar įšilęs ir drėgnas.

Vis dėl to nepatingėkite, išbandykite vieną iš receptų ir jeigu kyla noras būtinai pasidalinkite apie pasigamintą produktą komentaruose.

8 Komentarai

  1. Kitą kartą įžangą daryk bent truputį ilgesnę. Na nors tai tik mano nuomonė. Šiaip tema tikrai gera norinčioms pasigaminti kosmetiką, neišleidžiant daug pinigų. Spaudžiu naudinga. ;3

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus straipsnis, kuris padeda sutaupyti pinigų grožio priemonėms. Gerai padirbėta, sėkmės ir toliau ;(

    AtsakytiPanaikinti
  3. As darieu ta lupu sviaitikli bet poto vapsie lupas nestet pradejo. O kam isviso tas sviaitiklis lupoms?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man visai patiko. Prisikabinti tikrai neturiu dėl ko. Šaunuolė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš tai nesupratau su kuo susiję "mokslai jau artėja ir "juk mėgstam natūralią kosmetiką". Trūko to sujungiamojo sakinio, kad mokykloje norėsime atrodyti gražios, todėl natūralios priemonės mums padės pasiekti geresnį rezultatą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai naudingas straipsnis, tačiau... juk receptų tikriausiai nesugalvojai pati, o Juos kur nors perskaitei - rašydama tokio tipo straipsnį BŪTINAI parašyk informacijos šaltinį. :)
    Sėkmės tobulėjant!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išbandžiau šveitiklį su cinamonu - kvapas tobulas

    AtsakytiPanaikinti