Storoms šlaunims- NE!

Visos merginos nori būti gražios, bet gamta nevienodai dosni. Kai kurios trūkumus įveikti padeda bėgimas ar aerobika, bet deja ne visos mėgsta šiuos užsiėmimus. Galima lankyti sporto klubą! Bet ne visos turime tokią galimybę, tad siūlau kelis lengvus pratimus, kuriuos galima atlikti ir namuose.

Pratimai

1 pratimas. Atsigulame ant grindų. Po dubeniu pasikišame pagalvėlę. Ant pėdų užsidedame kokį sunkesnį daiktą. Kojomis pakeliame svorį, nuleidžiame lėtai atgal (keliai nesiremia į krūtinę). Į viršų keliame greičiau. Kai sustiprės raumenys, viršuje kojų visiškai neištieskite, bet vėl leiskite į apačią. Reikia lėtinti pratimo atlikimo greitį ir didinti svorį. Darome 6-10 kartų. Pailsėjusios- dar 1-2 kartus po tiek pat.

2 pratimas. Pritupiame su svoriu ant pečių. Nugara tiesi, o po kojomis 4cm paaukštinimas, kad būtų patogiau tūptis. Kai šis pratimas tampa lengvas, tūpti lėčiau ir stojantis kelių neištiesti. Nereikia daryti daugiau kaip 10 kartų.

3 pratimas. Vienos kojos šlaunies priekinę dalį stovint reikia į ką nors atremti. Geriausia užsirišti maišelius su svoriu ant kojų. Lenkiame koją vidutiniu greičiu. Leidžiame žemyn lėtai, bet neatpalaiduojame ir vėl lenkiame. Darome 8-10 kartų. Po poros savaičių darome 2 sykius po 8-10 kartų, dar po poros savaičių 3 sykius po 8-10 kartų. Iš viso galima daryti 40-50 kartų. Šis pratimas pagražins ir kreivas kojas.

4 pratimas. Užsirišame maišelius ant kojų, atsisėdame ant stalo, kojomis nesiekdamos grindų. Ant stalo po šlaunimis pasikišame pagalvėlę (bus sunkiau atlikti pratimą). Tiesiame abi kojas iš karto. Taip geriau sutelksite dėmesį pratimui atlikti. Ištiesusios laikome 1 sekundę, o po to lėtai leidžiame žemyn, bet neatsipalaiduojame ir vėl tiesiame aukštyn. Kartoti kaip ir prieš tai aprašytą pratimą.



Lengvesni pratimai

1.  Klūpomis tiesiame kojas atgal pakaitomis.
2. Stovėdamos keliame koją į priekį iki pečių aukštyje pakeltų rankų.
3.  Sukame kojomis ratus.
4. Tūpdamos tiesiame rankas į priekį.
5. Tupėdamos vieną koją tiesiame atgal. Pakaitomis spyruokliuojame abiem kojomis.
6. Atsiklaupiame ir išskėčiame rankas į šalis. Sėdamės ant žemės tai į dešinę, tai į kairę. Keičiant padėtį, kūnas laikosi tiesiai.
7. Pakeliame kaip galima aukščiau kelį, palaikome koją ir pasukame į šoną.
8. Šokinėjame- kojas išžergiame ir suglaudžiame.
9. Atsitūpusios šokuojame į priekį.
10. Bėgame vietoje, aukštai keldamos kelius ir kulnus.
Šiuos pratimus reikia atlikti po 10-15 kartų.




Svarmenų gamyba

Jei neturite nieko sunkaus pasidarykite svarmenis pačios. Jums reikės:
2-jų ar daugiau plastikinių buteliukų;
Smėlio arba akmenukų.
Paimkite buteliukus ir į vidų priberkite smėlio ar akmenukų. Baigta!


Mityba

Storos šlaunys būna įvairios. Vienos stangrios- daugiau raumens audinio, kitos minkštos, tiesiog išglebusios- daugiau riebalinio audinio. Lengviau suploninti antrąsias, reikia tik sudeginti riebalus. Pirmosios irgi sumažės, bet daug mažiau. Verta priminti, jog be dietos sunku ko pasiekti. Nereikia jokių kraštutinumų, tik atsisakyti kai kurių produktų: riebalų, tortų, saldainių, padažų. Po kurio laiko mažinti miltinių patiekalų kiekį (duona, bandelės, blynai). Taip pat atsisakyti naktipiečių ar užkandžių vakarais.

Norint gražios figūros reikia įdėti daug pastangų, tad vietoj šokolado suvalgykite obuolį ar pomidorą, o vietoj tysojimo lovoje padarykite kelis pratimus.

6 Komentarai

  1. Vis delto storos slaunys trukdo myletis su vaikinu? :o

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai kuriose vietose radau klaidelių rašybos, tačiau straipsnis man patiko, pliusas tas, kad parašei kaip svarmenis galima pasidaryti ir apie mityba. Šaunu, sėkmės ir toliau! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visai neblogas straipsnis, man labai patiko, kad parašei apie svarmenis. Šaunuolė. O šiaip, nors ir mano šlaunys labai didelės, bet tingiu daryti kažką.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. buvo klaidelių, bet ne tiek daug, kad akis badytų. :D labai patiko, kad kaip pasigaminti svarmenis parašei! spaudžiu: naudinga, patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nors viską apie tai jau žinojau anksčiau, bet, manau kitos nežinojo, o pats straipsnis tai man patiko, įdėta darbo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. dieve geriau pasakytumet kai tie pratimai angliskai vadinasi nes pagal visa sita lt parasyta kaip juos daryt neiko nesuprantu

    AtsakytiPanaikinti