"DIY" - Naujųjų metų vakarėlis

Naujieji metai - tai turbūt kiekvieno paauglio mėgstama ir visuomet laukiama šventė. Juk taip smagu žaisti žaidimus, vaišintis skaniais desertais, stebėti fejerverkus ir keistis sveikinimais. O dar smagiau visa tai daryti jaukioje ir šiltoje aplinkoje, tiesa? Tad jei planuoji savo namuose organizuoti Naujųjų metų vakarėlį, siūlome likusias dienas iki jo, praleisti gaminant dekoracijas ir papuošimus. O kad būtų smagiau, pasikviesk į pagalbą draugę ir pirmyn prie darbo! 

Šiai dekoracijai pasigaminti reikės vos kelių dalykų: storo kartono, klijų ir blizgančių spalvotų girliandų. Visų pirma, ką jums reikia padaryti, tai iš storo kartono išsikirpti didelius skaičius. Be abejo, kadangi sutiksime jau 2015 - uosius, tad šiuos skaičius ir kirpsime. Išsikirpus skaičius, vieną jų pusę ne itin gausiai ištepkime klijais (geriausiai - su lipalu) ir klijuokime girliandas taip, kaip matome nuotraukoje. Dekoraciją galime pasidėti ant stalo ir jei yra galimybė, atremti į sieną, o jei taip padaryti negalite - pasikabinkite siūlo pagalba. 

Dar viena šauni ir šventiška dekoracija, kuri puikiai tiks jūsų Naujųjų metų vakarėliui. Norint pasigaminti šiuos papuošimus, kurie puikiai atrodys pakabinti prie lango, jums prireiks: siūlo, spalvoto popieriaus (gražiausiai atrodys auksinė, sidabrinė ar bronzinė spalva), žirklių ir klijų. Tad pirmiausia, prikarpykime daugybę įvairių dydžių rutuliukų. Tai padarę, pasiimkite ilgą dvigubą siūlą, suriškite mazgą ir pradėkite klijuoti rutuliukus. Patepkite klijais rutuliuko vidurį, užklijuokite ant siūlo ir tą patį su kitu rutuliuku padarykite iš kitos pusės. Paprasta, gražu ir visai nesunku pasigaminti, tiesa? 

Savo taures, iš kurių gersite sultis, limonadą ar kitus gaiviuosius gėrimus, galite gražiai ir spalvingai papuošti. Pavyzdžiui, galite prikarpyti spalvotų mažų žvaigždučių, ant jų užrašyti "Laimingų Naujųjų metų!" ir priklijuoti prie kiekvienos taurės viršaus. Kita idėja - papuošti gėrimo šiaudelį. Galite prikarpyti vėliavėlių su palinkėjimais arba vėlgi tų pačių žvaigždučių ir priklijuoti prie šiaudelio viršaus. 

Jei ant jūsų naujametinio vakarėlio stalo bus keksiukai arba mufinai, būtinai šventiškai juos papuoškite. Iš popieriaus išsikirpkite rutuliuką, padarykite jį tarsi laikrodį, o prie jo pritvirtinkite dantų krapštuką. Keksiuką papuoškite vaniliniu kremu, o jį įsmeikite žavų laikroduką. Kita idėja, kuriai prireiks šiek tiek daugiau kantrybės ir laiko - tai iš pačių keksiukų padaryti laikrodį. Keksiukus, kurių jums prireiks net dvylikos, papuoškite baltu kremu, sustatykite ratu ir  juodų maistinių dažų pagalba, ant kiekvieno keksiuko nupieškite skaičius, kaip laikrodyje. Viduryje galite pastatyti mažesnių keksiukų ir per kelis juos, nupiešti rodyklę, kuri būtų nukreipta į dvyliktą valandą. 

Žvakės - tai viena iš tų detalių, kuri gali sukurti nepakartojamą jaukumą ir šilumą. Tad kodėl gi tau nenusipirkus pačių paprasčiausių žvakių ir šventiškai jų ne išdekoravus? Tau prireiks: baltų žvakių, spalvotų skirtingų spalvų blizgučių, lipdukų su artėjančių metų skaičiais ir lipalo bei teptuko. Visų pirma, ant kiekvienos žvakės užklijuojame po lipduką su skaičiumi. Imame lipalą ir teptuko pagalba ištepame visą žvakę klijais. Tuomet pasiruošiame blizgučius ir taip, kad neliktų baltų vietų, blizgučius paskirstome ant žvakės. Taip paliekame žvakę parai laiko stovėti, kad lipalas gerai išdžiūtų ir nuplėšiame lipduką. Turime labai gražias ir šventiškas žvakes!

Kodėl gi tau nepasigaminus šių žavių plaukų lankelių ir nedavus užsidėti kiekvienam vakarėlio dalyviui? Taip ne tik bus linksma ir smagu pasipuošti, bet ir turėsite labai gražių ir žaismingų nuotraukų! Nusipirk pačių paprasčiausių plaukų lankelių ir šventiškai juos išdekoruok. Kiekvieno lankelio pagrindą ištepk lipalu ir tolygiai paskirstyk ant jo blizgučius. Atsikirpk storos vielos, padenk jos pagrindą blizgučiais, o viršuje pritvirtink po bumbulą ir priklijuok prie lankelio viršaus. Tą patį su viela gali padaryti ir išlankstydama artėjančių metų skaičius.

O kaip jūs, skaitytojai, sutiksite Naujuosius metus? Kuri iš šių idėjų patiko labiausiai? Ką norėtumėte išvysti kituose šios rubrikos straipsniuose?

Gražių, linksmų ir nepamirštamų Naujųjų metų!

2 Komentarai

  1. Idėjos tikrai šaunios ir gražios! Tik gaila, kad pati Naujuosius pasitiksiu su knyga (arba filmu), lova ir MAISTU :D

    P.s. straipsnis tavo kaip visada tvarkingas, o mintys išdėstytos nuosekliai, taip ir toliau!:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. šiais metais šių patarimų neprireikė, nes mano naujųjų metų sutiktuvės buvo labai panašios į Viktorijos J, tačiau ką gali žinoti, galbūt 2016-uojius pasitiksiu naudodamasi šiais išties originaliaispatarimais! ;-)

    AtsakytiPanaikinti