Faktai apie Titaniką

Titanikas XX. amžiaus pradžioje buvo pats didžiausias ir greičiausias laivas pasaulyje. Pagal šią tragiška istorija buvo sukurtas filmas ,,Titanikas''. Šis laivas buvo sukonstruotas pagal to meto pačias geriausias technologijas. Tuo metu šis laivas buvo vadintas ,,nepaskandinamu''. Vien dėl šitos priežasties jame nebuvo apsirūpinta gelbėjimosi valtimis. 



  • Stebėjimo bokštelyje stebėtojai neturėjo žiūronų. Su žiūronais stebėtojai būtų pamatę ledkalnį ir taip laivas išvengtų didžiulės tragedijos.
  • Lipti į gelbėjimo valtis pirmenybę turėjo moterys ir vaikai, tačiau išsigelbėjusių vyrų skaičius buvo didesnis, kai tuo tarpu nemažai moterų ir vaikų nuskendo. Taip atsitiko, nes dauguma moterų su vaikais buvo antrosios ir trečiosios klasės keleiviai.
  • Daugiausiai išgyvenusiųjų buvo pirmosios klasės keleiviai. 
  • Tarp išgyvenusių buvo ir du šunys.  
  • Tarp visų išgelbėtų buvo vienas vyriškis kuris nemirė lediniame vandenyje. Manoma, kad tuo metu jis buvo stipriai išgėręs.
  • Pasaulyje buvo įprasta, prieš išplaukiant laivui sudaužyti į jo kraštą šampano butelį. Su Titaniku to padaryta nebuvo.
  • Šaltiniai teigia, kad įgula buvo šešis kartus įspėta dėl ledkalnių, tačiau buvo nuspręsta ir toliau plaukti maksimaliu greičiu.




  • Atlanto vanduo buvo labai šaltas, vien dėl šitos priežasties mirė labai daug žmonių.
  • Viena iš Titaniko aukų turėjo laikrodį, kuris sustojo ties 2 valanda ir 28 minutėmis, po to kai jo šeimininkas panėrė į stingdančiai šaltą vandenį.





  • Titanikas buvo vienintelis vandenynų laivas, paskendęs dėl ledkalnio.
  • Titaniko muzikantai grojo iki paskutinės akimirkos, kol nuskendo laivas.
  • 14 metų prieš Titaniko nelaimę, buvo parašyta knyga, kuri labai priminė Titaniko katastrofą.



              Štai 12 įdomybių apie Titaniką. Titanikui viskas galėjo baigtis kitaip, tačiau likimas taip jau lėmė...
Iki greito!


15 Komentarai

  1. Buvo keletas gramatinių klaidų. Nėra pabaigos. Manau, kad paskubėjai paskelbti straipsnį. Spaudžiu ,,Ačiū!'' :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiku, kad tu manęs paklausei ir parašei šį įrašą. :)
    Šaunuolė, bent man - labai patiko. ^^

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau, kad tikrai paskubėjai prieš publikuodama straipsnį. Mano nuomone, tikrai galėjai padirbėti su išdėstymu bei parašyti šiek tiek ilgėlesnį straipsnį su aiškia pabaiga.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šiaip šaunuolė, įdomi tema. Bet aš pati bent jau norėjau kiek ilgesnio straipsnio (bet čia šiuo atveju niekam neįtiksi. Vieniem kaip tik tokie trumpi straipsni atrodo geri, kitiems - ilgi). Pataisyk kelias klaideles, parašyk pabaigą, išvadas ir bus daug geriau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaikuriuose žodžiuose neatitaikei galūnės, tai ir sakinys buvo sunkokai suprantamas. Bent jau man pasirodė per mažai faktų, nes viskas greitai skaitėsi, bet buvo tikrai įdomu. Trūko pabaigos, išvados.
    Sėkmės ir toliau!:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. o man labai patiko, saunuole:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Galiu drąsiai sakyti, jog man kažko trūko, bet aš negaliu paaiškinti ko būtent. Jaučiausi kaip valgydama kažką skanaus, tik man labai trūko tam skanumui druskos. gal čia tokią įtaką padarė įžangoje daromas minties šuolis arba tai, kad nebuvo pabaigos. (Atsiprašau, kad lyginu su valgymu. Labai noriu valgyt :-D)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ko jūs puolat ant merginos? Šaunuolė, kad nors parašė. Visi mes mokomės... -_-

    AtsakytiPanaikinti
  9. Niekas nepuola, o tik išsako savo nuomonę, kritikuoja. Kritiką reikia mokėti priimti :) Kitaip žmogus netobulėja :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū labai visoms už kritiką, bei patarimus. Būtinai pasitaisysiu, tačiau tai tik pirmas blynas, manau kitą kartą bus geresnis.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai netoleruoju tų "ko jūs puolat". Mes ne šunys, mes nepuolam, prašau pasilaikyti savo kandžius išsireiškimus sau. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai įdomūs faktai, buvo įdomu paskaitinėti, tačiau sutinku su kitų komentatorių mintis, jog kažko pritrūko. Bet visko tikrai išmokstama. :) Tikiu, kad kiti tavo straipsniai bus geresni. :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Vargšas Titanikas :(
    Patiko straipsnis!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Buvo įdomu skaityti šį straipsnį, ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Galėjai daugiau parašyti :(
    Įdomią temą pasirinkai

    AtsakytiPanaikinti