Filmai jaukiam ir ramiam žiemos vakarui

Prasidėjus žiemai, taip ir norisi to jaukumo, šilumos ir ramaus poilsio. Tam labiausiai tinkami yra šalti ir tamsūs žiemos vakarai, kai nesinori niekur eiti, tik gulėti lovoje susisukus į antklodę, su karštu arbatos puodeliu ir žiūrėti romantinį filmą. Bet tada iškyla problema, kokį filmą išsirinkti? Taigi, čia rasite tikrai gerus filmus, kurie puikiai tiks norint ramiai praleisti vakarą ir atsipalaiduoti,

Jei pasilikčiau („If I stay")

Jeigu mėgsti žiūrėdama filmą paverkti, tai šis filmas kaip tik tau! Tai labai jautri, pilna išgyvenimų ir sunkumų istorija, apie jauną merginą Mią. Jos gyvenimas buvo nuostabus:  mylintys tėvai, jaunesnysis broliukas ir...na žinoma, be galo ją mylintis vaikinas. Deja, vieną dieną viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Mia važiuodama su šeima pakliūva į avariją, kurios metu visi jos šeimos nariai miršta, o ją ištinka koma. Mios siela turi priimti begalę sprendimų ir apsispręsti, ar baigti gyvenimą dabar, ar sukaupti visą stiprybę ir kapanotis į gyvenimą, kuris bus visiškai kitoks nei tas, apie kokį ji svajojo. Žiūrint šį filmą neįmanoma neverkti ir išlikti nejautriai. Taip pat jis priverčia susimąstyti apie savo gyvenimą: kas būtų, jei jos vietoj atsidurčiau aš?..





Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos („The fault in our stars")

Šį filmą turbūt dauguma yra girdėję, bet tikrai ne visi jį matė. Tai dar viena jautri ir romantikos pilna drama, apie sunkų merginos gyvenimą. Heizelė ir Augustas yra pagrindiniai filmo veikėjai. Liūdniausia tai, kad Heizelei nustatytas 4-tos stadijos vėžys. Ji praranda gyvenimo džiaugsmą ir jo grožį. Tikriausiai taip jaučiasi visi sužinoję, kad jų gyvenimo dienos jau suskaičiuotos. Tačiau, Heizelė lankydamasi specialiuose traumas patyrusių ir sunkiai sergančių žmonių susitikimuose, susipažįsta su Augustu. Jie įsimyli vienas kitą, o Heizelė vėl atranda norą gyventi ir džiaugtis gyvenimu.




Divergentė („Divergent")

Mėgsti veiksmo bei romantinius filmus? Jei taip, tai šis filmas kaip tik tau! Tai puikus meilės ir nuotykių derinys. Šis filmas yra apie ateities žmonių gyvenimą. Jis šiek tiek kitoks nei dabartinis gyvenimas. Visi žmonės yra suskirstyti pagal asmenines savybes į penkias bendruomenes, kuriose jie ir gyvena. Visi paaugliai specialios ceremonijos metu pasirenka bendruomenę kurioje gyvens likusį gyvenimą. Jie gali likti tėvų bendruomenėje arba pasirinkti kitą, jiems patinkančią. Visas veiksmas sukasi aplink šešiolikmetę Trisę, kuri pasirenką naują bendruomenę, kurioje turi įveikti daugybę išbandymų, kad išliktų. Be to,  ji nėra tokia kaip visi, Trisė yra kitokia, ypatinga mergina. Ji įsimyli ir kovoja už save ir savo mylimąjį. Tai labai jausmingas, tikrai  vertas dėmesio filmas, kurį rekomenduoju pažiūrėti visiems!



Įsimylėjęs iki ausų (Flipped")

Priešingai nei kituose, prieš tai mano aprašytuose filmuose, šiame filme nėra skaudžių išgyvenimų ir netekčių. Tai romantinis filmas, apie mergaitę Džuli, kuri būdama maža įsimylėjo berniuką Braisą. Deja. jam ji nepatiko ir jis stengėsi jos vengti bei bandė atsikratyti. Džuli ilgus metus išgyveno meilę be atsako, bet tada kai ji nusprendė, kad jai Braiso nereikia ir kad ji gali gyventi be jo, viskas labai pasikeitė. Kai Džuli nustojo kreipti į jį dėmesį, Braisas suprato, kad jam jos trūksta, nes jis ją įsimylėjęs. Jiems teko praeiti ne vieną sunkumą, kad galėtų kartu džiaugtis meile. Tai lengvas filmas, bet tuo pačiu priverčiantis susimąstyti apie tai, kas svarbu gyvenime.




Skubėk mylėti (A walk to remember")

A Walk To Remember  (nuotr. Balsas.lt)
Šis filmas jau gana senas, bet pažiūrėti jį verta visiems. Tai drama apie populiariausio mokyklos gražuoliuko ir tylios, ramios, kuklios, į mokslus pasinėrusios merginos meilę. Lendonas niekada nebūtų kreipęs dėmesį į tokias merginas, kaip Jamie, tačiau jo gyvenime įvyko perversmas. Kai Lendonas iškrečia eilinę šunybę, jam tenka atidirbti vaidinant mokyklos spektaklyje su Jamie. Tada viskas pasikeitė. Jam buvo sunku, tad Jamie sutiko jam padėti su sąlyga, kad jis jos neįsimylės. Lendonas manė, kad tai bus labai lengva ir priėmė tai kaip juokelį, tačiau jis įsimylėjo...

Tikiuosi šie filmai jus sudomins, gero žiūrėjimo ir jaukių vakarų!




8 Komentarai

  1. Nors visi filmai ir matyti, bet laukiau kokio panašaus straipsnio, nes nebesugalvoju kokį dar filmą galėčiau pažiūrėt :) O iš šio sąrašo išsirinkau du filmus, kuriuos žiūrėsiu dar kartą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jau galvojau, jog nesusiprasi, kad pristatant filmą jo reklaminė plakato reprodukcija neturi būti didelė, nes ji tiesiog mažai svarbi. Be tsusipratai. Šaunuolė. :-D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunus straipsnis! Iš šio sąrašo esu mačiusi tik du filmus, tad neabejoju, kad artimiausiu metu peržiūrėsiu ir kitus. Nors apie visus tikrai ne kartą teko girdėti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveika, straipsnis ir patys filmai tikrai geri, tačiau tikėjaus ir kitokių filmų pasiūlymų, nes šitie (man bent jau :D ) arba girdėti jau daug sykių arba matyti. Tačiau tikrai puikiai padirbėta, tad sėkmės ir toliau! :)

    AtsakytiPanaikinti