Natūralios priemonės atgaivinančios rankų odą

Šaltuoju metų laiku neretai rankų oda ima šerpetoti, tampa šiurkšti. Tam, kad to išvengtume, naudojame įvairius kremus. Tačiau neretai jų poveikis būna trumpas ir jau po poros valandų rankas vėl reikia tepti kremu. Taip pat įvairiuose kremuose gausu chemikalų, kurie gali net pakenkti! Geriausia naudoti natūralias priemones, kurias galima įsigyti specializuotose parduotuvėse arba pasigaminti pačiai. Išbandykime!

Cukrus
1 arbatinį šaukštelį cukraus sumaišyk su tokiu pat kiekiu medaus. Gautą masę pirštų galiukais įtrink į rankų odą. Toks šveitiklis Pašalins ant odos susikaupusias negyvas ląsteles ir rankos taps švelnesnės.

Baltasis Actas
1 valgomąjį šaukštą acto sumaišykite su stikline vandens ir tirpale mirkykite rankas. Šią procedūrą atlikite kasdien ir greitai pastebėsite, jog oda tapo elastingesnė bei minkštesnė.

Kokosų aliejus
Visos žinome, jog kokosų aliejus daro stebuklus! Jis padeda ne tik plaukams, veido odai, bet ir rankoms. Tereiks vakare rankas išsitepti šiuo aliejumi ir užsimauti medvilnines pirštines. Per naktį aliejus įsigers į odą ir rankos taps minkštesnės.

Avinžirnių miltai
Paruoškite mišinį iš avinžirnių miltų ir varškės. Produktus sumaišykite lygiomis dalimis. Gautą masę įmasažuokite į rankų odą, palaikykite 15 minučių ir nuplaukite. Šiuos miltus taip pat galite sumaišyti ir su kokosų aliejumi.

Bulvės
Išvirkite dvi bulves, jas sutrinkite, sumaišykite su 2 šaukštais kosmetinio glicerino ir migdolų aliejumi. Gauta mase tepkite rankas. Po valandos jas nuplaukite.

Grietinė
1/4 litro grietinės sumaišykite su 4 šaukštais alyvuogių aliejaus. Mirkykite rankas šiame mišinyje apie 10 - 15 minučių. Po šios procedūros rankos taps maksimaliai sudrėkintos.

Keletas patarimų:

* Rankas plaukite tik skystu muilu. Jis nedžiovina odos.

* Namų ruošos darbus atlikite tik su pirštinėmis. Įvairūs chemikalai dirgina, sausina bei pažeidžia odą.

* Gerkite daug vandens. Tai padės išlaikyti odos drėgmę bei pašalinti toksinus.

* Niekada neikite į lauką drėgnomis ar šlapiomis rankomis. Kitaip jų oda ims skilinėti.

* Šaltuoju metų laiku nepamirškite pirštinių! Jos turėtų būti medvilninės arba vilnonės.


Jei laikysitės šių patarimų, Jūsų rankų oda bus švelni bei sudrėkinta. Rūpinkitės savimi ir būsite gražios!


6 Komentarai

  1. labai aktuali ir gerai aprasyta tema. patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patarimai labai įdomūs ir manau naudingi, reikės pabandyti. Beje, pastebėjau klaidelę -,,Toks šveitiklis Pašalins ant odos..." manau, kad žodžio ,pašalins' pirma raidė turi būti mažoji :D
    Sėkmės ir toliau!:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geras straipsnis, man patiko. Labai naudingi ir aktualūs patarimai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kiek laiko reikia Medaus ir Cukraus šveitiklį laikyti ant rankų?

    AtsakytiPanaikinti