Veido odos priežiūra žiemą!

Sausas oras, lauke švilpaujantys vėjai, žema temperatūra, dažniau naudojamas karštas vanduo - šie sveikos ir gražios odos priešai šaltuoju metų laiku itin neigiamai veikia mūsų odą. Žiema pats šalčiausias metų laikas, todėl nereikėtų pamiršti prižiūrėti, o kartais, net ir palepinti savo odą. Todėl šiame straipsnyje papasakosiu, kaip deramai rūpintis savo oda šaltuoju sezonu.

 Labai klysta manantys, kad žiemą veido odos nereikia drėkinti. Manantys, jog žiemą reikalingas tik riebus kremas, taip pat yra neteisūs. Ilgainiui veido oda ima trūkinėti, pleiskanoti, išsausėja, todėl naudoti drėkinamąjį kremą yra išties reikalinga. Sutrikdyta odos drėgmės pusiausvyra, neteisingai prižiūrint odą, gali labai pakenkti jūsų odai, mat ji pasidarys neatspari išoriniams dirgikliams, taps jautresnė, sumažėja jos elastingumas, gali atsirasti ir rimtesnių problemų, antrinių infekcijų. 
Šerpetojimas, išsausėjimas, sudirgimas, niežėjimas, paraudimas – tai dažniausiai pasitaikančios odos problemos šaltuoju metų laiku. Tai tikrai ekstremalus išbandymas odai. Apačioje pateikiu keletą patarimų kaip teisingai prižiūrėti bei puoselėti savo veido odą!


      • Maitinti ir drėkinti odą, saugoti ją nuo šalčio – pagrindinės šaltojo sezono taisyklės.Rudenį ir žiemą užtenka dviejų rūšių kremų, skirtų veido odos priežiūrai: vienas turi būti greitai susigeriantis, intensyvus drėkinamasis, kitas – tirštesnės konsistencijos, riebesnis.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
      •  Nors drėkinamasis kremas ir yra neatsiejama sveikos odos priežiūros dalis, tačiau žiemą, paspaudus didesniam šaltukui, einant į lauką jo tepti nepatartina. Tuomet reikėtų naudoti riebesnės apsaugines priemones.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
      •  Nepriklausomai nuo to, koks odas tipas, nakčiai rekomenduojama naudoti intensyvų drėkinamąjį kremą, kuris padės atkurti per dieną prarastą drėgmę bei neleis sausam, šildomų patalpų orui jos dar labiau sausinti.                                                                                                    

      • Kartkartėmis veido odą reikėtų palepinti ir drėkinamąja-maitinamąja kauke. Savo odai dar labiau padėtumėte, jeigu naudojamų priemonių sudėtyje būtų kuo mažiau kvepiklių, parabenų bei kitų cheminių medžiagų.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
      • Žiemos dienomis stenkis naudoti kuo mažiau muilo. Pasak dermatologų, muilas sunaikina riebalinį  odos sluoksnį, kuris mus apsaugo ir kurio negali pakeisti joks kremas. Šaltas oras taip pat gali priversti tavo odą tapti jautresne kvapams, todėl rinkis kuo švelnesnius, bekvapius kremus.                                                                                              
                    Štai tiek patarimų, kaip išlaikyti odą spindinčią ir gražią net ir žiemą! Rūpinkitės, puoselėkite bei  prižiūrėkite odą ir ji jums atsilygins natūraliu grožiu!

      8 Komentarai

      1. Galbūt šiek tiek reikėtų dar padirbėti prie išdėstymo, bet šiaip, kaip pirmas straipsnis, tai tikrai gerai. Gražiai dėstai mintis, viską aiškiai pateiki. Šaunuolė. :) Lauksim tolimesnių darbų.

        AtsakytiPanaikinti
      2. Labai naudingas straipsnis! Šauniai padirbėta! :)

        AtsakytiPanaikinti
      3. Merginos, nuoširdus ačiū jums! :)

        AtsakytiPanaikinti
      4. Patarimai visi jau tikrai girdėti, tačiau parašyta puikiai, šaunuolė ;)

        Sėkmės ir toliau!:)

        AtsakytiPanaikinti
      5. °Pastebėjau, kad įžangoje vis pasikartoja žodis 'oda'. Reikėtų vengti tokių situacijų truputį pailginant/keičiant sakinius.
        °Manau, kad po įvairių natūralių kaukių receptų nuotraukos reikėjo kažkur įterpti/prirašyti vertimą į lietuvių k., nes straipsnis ir pats tinklaraštis yra lietuviški, rašomi lietuvių k., todėl nuotraukos turėtų būti tiksliai suprantamais žodžiais.
        °Straipsnyje minėjai kremus, tačiau dažnai būtent jie odai trukdo kvėpuoti ir duoda daugiau žalos nei naudos. Geriausios priemonės yra natūralios priemonės.
        °Beje, muilo išvis negalima naudoti and veido, nes bet kokiu metų laiku jis staigiai išsausėja.
        O šiaip pritariu Simonai: lengvai skaitėsi, nes rišliai dėstai mintis. Šaunuolė! Lauksiu tolimesnių straipsnių. (-:

        AtsakytiPanaikinti
      6. Mėnule Jūre, ačiū už pastabas, atsižvelgsiu į jas. Be to, ačiū. :)

        AtsakytiPanaikinti