Draugystės ABC

 Draugystė... Koks vaizdas tau iškyla pirmiausiai, kai išgirsti šį žodį? Gal tavo geriausia draugė, jūsų patyrimai, o gal tavo buvusi draugė su kuria nebedraugauji, nes susipykote? O gal apninka liūdesys, nes jos neturi? Arba jauti, kad ji netikra? Tada šis straipsnis kaip tik tau!


Pradžiai pasitikrinkime kokios mūsų draugės. Štai savybės, kuriomis pasižymi tikros draugės :

• Palaikymas - visada palaikys, nesmerks, o pataisys. Jai nereikia pataikauti, tu jai patinki tokia kokia esi.
• Domėjimasis - ji nekalba vien apie save ir savo pasiekimus, bet ir apie tave, ji įdomu kaip tau sekasi, ką veiki ir t. t.
• Paslaugumas - kad ir kas atsitiktų visada padės, nepabėgs. Už tai nesitikėdamas jokio atlygio.
• Objektyvumas - nesiklausys paskalų, o tuo labiau apie tai nesikalbėsis su kitais, o tik su tavimi. Taip pat nesmerks tavęs už tai, kad tu kitokia ir turi savo nuomonę
• Dėmesys - ji atsimenu tau svarbias smulkmenas, tavo gimtadienį.
• Patikimumas - visada gali būti tikra, kad ji niekam niekada neišplepės tavo paslapčių ir nemeluos.
• Saviironija - nebijos iš savęs pasijuokti, nesupyks dėl kandžių juokelių, o kaip tik mėgs kartu su tavimi pasišaipyti viena iš kitos.
• Emocingumas - ji jaučia, kad tau kažkas negerai ir padeda. Pati irgi nevaidina geležinės moters - parodo ar jai liūdna, ar pikta ir paaiškina kodėl.
• Lojalumas - gina tave apkalbų, intrigų ir priekaištų. Savo žodžių nekeičia pagal dienos horoskopą.


Svarbu visada rasti laiko pasikalbėti, nesvarbu kokiu būdu. Taip pat neužmiršk jums ir jai svarbių dalykų, datų. 


Kaip susirasti draugų?
 1. Prieik su šypsena veide. Šypsena daro stebuklus - atrodai draugiškesnė, linksmesnė ir pasitikinti savimi.
 2. Įsidemėk vardą - jai užmirši ji nežiūrės į tave, kaip į gerą draugę.
 3. Žmogui įdomiausias dalykas - jis pats. Domėkis ja, klausinėk, uždavinėk klausimus ir būtinai visko klausykis. Tokius žmones labai vertina, bet neužmirš ir pati ką nors pridurti.
 4. Visada pasisveikink, pasišnekučiuok, kad tavęs neužmirštų, bet  ir nebūk landi.
 5. Po kurio laiko papasakok jai ką nors asmeniško. Tai pakelsi draugystę į naują lygį.

 Tai tiek patarimų. Pasistenk nugalėti drovumą ir viskas bus gerai. Vienas mokslininkas yra pasakęs, kad drovuoliai gali pakeisti pasaulį, jei bent truputį sumažins savo drovumą.

    





5 Komentarai

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeigu vertintume tai, kiek draugė yra gera pagal tavo "gerų draugių" savybes, tuomet paaiškėtų, kad tokių žmonių kaip geras draugas šitame pasaulyje apskritai nėra. Nes kiekvienas žmogus pasižymi skirtingomis charakterio savybėmis, ir, tarkim, tavo minėtoji saviironija galbūt ne visoms pažįstama. Bet tai daugeliui žmonių netrukdo bendrauti, tapti gerais draugais, tiesiog reikia mokėti prisitaikyti... ir tiek.
    Apskritai, ta draugystė toks jau dalykas, apie kurį galima kalbėti išreiškiant nebent subjektyvią nuomonę arba remiantis tik iš tiesų kvalifikuotų specialistų (psichologų) kurta medžiaga. Nes tai, kas vienam šiame straipsnyje tiks, tam gali pasirodyti juokinga. (Viename momente iš tiesų man taip ir buvo - šyptelėjau, perskaičius, kad draugų gimtadienių prisiminimas yra savybė, be kurios negali išsiversti nė vienas geriausias draugas. Nes mano geriausioji ir po penkerių metų pažinties tiksliai nežino, ar mano gimtadienis kovo 15, ar kovo 14, ir man tai visai nerūpi.)
    O šiaip, kalbant apie techninius trūkumus, trūko iliustacijų. Ir tas pakeistas šriftas pradžioje atrodo nekaip, etiketės dydis taip pat.
    Sėkmės kituose darbuose. O aukščiau komentavusiai siūlyčiau nusiraminti, gi ne tokia ir jau bėda, kad ta etiketė didelė. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visai nieko. Tik išdėstymas nevilioja šio straipsnio paskaityti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man visai nieko šitas straipsnis :) smagu buvo paskaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. trūko paveikslėlių beto straipsnis kiek trumpokas, mat tokia tema ojojoj kiek galima visko prirašyt

    AtsakytiPanaikinti