10 dalykų, ką nuveikti belaukiant Kalėdų!

Kalėdinis maratonas jau prasidėjo. Visų namuose, už lango, parduotuvėse ir jau net televizoriaus reklamose. Tačiau kartais nutinka taip, jog norėsi padaryti kažką smagaus ir kalėdiško, tačiau neįsivaizduoji ką... O gražūs paveiksliukai žada linksmus ir jaukius vakarus, tačiau kas iš to? Juk tai tik paveiksliukai,  o realybė dažnao kitokia. Tačiau apverskim viską iš kitos pusės ir supaprastinkime. Gal ir nepavyks atkartoti super paveiksliukų veiklos, bet svarbiausia, jog tau pačiai būtų gera ir jauku.

  • Tegul kažką aplanko kalėdinė dvasia!
Turbūt slapti, anoniminiai laiškeliai yra tikrai smagus dalykas! Tad kodėl gi nepabandžius slaptai kažką pradžiuginti? Laiškelio turinys - tavo fantazija. Gali linkėti linksmų švenčių arba palikti smagų raštelį. Pavyzdžiui - buvai bloga mergaitė/berniukas, tad nesitikėk šįmet pas save išvysti Kalėdų senelio...
Prieš dėdama vieną ar kelis raštelius, įsitikink kur juos dėsi, jog jie pasiektų adresatą. Geriausia vieta - spintelė arba striukės kišenė. Tik žiūrėk, jog nebūtum pričiupta! Nebent nebūsi anonimu.
  • Kalėdinis grojaraštis šaltiems vakarams!
Vienas iš geriausių dalykų, kuris pakelia Kalėdinę nuotaiką - muzika. Tad skubėk džiaugtis linksmomis advento dienomis su muzika, kuri bus lyg Kalėdų dalelė. Youtube ar Spotify leidžia kurti grojaraščius, tad rink mėgstamą muziką ir leisk ausims pasigrožėti! Šok, dainuok ir linksminkis! Kalėdos pats nuostabiausias žiemos metas, tad praleisk jį linksmai.  Jeigu nesi laukinukė, tuomet siūlau griebti telefoną, įsirašyti dainas ir atsigulus jų klausytis. Turėsi laiko daug kam apgalvoti ir apmąstyti. Taip pat gali užsiimti ir kitokia veikla, kaip pavyzdžiui, daryti rankų darbo dirbinius Kalėdinei eglutei.
  • Kalėdiniai filmai - kalėdinė nuotaika!
„Tegyvuoja meilė“ / „Love Actually“ - puikus filmas neatvėstančioms romantikėms... Ir puiki komedija! Į šį filmą buvo sukviestos garsiausios Europos žvaigždės, kaip Hugh Grantas, Liamas Neesonas, Emma Thompson, Keira Knightley ir mums žinomas, kaip Ponas Bynas - Rowanas Atkinsonas bei daugelis kitų... Na, o kad šie visi puikūs aktoriai atsidurtų puikiame filme, dėkoti galime Richardui Curtisui. O pats filmas yra tikrai labai įvairus ir, kad ir kaip bebūtų keista, - apie viską.

„Kalėdų kupidonas“ / „Christmas Cupid“ -komedija ir kartu daugelį dalykų verčiantis apmąstyti filmas. Gal ir tu esi ta visur skubanti, dirbanti, kaip bitė mergina, kuri jau užmiršo džiaugtis ateinančiomis Kalėdomis ir labiau rūpintis artimais draugais, šeimos nariais? Tuomet tau vertėtų pažiūrėti šį filmą. Filmo pagrindinė veikėja yra būtent tokia. Karjeristė, kuri seniai pamiršo Kalėdų dvasią, nori priversti įmonės darbuotojus dirbti per Kalėdas... Atkeliavusi Kalėdų dvasia parodys merginos gyvenimą iš šalies. Ar ji supras savo klaidas ir ras savyje išminties?


„Kvaišų šeimynėlė švenčia Kalėdas“ / „Christmas Vacation“ - nepakartojama komedija visai šeimai! Kvaišų šeimynėlė nusprendė švęsti Kalėdas pagal visas tradicijas. Skamba patraukliai ir šeimyniškai. Šeima, tradicijos... Tačiau jiems tai virsta didžiausia kančia ir didžiausia katastrofa!

„Elfas“ / „Elf“vėlgi komedija. Viskas prasideda jau filmo pradžioje, kai tarp mažų, „normalių“ nykštukų pastebime vieną didelį nykštuką - Bičiulį. Na, istorija čia paprasta - būdamas vaikas jis įlipo į Kalėdų Senelio dovanų maišą ir buvo nuskraidintas į senelio gimtuosius namus, kur jį įsivaikino elfų šeimynėlė. Tačiau jis augo ir nebetilpo mažuose ir jam jau ankštuose elfų namuose, tad elfai pasiūlė jam išvykti į Niujorką ieškoti savo biologinių namų... O tada ir prasideda tikroji komedija, kupina komiškų situacijų ir linksmų dialogų!

„Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ / „How the Grinch Stole Christmas“ - dar viena pasakiška komedija. Vaikai ar ne vaikai - šią komediją mėgsta visi. Taigi žalias piktas atsiskyrėlis žmogysta galutinai supyksta ant savo kaimynų, kurie triukšmingai džiaugiasi Kalėdomis. Iki Kalėdų likus 3 dienoms, 17 valandų ir 33 minutėms - Grinčas nusprendžia pavogti visas dovanas. Rytą Grinčui išnešus visas dovanėles ir išgirdus šventinį šurmulį, jis supranta, jog ne dovanos svarbiausia. Dabar Grinčas suka galvą, kaip jas grąžinti.
  • Apvalyk mintis sielos ramybei.
Skamba keistai, bet tai tiesa. Ne, aš tau nesiūlau pulti ryti valerijonų ar dar kažko. Prisimeni savo dienoraštį? Puiku, o jeigu ne, tai imk vėl į rankas ir pirmyn liek savo mintis. Pyk, džiaukis, verk ir vėl versk naujus puslapius, kurie bus sklidini emocijų. Paprastai Adventas - ramybės metas, tačiau pečius vis dar slegia mokslai, kurie neleidžia ramiai sėdėti. Net ir ramiai miegoti. Dienoraštį į rankas paimk prieš miegą. Po visos sunkios dienos prigulk į lovą, pasiimk puodelį arbatos, sulčių ar vandens ir tiesiog rašyk. Rašyk malonumui, rašyk norėdama apvalyt mintis, tačiau svarbiausia, kad bent kažką parašytum. Tu gali būti savo pačios psichologė. Nieko sudėtingo, tik tu, parkeris ir knygelė.
  • Įkvėpk niurzgai Kalėdų dvasią!
Galbūt ne visos, bet bent jau kelios tikrai turime tokį žmogų, kuriam Kalėdos, tai eilinė šventė. Jis nei džiaugiasi, nei ką, tik ramiais ritasi kasdiene rutina. Tačiau nenusimink, jeigu tau džiūgaujant apie Kalėdų laukimą, dovanas ir kt., niurzga ims niurzgėt. Tai natūralu, nes juk ne visi mėgstame tuos pačius dalykus, tas pačias šventes ir t.t.  Bandydama - nepersistenk. Pradžiai pasinaudok pirmu punktu. Smagesnis dalykas yra, jeigu eitumėte pirkti kalėdinių dovanų namiškiams, draugams... Juk smagu bus, o įspūdžiai garantuoti. Be to, besąlygiškai tampantis žmogų po įvairias kalėdines muges, filmus yra tikimybė, jog žmogus bent duonos trupinėliu labiau pamėgs Kalėdas. Tik tai reikia daryti nuoširdžiai ir netempti žmogaus per prievartą.
  • Tebūnie jaukus kambarys!
Žiemos ir rudens kambario interjeras nelabai kuo ir skiriasi. Žinoma, sudėk į dėžes užsilikusius medžių lapus ir kt., kas primintų rudenį. Palik lemputes, šiltus pledus, kailių kilimus ir kt. Taigi keli patarimai jaukiam žiemos kambariui!
  1. Žiemą, kaip ir rudenį yra labai akcentuojamos lemputės, tad neužmiršk jų pasikabinti!
  2. Kadangi lova žiemą virsta tikra tvirtove, nepamiršk ten numesti kelių pagalvėlių, šiltų pledų, o gal net ir šiltą megztinį? Nevaržyk savęs. 
  3. Numetus pagalvėles ir kt. imkis mažos revoliucijos. Pirk, daryk ar ištrauk  iš spintos raudonus, žalius, kreminius, baltus pagalvėlių užvalkalus! Tai puikios žiemos spalvos. Neužmiršk patalynės!
  4. Žieminės girliandos, blizgučiai, žaisliukas yra neatsiejama Kalėdų dekoracijų dalis. Pasikabink jų ant lango, virš lovos, viršum komodos ir kitur, kur tik galimybės leidžia. Žinoma, derink spalvas. Juk jeigu kambarys baltas, tai nekabinsi raudonos girliandos? Šiuo atveju tiktų pilka arba balta.
  5. Dar vienas labai mielas dalykas yra kilimai. Tačiau ne tie, kurie užima metrų metrus, o paprasti, nelabai dideli. Kartais ant grindų numetus kelias pagalves, pledą yra kur kas maloniau, negu kiurksoti lovoje.
  • Skambūs garsai tavo gerovei!
Koks nuostabus dalykas yra muzika... Klausai ir atrodo viskas aplinkui išnyksta, lieki vienui viena su savo krebždančiomis pilnoje minčių galvoje. Muzika yra pravartus dalykas siekiant atsipalaiduoti ar tiesiog likti su savimi. Tačiau daugelis žino, kaip nuobodu yra sėdėti šalia kompiuterio ir girdėti tyliai pučiantį kompiuterio ventiliatorių... Na, o kad taip nebūtų, arba jeigu klausote paprasto pops'o, siūlau pasirinkti kalėdines dainas. Spotify siūlo išbandyti populiarųjį Lietuvoje - Digster XMAS grojaraštį, kuriame rasite karščiausius kalėdinius hitus.  
  • Kalėdinis elfų paštas!
Tos, kurios nedalyvavo TD kalėdinio pašto renginyje,  vis dėlto gali kažką brūkštelėti kitam apie Kalėdas. Juk daugumoje mokyklų būna dėžė su užrašu „Kalėdų paštas“? Na, jeigu taip, tada TIKRAI įmesk bent vieną atvirutę, laiškelį savo artimai draugei ar draugui. Tačiau pasistenk atvirutę atgaivinti ir nepadovanoti paprasto popieriaus lapo už kelis centus. Taip pat nepamiršk savo artimųjų! Močiutės, senelio, tetos, dėdės.. Pradžiugink juos atvirute, laišku..
  • Pasismagink kalėdiniuose renginiuose!
Tikrai negali sakyti, jog kažkur netoli tavęs nevyksta joks renginys? Juk gruodžio pradžioje buvo daugelio eglučių įžiebimas, o dabar laukia įvairios parodos, akcijos, karnavalai, mugės ir kt. Kodėl tau neišlindus iš namų ir nesudalyvavus bent viename? Iš tiesų yra labai smagu lankytis mugėse. Jose gausu malonių žmonių, kurie besišypsantis pardavinėja mielus menkniekius, kurių kainos nekandžioja kišenės. Žinoma, nepirk visko iš eilės ir apgalvok - ką tu nori pirkti ir kur tai panaudosi. Akcijose dalyvauti yra įdomu ir geranoriška. Televizoriuje prieš Kalėdas dažnai pasirodo „Išsipildymo“ akcijos reklama, kviečianti aukoti pinigus sergantiems ar neįgaliems vaikams. Manau, jog sutaupiusi 2 eurus turėtum bent tiek prisidėti. Jeigu geriau paknaisiotum po netrukus vykstančias akcijas, neabejoju, jog rastum sau tinkamų ir sudalyvautum.
  • Geras darbas malonė kitiems ir sau!
Pirmas galimas geras darbas jau aprašytas - „Išsipildymo“ akcija. Geri darbai turi būti daromi ne vien advento metu. Jie turi būti nepamiršti visada, tačiau yra taip, jog mes tiesiog pamirštam ir padarom ką negero, pasielgiam ne taip, pasakom kažką ne tokio... Tačiau viską galima ištaisyti! Padėk mamai atlikti jos pačius nemėgstamiausius darbus arba nustebink ją ir padaryk juos už ją! Nukask sniegą (jeigu tokio bus), išplauk indus, išsiurbk grindis, padėk mažajam broliukui ar sesutei susidoroti su namų darbais ir kt.

Daugelyje mokyklų reikia rinkti socialines valandas, tad artėjant Kalėdoms netingėk ir eik jų rinkti! Apsilankyk senelių namuose. Prieš Kalėdas jie taip pat nori draugijos, tad bus smagu ten apsilankyti...
Apsilankyk pas močiutę! Sutvarkyk kambarius, nukask sniegą ir tiesiog pabūk su močiute. Gal per televizorių rodo kalėdinį filmą? Puiku! Pažiūrėkit kartu. Tai nėra geras darbas, tačiau viskas, kas daroma nuoširdžiai, tokiu virsta.




Nepamiršk, jog Kalėdos - stebuklų metas. Tikėk, džiaukis ir neliūdėk! Tikėk, jog stebuklai egzistuoja, o tu esi pats laimingiausias žmogus. To užtenka. Nors realybė žiauri - paversk ją gražia. Daryk gražius dalykus, džiugink namiškius ir susikurk geriausią Kalėdų laukimo kelią.  Taip pat neužmiršk iškritus sniegui išbėgti pastatyti senį besmegenį! Gražaus Kalėdų laukimo!

4 Komentarai

  1. Straipsnis puikus, tačiau atrodo, jog Kalėdos šią žiemą bus laaabai šiltos, o be sniego nėra jokios kalėdinės dvasios :/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtent. Atrodo, jog už lango pavasaris... Stengiausi dėti tokius galimus veiksmus, jog BENT KIEK pasijaustų kalėdinė dvasia..
    Blogiausias mano adventas at all.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pritariu Jums :(
    Bet tam ir puošiame eglutę, namus ir t.t. kad Kalėdinė dvasia mus aplankytų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal tavo straipsnio dėka atsiras ta kalėdinė dvasia...

    AtsakytiPanaikinti