Paskutinės minutės dovanų idėjos

Iki gražiausios metų šventės Kalėdų, liko vos kelios dienos, o vis dar neturi dovanos? Nesijaudink, tu ne viena, kuri kiekvienais metais prisižada pasiruošti šventėms anksčiau, o pažado neįvykdo. Šiuo metu miesto gatvėse tikras chaosas! Žmonės nepabūgsta prasto oro ir laksto po parduotuves kaip išprotėję. Neturint plano, ką konkrečiai pirksi, tikrai galima išprotėti... Kažko labai ypatingo ar išskirtinio jau neberasi, tačiau tikrai galima paruošti mielą dovaną iš tų prekių, kurių dar tikrai rasi savo miesto parduotuvėse.

DOVANOS SMALIŽIUI
Viena lengviausių misijų - nupirkti dovaną smaližiui(ei). Viskas aišku, kad jį apdovanosi kalnu saldumynu. Tačiau būtų per paprasta ir neorginalu nupirkti tik saldainių dėžutę. Tad kaip kitaip pateikti dovaną saldumynų maniakui?
1. Vaikystėje vienas geriausių saldumynu buvo ,,Kinder" kiaušinis. Be galo skanus šokoladas, o dar staigmenėlė - žaisliukas! Dabartinei mažųjų smaližių kartai taip pat šis saldumynas be galo patinka. Tad pridėk į dėžutę ,,Kinder" kiaušinių, kitų šios firmos šokoladukų ir nustebink mažąjį broliuką ar sesutę. O gal net draugę?
2. Ypač populiaru dovanėlės stiklainiuose. Jame gali dovanoti ir saldumynus. Priberk į gražų stiklainį guminukų, užrišk kaspiną ir štai, dovana baigta! Tam, kad viskas atrodytų dar kalėdiškiau, gali guminukus sluoksniuoti spalvomis. Pvz:. raudona, balta, žalia. O kartu su kaspinėliu gali pririšti saldžią lazdelę.
3. Kiekviename didesniame prekybos centre galima rasti įvairių ,,sumažintų" saldumynų versijų. Pvz:. šokoladukai ,,Snickers" paversti saldainiais. Į dėžutę gali priberti įvairių rūšių ,,sumažintų" šokoladukų, įdėti kelis mini pakelius ,,nutellos", mažą džemo indelį ir pridėti palinkėjimą: ,,Linkiu, kad visuomet išliktum maža ir neužmirštum vaikystės! Nes tik nepamiršęs vaikystės, gali būti laimingu!"
4. Saldainių eglutė gali būti ne tik puiki dovana, bet ir šventinio stalo puošmena. Iš žalio kartono susuk kūgį ir visą jį apklijuok žaliuose popierėliuose įvyniotais saldainiais.

FILMŲ MANIAKUI
Čia šiek tiek sunkesnė užduotis, tačiau tikrai įveikiama. Į spragėsių pakelį (tą, kur gauni kino teatre)  prispragink ir pripilk spragėsių, įstatyk filmo DVD (geriausiai naujausią, arba tą, kurio negalima rasti internete), porą gėrimų buteliukų (čia jau priklauso nuo to, kam dovanoji. Pilnamečiui gali įdėti porą skardinių alaus, o jaunesniam - kolos), užkandžių. Pvz:. sūrio, riešutų, duoniukų.

KULINARUI
Šiam žmogui tiks viskas, kas susiję su maistu. Tai gali būtį įvairūs papuošimai tortams, sausainių formelės, kepimo indai, konditeriniai švirkštai ar net receptų knygos. Gal būt tavo kulinarei mamai ar draugei patiktų naujoji Agnės Jegalavičiūtės receptų knyga? Šiuo metu ji itin populiari ir graibstyte graibstoma iš knygynų.

MERGAITIŠKAI DRAUGEI
Tokiai draugei tinka viskas, kas susiję su mada, makiažu, grožiu. Tai gali būti auskarai, draugystės apyrankė ar šalikas. Taip pat galima pasinaudoti stiklainiu. Į jo dugną pridėk vatos, tuomet įdėk porą nagų lakų, nagų lako valiklį, lūpų blizgį, mini rankų kremą. Užsuk stiklainėlį ir papuošk jį dideliu kaspinu.

VYRIŠKOS GIMINĖS ATSTOVAMS
Tai vienas sunkiausių uždavinių Kalėdų laikotarpiu - išrinkti tėčiui/broliui/vaikinui dovaną. Tai ypač sunku, jei jie neturi jokio akivaizdaus hobio. Tokiu atveju niekuomet neprašausi dovanodama marškinėlius, kojinių rinkinį, priemones automobiliui.

SENELIAMS
Pagalvojus apie dovaną senyvo amžiaus žmogui, visų pirma prieš akis iškyla vaistai. Tačiau tai ne vienintelis dalykas, kurį gali padovanoti. Puiki dovana bus pačios keptas meduolinis namelis, arbatų arba prieskonių rinkinys, vienodi puodeliai, kava, saldumynai. Na, o jei jau nusprendei, kad vis dėlto nori jiems dovanoti ką nors iš vaistinės, geriau dovanok čekį. Jie patys išsirinks, ko jiems labiausiai reikia.

GURMANAMS
Iš esmės, dovanos gurmanams, tinka bet kuriam kitam suaugusiam žmogui. Tai gali būti rinkinys karštam vynui, ,,Džiugo" ar bet kurių kitų sūrių rinkinys, alyvuogės, žuvis ir kiti užkandžiai. Tokia dovana nenuvilsi, nes ji praktiška.

Taigi, linkiu, kad nepamestumėte galvų, renkant paskutinės minutės dovanas. Sutikite šventes ramiai ir be streso. Gražių artėjančių švenčių!


2 Komentarai

  1. na seneliams meduolinis namelis nebus ikandamas :D slepetes minsktas gali dovanot, pirstines, salika..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visai originalios idėjos, deja, jau nespėjau pasinaudoti :)

    AtsakytiPanaikinti