Tiems, kas mėgstą muziką - Kalėdos!

Kai visi skuba, galvoja, ką čia padovanojus Kalėdų proga artimiesiems, kaip atšvęsti šventes ir panašiai, "Teenage Dreams" portalas Jums pasiūlys atnaujinti savo grojaraštį! Tik šįkart būtent  šventinėm dainom. Klausykitės, linksminkitės ir pajuskite tikrąją Kalėdų dvasią!

 1 DAINA

Katažina ir Irūna - ,,Švęsim Kalėdas kartu"



Šio vakaro dešimtuką atidaro lietuviška, mums gerai žinomų lietuviškos pop scenos atlikėjų - Irūnos ir Katažinos daina. Mano nuomone, daina lengva, nesunki, melodija greitai įsimenama, tai būtent kažkas tokio, ko reikia kalėdiniam vakarui. Beje, negalime pamiršti ir pačio video, kuris yra labai šiltas, paprastas ir bent jau man, kelia norą dar labiau laukti Kalėdų ir puošti namus.

2 DAINA

Wham! - "Last Christmas"



Nežinau kaip Jūs, tačiau man Kalėdos be šios dainos - ne Kalėdos. Ši daina, galime sakyti, tapo  mano tradicija, kad ją turiu klausytis per kiekvienas šventes. Tikiuosi, kad Jūs ją taip pat prisiminsite ir besiklausydamos padainuosite. Kalbant apie patį duetą ir dainą, tai dainininkų duetas yra sudarytas iš George Micheli'o ir Andrew Ridgeley. Pati daina tikrai lengva, melodija nelenda per ausis, jos malonu klausyti ir pasinerti į kitus laikus.

3 DAINA

Coldplay - "Christmas lights"



Trečioji daina - daugumai gerai žinomos grupės - Coldplay daina. Šįkart ši daina ne tokio senumo, kaip ankstesnioji, bet ji buvo sukurta prieš keletą metų. Šita daina iš anksčiau paminėtų išsiskiria tuo, jog tai kiek lėtesnės, ramesnės melodijos kalėdinė daina. Kūrinys labiau tiktų ne karnavalui ar kokiam susibūrimui, o ramiam vakarui prie kalėdinės eglutės. O prisimenant tai, jog dainos žodžiai siejasi su kalėdinėm lemputėm, tai būtų tobulas vakaras su savo mintimis.

4 DAINA

Mariah Carey - "All i want for Christmas is you"



Visiems puikiai žinoma, tačiau niekad nepabostanti daina "All i want from Christmas is you", kurią būtina įtraukti į kalėdinį grojaraštį. Dainą atlieka gan garsi dainininkė, aktorė, dainų rašytoja - Mariah Carey. Merginos balsas skambus, gražus, lengvas, talentingas, tad ir pati daina yra verta pagyrų.

5 DAINA

Home alone soudtrack - We overslept again



O kaip gi kalėdinis dainų dešimtukas be filmų garso takelių?! Ir šiuo filmu tampa ne kas kitas, o būtent visų numylėtas - ,,Vienas namuose". Taip, takelių šiame filme yra tikrai gana daug, tačiau aš parinkau būtent šį, nes, mano nuomone, jis puikiai tinka tada, kai jau puoši namus, ruošiesi visai šventei ir panašiai. Melodija greita, užvedanti ir kaip sakiau, primenanti kalėdinį šurmulį.

6 DAINA

Frozen - Let it go



Kadangi jau pradėjome kalbėti apie garsių filmų takelius, tai antrasis filmo takelis bus būtent iš daugelio mylimo animacinio filmuko - ,,Ledo šalis". Kalbant apie pačią dainą, tai galbūt pradžios ar pabaigos ne visi ir atsimena, tačiau patį priedainį sudainuoja visi. Daina lengva, nors neminimas pats žodis "Kalėdos", tačiau vien pagalvojus apie šią dainą, aš iškart ją priskiriu šioms šventėms. Beje, siūlau klausantis dainos apsirengti šilčiau, nes bent jau mane nukrėtė šiurpuliukai. 

7 DAINA

Pentatonix - That's Christmas to me



Tai dar viena šilta, graži kalėdinė daina mūsų dešimtuke. Grupė, atliekanti šią dainą, tai pop muzikos grupė, susikūrusi 2011 metais, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Teksase. Grupės narių balsai nelenda per ausis, jų malonu klausytis, todėl šią dainą ypatingai tiktų pasiklausyti atplėšinėjant kalėdines dovanas ar šeimos rate. Kadangi daugiau nieko neturiu ką pridurti apie šią dainą, tad tiesiog tikrai rekomenduoju ją įtrauktį į savo grojaraštį. Nenusivilsite!

8  DAINA

ANTIS ft. Leon Somov and Jazzu - Nauji metai



Dar viena lietuviška šio vakaro daina, kurią atlieka visai šaliai gerai pažįstama daininikė - Jazzu su kolega. Nors ši daina buvo gana populiari praeitais metais, tačiau manau, kad šiems metams ji taip pat tiks. Ir nors dainos žodžiai liejasi apie Naujus metus ir jų sutikimą, tačiau šventinė nuotaika yra ir ji tikrai neužtemdys Kalėdinės nuotaikos. Galbūt kai kurie pasakytų, kad tai visai nelinksma daina, tačiau aš pasakyčiau, kad ji savaip linksma ir puikiai tinkanti klausytis važiuojant autobusu ar kita transporto priemone. Ar tiesiog kažko laukiant..

9 DAINA

Wizzard - I wish it could be Christmas everyday




Priešpaskutinė dešimtuko daina tikrai kalėdiška, linksma bei pakelianti nuotaiką. Verta paminėti ir pavadinimą, kurį vien  išgirdus priverčia linksėti galvą, pritariant šiam teiginiui. Na, o daugiau apie dainą kažko daugiau pasakyti net nereikia. Tiesiog, tai daina, kuri laisvai gali nuspalvinti Jūsų kalėdinių atostogų dienas.

10 DAINA

Andy Williams - It's the most wonderful of the year



Na, o paskutinės šio dešimtuko dainos pavadinimas kalba pats už save ir tikiuosi, kad jam pritariate visi. Ir jei neklystu ši daina taip pat skambėjo anksčiau minėtame filme - ,,Vienas namuose".  Daina, kaip ir dauguma kalėdinių, nuteikianti šventiškai nuotaikai, nors pagal ją ir nesinori šokti judrių šokių, tačiau lėti šokiai čia pageidaujami. Beje, jei prisimintumėm šį talentingą dainininką, tai deja, bet jis nėra tarp mūsų jau net trejetą metų. Bet nenuliūskime, nes jo dainos visada su mumis ir lydės mus net per šias šventes.

Deja, kalėdinis dešimtukas pasibaigė ir mums tenka atsisveikinti. Bet nenusimink, nes mes dar pasimatysime kitą mėnesį. Na, o dabar komentaruose laukiu nuomonės apie šį dešimtuką bei pasiūlymų apie sekantį dainų sąrašą.


5 Komentarai

  1. Ačiū už dainas. Kai kurios tikrai per daug leidžiamos visur, bet manau, kad kiekvienuose namuose jos skamba. Netgi mano :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkaip tikėjausi mažiau žinomų dainų, nes bent jau man tai dauguma žinomų kalėdinių dainų yra pabodusios. Iš šio dešimtuko labiausiai patinka Jazzu ir Anties daina, nes turi ne tik tą kalėdinę dvasią, tačiau ir gilią mintį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, kad į dešimtuką įtraukei ir Pentatonix dainą (beje jie yra išleidę visą kalėdinių dainų albumą).
    O senesnės dainos jau kiek pabodusios, tačiau be jų vistiek neįsivaizduoju Kalėdų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikios dainos, bet keletas iš jų jau atsibodo. Labiausiai man patiko "Švęsim kalėdas kartu"

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ura gerų dainų. Man labiausiai patinka Pentatonix. :D

    AtsakytiPanaikinti