Kaip vėl būti laimingai?

Kalėdos praėjo, šventiškos nuotaikos nebeliko kaip ir baltos mišrainės, kalėdinės dainos nebedžiugina, lempučių šviesos nublanko, o kažkada skanieji apelsinai pasidarė prėski ir per sunkiai nulupami... Atrodo, kad laimės jau nesuteiks niekas. Kaip įveikti šį jausmą ir vėl tapti laimingai?

Išeik. Eik kur tik nori: į teatrą, parką, parduotuvę, muziejų, pas draugę - bet kur! Tik nesėdėk namuose ir neleisk depresijos voratinkliui tavęs apraizgyti nuo nosies iki kulnų. Grynas oras padės atsigauti nuo švenčių šurmulio, nuramins ir ,,išvėdins'' kūną ir sielą, gyvenimas iškart pašviesės, o nauji įspūdžiai suteiks laimės ir gerų emocijų.

Rašyk. Gal eilėraštį, kuriame išliesi sielą, įtemptą veiksmo istoriją, laišką sau, draugei, kaimynei, žinutę, o gal visą romaną? Nesvarbu ką ir ant ko. Patikėk - išliedama jausmus popieriuje, tarsi išsivaduosi nuo blogos nuotaikos ir sąstingio, niekas nelaikys tavęs prie žemės, galėsi vėl skrajoti lyg ant sparnų.


Išjunk. Kompiuterį, telefoną, televizorių... taip taip - ir planšetę. Iškelk sau iššūkį, kad šiandien nesinaudosi kompiuteriu. Pati pamatysi kiek naudos tai duos. Pati jau esu išbandžiusi šią ,,terapiją''. Jausmas tikrai geras. Lyg ištraukus rakštį. Užlieja ramybė, pamatai pasaulį kitomis akimis. Atkreipi dėmesį kokia graži gėlė auga prie kelio, kai tuo tarpu vakar pro ją praėjai įsmeigusi akis į mobilaus ekraną.

Veik. Piešk, šok, dainuok, bet nekiurksok lovoje! Kiek gali nuveikti: galbūt šiandien nutapysi Pikaso vertą paveikslą, dainuosi geriau už Katy Perry, šoksi kaip Maiklas Džeksonas, o pianinu skambinsi lyg Mocartas? O jei ir ne, kaip sužinosi kur tavo talentas, jeigu neieškosi? Taigi lipk iš lovos pagaliau!

Padėk. Tu net neįtari kiek laimės gali suteikti geras darbas. Kad ir toks, kaip pagalba mamai kepant pyragą, ar paukščiukų palesinimas, parko lesyklėlėje. Net nenutuokiame kaip lengva pradžiuginti pasaulį mažais dalykais, o ir patiems tai į naudą. Nes koks pasaulis, tokia ir tu.


Bandyk. Jogą, meditaciją, stovėjimą ant galvos, naują receptą... begalė variantų. Atsitrauksi nuo negatyvių minčių, o ir nauji įgūdžiai galbūt pravers. Išmok daryti dirbtinį kvėpavimą - gal rytoj išgelbėsi skenduolį, gebėk portugalų kalbą - gal laimėsi kelionę į tą šalį, mokėk buriuoti - galbūt savo būsimą vyrą sutiksi buriavimo klube. Niekada negali žinoti, ko prireiks gyvenime, o nušauni du zuikius: pataisai nuotaiką ir patobulėji  pati.

Kad ir kokiais būdais, bet blogos nuotaikos atsikratyti įmanoma. Jeigu ryte išlipai iš lovos neta koja - gyvenimas dar nesibaigė. Tikrai ir vėl gali būti laiminga! 



9 Komentarai

  1. Nuostabus, motyvuojantis straipsnis. Kai užklups slogutis, būtinai perskaitysiu dar kartą. Ačiū! <3

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yeah, kažko tokio man tikrai reikėjo.
    Bent jau įkvepia mane.
    Tai tarsi spyris į vieną vietą, kad atsikeltum ir pradėtum kažką veikti.
    Iš tiesų dabar jaučiuosi ne taip, kaip norėčiau, bet reikia kažką pakeisti pagal šiuos patarimus.
    Dėkui už straipsnį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū! Puiki motyvacijos bomba, pačiu tinkamiausiu metu, prieš pat pradedant naujus, netokius slogius, džiaugsmingai metus! Tariu labai nuoširdų ačiū ir kai vėl užslinks liūdesio, pykčio, juodas debesis pažadu vėl čia užsukti pasikrauti naujų minčių ir motivacijos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai nuotaiką pakeliantis straipsnis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Smagu, kad straipsnis patiko, labai vertinu jūsų nuomonę :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nyžuostabus motyvuojantis straips tokio dar nesu skaičiusi puikiai padirbėjai

    AtsakytiPanaikinti
  7. pastaruoju metu komentarus rašau gan retai, tačiau šį kartą negalėjau susilaikyti nepalikusi komentaro ant šio straipsnio. atrodo, toks trumpas, tačiau man paliko nuostabų įspūdį! :) parašei, motyvavai ir įkvėpei skaitytojas, šaunuolė. keep it up!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Džiaugiuosi, kad patiko, tokie komentarai labai motyvuoja, ačiū jums :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tikrai geras ir dėmesio vertas straipsnis. Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti