Nauji metai - nauja Tu!


Ne paslaptis, jog kiekvienais metais mes visi sau kažką pažadame. Tapti kažkuo kitu, padaryti kažką neįtikėtino, pakeisti savo įpročius ar pasiaukoti vardan kitų. Žodžiu, tų pažadų būną įvairių įvairiausių ir tai yra visiškai normalu. Tačiau šiandien norėčiau ypatingai jaunas merginas paskatinti naujiems metams išsiugdyti naudingų savybių. Galbūt tu jas visas turi, bet prisipažink, ar visada sugebi tokia išlikti? Taigi, pirmyn! 

MYLINTI
Mylėti reikia viską aplinkui. Dažniausiai žmonės pamiršta, kokie jie turėtų būti ir nuvertina turimus dalykus. Svarbiausia, jog nepamirštum mylėti žmonių, kurie yra šalia tavęs ir visada tave palaiko. Kartais supykstame dėl menkiausių smulkmenų, kai reikėtų tik patylėti arba pasikalbėti. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai imame vaikytis tuščius žmones. Ne, taip daryti nereikėtų. Šalia kiekvieno žmogaus visada bus žmogus, kuriam reikės to dėmesio, kurį tu bandai skirti kažkam kitam. Pagalvok, ar negeriau būti tuščius žmones tiesiog palikti su jų tuštybe, o imti mylėti esantį šalia tavęs? Tą, kuris braukė tau ašarą, padėjo, patyrėt nuotykių, mylėjo. Kaip sakoma „Nemesk kelio dėl takelio“. Todėl jau dabar gali pažadėti sau imti laikyti tau brangius žmones arti savęs, būti dėkingai, kad jie tave palaiko ir myli, nes niekada nežinai, kas gali nutikti. 

POZITYVI
Gyvenimo patvirtintas ir išgyventas faktas byloja, kad pozityvumas gelbsti pasaulį. Tik pagalvok, jeigu visi žmonės džiaugtųsi gyvenimu nepaisant kliūčių, kurias galima įveikti, koks nuostabus būtų gyvenimas visai žmonijai. Bet deja, taip nėra. Tačiau viską įmanoma pakeisti, tiesa? Taigi pirmiausiai, ką turi pradėti daryti - imti džiaugtis tuo, ką turi. Negalvok apie tai, ko neturi, o tiesiog pasidžiauk. Savo tėvais, namais, šeima, draugais... Kai išmoksi džiaugtis tuo, ką turi, suprasi, kad gyvenimas neįtikėtina dovana. Norint tapti dar labiau pozityviu žmogumi turėtum įsitraukti į visuomenės veiklą, bet apie tai vėliau. Žinoma, kaip tapsi pozityviu žmogumi, jeigu net ir pačioje blogiausioje situacijoje nemokėsi įžvelgti pupelės gėrio? Kiekvienas žmogus, kiekviena situacija, kiekvienas mažmožis turi gerąją pusę, kuri kaip plyta nuolat velkasi iš paskos. Ir tu turi išmokti tą plytą pastebėti. Imti ne teisti žmones, o juos teisingai pastebėti, įvertinti visas gerąsias pusės, o tada tik blogąsias. Žinok, kad blogis visada lengviau pastebimas už gėrį, tad neturėtum leisti šiam stereotipui griauti pasaulio sienų.
Be to, nepamiršk nešiotis šypsenos su savimi! Šypsena puošia žmogų, skaidrina dieną, o kitiems ir galvas apsuka! Nusišypsok mokytojams, tėvams, draugams ir net savo priešams taip, jog jie pamanytų, jog esi laimingiausias žmogus pasaulyje, nes mažas pokštas yra tame, jog priešams visada kyla pavydas, kai jie mato kitus laimingesnius.
AKTYVI 
Šis žodis nereiškia tik buvimo visur ir visada. Na, iš dalies taip, reiškia, tačiau tai taip reiškia skatinimą keliauti su draugais, patirti kuo daugiau nuotykių, nes gyvenimas be jų yra neįtikėtinai pilkas ir neįdomus. Apkritai, kai pradedi įsitraukti į kitus draugų ratus, padėti visuomenei savanoriškuose renginiuose, aukoti, daryti akcijas ir organizuoti, supranti, jog gyvenimas yra žymiai mielesnis, nei kai tu paprastai drybsai ir lauki gyvenimo stebuklo, kuris atbėgs pas tave stačiomis. Ne, taip nebus. Tu turi pradėti pati viską organizuoti, siūlyti ir daryti, jeigu kažko tikrai nori. Nebūtinai turi įsitraukti į visuomenę, jeigu tau tai nėra prie širdies, bet tu turi pabandyti. Gyvenimas yra toks eksperimentas, kada tu turi išbandyti kuo daugiau dalykų. Neturi bijoti kažkokių pokyčių. Pokyčiai gyvenime yra tik į naudą ir kuo daugiau jų padarai, kuo daugiau pasikeiti, pritrauki dėmesio, įgyji patirties, kuri yra labai gera perspektyva įsitraukti kažkur toliau. 
Taigi nuo Naujųjų gali pažadėti sau vieną dalyką - nebijoti pokyčių ir tapti kuo aktyvesne ir pozityvesne. Prisiminkim Jono Biliūno skaitytą pasaką „Laimės žiburys“, kurioje buvo siekiama žmonių laimės, kuri gali ateiti tik tada, kada žmonės pasiaukoję paliečia laimės žiburį. Išvada ta, kad tik vieningi ir pasiaukojantys žmonės galėjo ją pasiekti, todėl kuo daugiau pasaulyje bus aktyvių ir idėjų pilnų žmonių, tuo ta laimė bus arčiau mūsų. 

NEPAMIRŠK BŪTI SAVIMI!
Drąsiai galiu teigti, kad svarbiausią punktą palikau pabaigai. Kad ir kiek pasikeistum, nepamiršk būti tokia, kokia esi. Nepamiršk savo senų draugų, puoselėtų tradicijų, mylėtų daiktų ar užsiėmimų. Pokyčiai yra gerai, kai keitiesi į gerąją pusę ir tampi įdomesniu žmogumi, tačiau jeigu nemoki ta puse pasidalinti su kitais arba tau pačiai ji nėra priimtina, tai kam bereikalingai stengtis? Turi būti tokia, kad pati mylėtum save, o kiti mylėtų tave. Jeigu esi šiek tiek uždara, tačiau tau tai patinka ir nežadi keistis, tai ir nebandyk! Žmonės vieni kitus turi mylėti tokius, kokie jie yra, tačiau jeigu bent dalelė širdies, mažytė, tačiau dalelė, trokšta to pokyčio, kodėl nepabandžius tapti aktyvesne ir labiau komunikuojančia? 

Taigi būtent šiais metais užsibrėžk tikslą tapti geresniu, daugiau svajojančiu, tačiau daugiau ir darančiu žmogumi. Prisimink, geriausios kelionės tos, kurios yra neplanuotos, geriausi prisiminimai tie, kurie reikalavo daugiausiai drąsos, o kartais blogos idėjos sukuria gerus prisiminimus (blogas idėjas suprask ne perdėtai blogai). Jaunos dienos yra geriausios tavo gyvenime, todėl nebūk pernelyg rimta, nes viena devyniasdešimties metų senolė paklausta, ką būtų dariusi kitaip, jeigu būtų vėl jauna atsakė, kas būtų labiau mėgavusi gyvenimu ir nebuvusi tokia rimta. Būtų išėjusi į lauką be batų, jog pasimėgautų minkšta žole, niūrią dieną palikusi skėtį namuose, jog pajaustų lietaus lašus ant veido ir jos apskritai pajaustų gyvenimą. 

Būtų nuostabu, jeigu atsirastų bent vienas žmogus, kuris po šio straipsnio nusprendė savyje pakeisti kažką į gerąją pusę. Tikimės, jog šiuos metus sutiksite su didele pozityvo doze ir nauju požiūriu į gyvenimą, nes jis iš tiesų yra nuostabi dovana.  

3 Komentarai

  1. Labai pozityvus straipsnis. Patiko man tavo mintis, jog gyvenimas yra eksperimentas. Kai pagalvoji, tai tikrai taip... reikia išbandyti viską! Ačiū, pasistengsiu paįvairinti savo 2017-uosius. O gal pasirinkus kažką kitokio, nei įprastai, kas nors nutiks.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pozityvu:)
    Anyway, kažko naujo nesitikiu, nes kas tie kiti metai..? Tik gamtos ciklas prasideda iš naujo... O žmogus lieka koks buvęs...
    Ech, sorry už tai kad tiesiog gesinu tas viltis kažko naujo naujaisiais...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš panorėjau tapti pozytivia ir džiaugtis gyvenimu.

    AtsakytiPanaikinti