Įsimintiniausi 2017-ųjų įvykiai bei tendencijos


Kaip greitai lekia laikas... Jau prabėgo šilčiausios metų šventės ir ant kulnų mina artėjantys Naujieji Metai. Savo praeitame straipsnyje apžvelgiau kelių valstybių drabužių pristatymus 2017-aisiais. Todėl artėjančių Naujųjų Metų proga trumpai prisiminsime ir apžvelgsime visų 2017 metų tendencijas, vyravusias madas, svarbius įvykius. Tad pirmyn!



Metų tendencijos


Drabužiai, išsiuvinėti rožytėmis
Jei esi pastebėjusi, turbūt sutiksi, kad šįmet daugelio merginų aprangos detalių puošė išsiuvinėtos raudonos rožytės. Rožytėmis buvo papuošti ir džinsai, ir marškinėliai, ir įvairiausi švarkeliai. Šitaip padabinta apranga man atrodo tikrai žavingai, tik kartais merginos persistengdavo ir rožyčių būdavo truputį per daug...

Apyrankės iš natūralių akmenukų
Man ši tendencija - viena iš gražiausių šiais metais. Apyrankė gali būti ne vien iš akmenukų, bet ir su nedideliu pakabuku, simbolizuojančiu kažką. Įvairiausių spalvų natūralių akmenukų apyrankė labai dailus ir, mano nuomone, vertas įsigyti aksesuaras.

Aksominė spalva
Aksomas, visur aksomas... Šįmet juo žavingai žvilgėjo įvairios suknelės, tunikos, kelnės ir apykaklės (choker'iai). Man ši medžiaga labai graži, o ypač dailiai atrodo rausvos ar raudonos spalvos aksominis rūbas.

Pakabukai triušiukai
Manau, kad šią tendenciją tikrai esi pastebėjusi, galbūt ir pati turi šį pakabuką pūkuotuką. Šie švelnūs triušiukai išties itin populiaru, o ypač merginos mėgsta pūkuotuką prisikabinti prie mažos kuprinės. Man atrodo labai mielai, o tau?

Blizgučiai
Kur tik pažvelgi, labai dažnai gali pamatyti drabužį su paveikslėlį keičiančiais blizgučiais. Jei nelabai supratai, tai blizgučiai, kuriuos perbraukus pasikeičia paveiksliukas. Ir taip papuošti ne tik drabužiai, o ir batų detalės, ir pagalvės. Tačiau pasipuošti ir paprastais blizgučiais šiais metais buvo gan populiaru.



Populiariausia daina


Turbūt esu 98 % užtikrinta, kad perskaičius antraštę tavo galvoje nuskambėjo "Despacito". Aš galvočiau taip pat. Galbūt tai veikiau galėtų būti vasaros hitas, tačiau manau, kad drąsiai galima jį laikyti visų metų hitu. Juk daina tokia populiari, kad prieš 5 metus pasaulį užkariavusi "Gangnam style" surinko virš 3 mlrd. peržiūrų, o štai "Despacito" sumušė rekordus ir pralenkė pastarąjį hitą su 4,5 mlrd. peržiūrų!



Svarbūs įvykiai Lietuvoje

• Manau, kad ne tik šiais metais, bet visai Lietuvos istorijai šis įvykis nepaprastai reikšmingas: kovo 29 dieną dėka Liudo Mažylio Vokietijoje rastas 1918 m. vasario 16 - osios Lietuvos Nepriklausomybės Aktas!
Šįmet Lietuvos sportininkai iškovojo daug labai džiugių ir svarbių pergalių sporto srityje:
• Rugpjūčio 5 dieną Andrius Gudžius, Lietuvos disko metikas, tapo pasaulio čempionu nusviedęs diską 69,21 m.
• Gruodžio 16 dieną, Kopenhagoje, Lietuvos auksinė žuvelė Rūta Meilutytė Europos trumpojo baseino plaukimo čempionate iškovojo aukso medalį!
• Rugsėjo 30 dieną Lietuvos sportininkai Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius tapo pasaulio čempionais pasaulio irklavimo čempionate!

Labai džiugu, kad turime tokių šaunių tautiečių!


Svarbūs įvykiai pasaulyje

• Sausio 22 dieną Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu išrinktas Donaldas Trumpas.
• Lapkričio 2 dieną Indonezijoje atrasta nauja orangutanų rūšis, tapusi trečiąja žinoma rūšimi.
• Kovo 29 dieną Jungtinė Karalystė pradėjo išstojimo iš Europos Sąjungos procesą.
• Nors ir labai liūdna, tačiau reikia prisiminti, kad šįmet pasaulyje įvyko daug svarbių, bet siaubingų įvykių, kaip uraganai, nusiaubę ir sunaikinę kraštus; teroristinis išpuolis per dainininkės Arianos Grande koncertą Anglijoje, taip pat ir Barselonoje; užminuoto sunkvežimio masinis sprogimas Somalyje, nusinešęs galybę gyvybių.


Kokia gi tavo nuomonė apie šių metų tendencijas ar madas? Gal esi pastebėjusi tendenciją, kurios nepaminėjau? 
Šiek tiek liūdnesne gaida labai norėčiau palinkėti visam pasauliui, kad ateityje pagaliau įsivyrautų taika, santarvė ir nebevyktų mano paskutiniųjų paminėtų tragiškų įvykių. 
O tau noriu palinkėti, kad ateinantys metai būtų įsimintini ir išpildantys tavo slapčiausius norus, kad 2018-aisiais kuo dažniau spinduliuotum šypsena ir optimizmu!



9 Komentarai