5 įsimintiniausi filmai

 Turbūt daugumos mūsų esame skaičiusios daugybę straipsnių straipsnelių apie filmus, ir tokie filmai kaip "Bado žaidynės" arba "Haris Poteris" mums jau seniai žinoma. Pastaruoju metu stengiuose ieškoti kuo įvairesnių filmų, nebūtinai populiarių, bet tokių, kurie nebūtų vien Holivudinė meilės istorija. Na, ieškau filmų su mintim arba su tikrosiomis pasaulio problemomis. Šiame savo straipsnyje noriu nuoširdžiai pasidalinti penkiais savo atrastais filmais, kurie tikrai turėtų palikti įspūdį ir jums.
  • Ginger & Rosa
 Tai vienas iš labiausiai man patikusių filmų, kuriuos čia ir aprašysiu. Stengiuosi neskirstyti filmų vietomis, bet jis, kolkas, mano širdyje užima tvirtą pirmą vietą. Filmas apima ne vien sudėtingą merginų draugystę, bet ir iš dalies opias šio pasaulio laikotarpio temas (nors visas veiksmas vyksta Šaltojo karo laikotarpiu). Liūdna, bet filmų kritikai jį išties pernelyg nuvertino, ir manau nemaža dalis žmonių sutiks, jog tikrai nepelnytai.
 "Ginger & Rosa" filmas pasakoja apie dviejų merginų draugystę - viena rami, bet tuo pačiu ir maištinga, kūrybinga siela, kita vakarėlius ir cigaretes mėgstanti panelė, savyje laikanti daug nuoskaudų. Abi jos tokios skirtingos, bet tuo pačiu ir tokios panašios. Jų draugystę išskiria Rosa, ji įsimyli savo geriausios draugės tėvą ir nuo jo pastoja... Filmas pasakoja apie Šaltojo karo metu tvyrančią įtampą, įvairius protestuotojų judėjimus JAV, žiūrėtoją įtraukdamas dviejų merginų istorijos sudominimu. Tikrai verta pažiūrėti. Mano vertinimas: 9/10.
  • The true cost
 Šis filmas yra apie mūsų mylimiausius brand'us. Apie drabužių pasaulį, drabužiū parduotuves, na, žodžiu, apie visą jų imperiją! Tik, deja, ne iš malonosios pusės. Ar žinojote, jog Indijoje bei kitose Azijos, Afrikos šalyse siuvėjos bei siuvėjai yra labai išnaudojami vien tam, jog pagamintų H&M arba Guess drabužius? Ir ne vien juos, kalbu apie beveik visas parduotuves. Šimtai, tūkstančiai kenčia nepriteklių, šimtai, tūkstančiai modelių, vykdydami (liaudiškai tariant) "pakabos vaidmenį" už vieną fotosesiją gauna žymiai daugiau nei daug dirbantis siuvėjas, kuris ir pasiuvo šiuos drabužius. Filmas tikrai įdomiai papasakoja ne vien gražiąją jos mados imperijos pusę, bet ir priverčia susimąstyti - ar mums tikrai reikia tiek daug drabužių? Ar negalime pirkti juos tik tada, kai seni jau susidevėję? patariu pažiūrėti šį filmą. Mano vertinimas: 8/10.
  • Lilija4ever
 Tai liūdnas, paprastas, bet labai gilus filmas apie merginų prostituciją bei sunkų gyvenimą nepritekliuje. Pagrindinė veikėja Lilija yra palikta motinos sename bute, kurį ir tai vėliau atima kaimynė, išmesta gyventi kitur be maisto, be pinigų. Jos draugė pasiūlo jai išeitį - permiegoti su vyriškiu ir už tai gauti pinigų. Žinoma, pirmiausia ji to nepadaro, bet vėliau mergina pasinaudoja "rajoniniai" vaikinai. Taip pat filme išryškėja nuoširdžios draugystės užuomazgos tarp Lilijos bei jos mažesniojo draugo, kuris, beje, žūsta nuo bado. Šis filmas gali šiek tiek sukrėsti, bet tai vienas iš natūraliausių filmų, kuriuos esu mačius. Nors ir nenaujas, nors ir toks supaprastintas, bet vertas dėmesio. Mano vertinimas: 6.5/10. 
  • Amelija iš Monmartro
 Amelija - keista, smulkmenas pastebinti mergina. Ji beviltiškai ieško romantiškos, bet žinoma, tas pakrypsta žaidimo linkme. Radusi savo pažįstamą betraukantį nuotraukas iš po fotografavimosi kabinos, ji nusprendžia jį stebėti. O taip pat tuo metu mergina stengiasi padėti savo bendradarbėms surasti gyvenimo meilę. Tik deja, jai tas nesiseka. Galiausiai ji randa to vaikino nuotraukų iškarpų albumą ir nusprendžia jį grąžinti.. Žaidimo forma. Taip ir užsimezga jų keistoji draugystė. Mano vertinimas: 7/10.  
  • Su meile, Saimonas
 Pripažinsiu - nelabai domėjausi, ar šis filmas visgi pasiekė Lietuvos kino ekranus, ar taip ir liko gyvuoti užsienio rinkoje. Jį atradau tikrai ne per reklamas Youtube kanale, bet ieškojau kažko įpatingesnio, įdomesnių filmų ir BAM - atsirado jis. Pirmiausia galvojau, jog tai bus įprastas filmas apie meilę, tiesa, gėjų meilę. Bet šis filmas puikiai tinka peržiūrėti tiems, kurie patys nori prisipažinti tėvams ar draugams, bet vis dar nedrįsta. Saimonas randa Žydrių, kuris taip pat yra gėjus, bet jie susirašo vien internete, o realybėje jis net nežino, kas gi tas Žydrius yra, tad nusprendžia jo ieškoti. Pirmiausia Žydrių jis įsivaizduoja savo draugų tarpe, vėliau - pažįstamų. Tai tikrai nuostabus filmas apie vaikinų draugystę, netruks akimirkų ir kada bus galima pasijuokti ar nubraukti vieną ar kitą ašarą. Mano vertinimas:7.5/10. 

 O gal ir tu žinai gerą ir dėmesio vertą filmą? Man labai būtų įdomu sužinoti, parašyk komentaruose :)






 

15 Komentarai

  1. Nesuprantu, kaip tu žiūrėjai filmą "Lilija amžinai", jei net ne taip nupasakotas siužetas, o ir vienas pagrindinių faktų, kad tai filmas paremtas tikra lietuvaitės istorija, nepaminėtas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika, kad lietuvės istorija -nežinojau :) Na bet filmą papasakojau taip, kaip pati mačiau, o dabar ir pasidomėjau kaip rašo patys kūrėjai. Taip, tai filmas apie prostituciją ir t.t., tad nelabai supratau, ar kalbame apie tą patį filmą? Galbūt omenyje turėjai knygą "Stiklinė pieno"? (Va ten tai lietuvaitės istorija ;) )

      Panaikinti
    2. Ne, aš kalbu būtent apie šį filmą. Net susiradau jį kompiuteryje ir peržiūrėjau dar kartą tas vietas, kurias tu papasakojai ir dar kartą įsitikinau,kad tu klaidingai pateiki filmo detales :) Pvz. butą iš jos atima ne kaimynė, o motinos sesuo ir tas Lilės draugas, Volodia, miršta ne nuo bado kaip tu minėjai, o nusinuodydamas vaistais.

      Nedidelis patarimas kitam kartui - jei rekomenduoji filmą, tai neužtenka jo tik pažiūrėt, nepatingėk ir siužetą internete paskaityt, tas pats galioja ir dar kitam šiame straipsnyje paminėtam filmui. :)

      Panaikinti
  2. Filmai:
    1. Šventojo elnio žudymas.
    2. Kalnas tarp mūsų.
    3. Nesava.
    4. Kartu su Dievais. Du pasauliai.
    5. Vidurnakčio saulė.
    6. Vadink mane savo vardu.
    7. Boružėlė.
    8. Avinėlių tylėjimas.
    9. Trobelė.
    10. Pragaras rojuje.
    11. Įkalintos po vandeniu.

    Na čia mano trumpas sąrašiukas filmų, kurie paliko gerą įspūdį. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika! Vidurnakčio saulė mačiau visai neseniai,man jis pasirodė liūdnas, beet labai pritraukiantis, toks kitoks nei įprasti liūdni filmai. Ačiū, jog pasidalinai savo sąrašu, būtinai visus peržiūrėsiu! :)

      Panaikinti
  3. Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kur galima žiūrėti filmą Ginger&Rosa??Be netflixo?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man labiausiai patiko iš visų Amelija iš Monmartro. Labai geras filmas ir nuostabios scenų vietos, kuriose buvo filmuojama.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip, filmas buvo tikrai kitoks nei kiti, dar tokio nebuvau mačiusi :)

      Panaikinti
  6. Iš visų šių filmų mačiau tik keletą, bet paskaičius kitų aprašymus jie atidūrė sąraše filmų, kuriuos turėčiau pažiūrėti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuos, jog tave sudomino! Gal pati žinai kelis neiįprastus ir tau labai patikusius filmus, kuriais norėtum pasidalinti su manimi? Būtinai pažiūrėčiau :)

      Panaikinti
  7. Ką tik peržiūrėtas Sing Street, labai paliko įspūdi.
    Kirtis dešine, palikęs įspūdį dėl pačios istorijos.
    Greiti ir įsiutę ( visos dalys ), kurie bus peržiūrėti dar ne vieną kartą dėl draugų begalinės ištikimybės.
    Pjūklo ketera dėl pasiaukojimo.
    Nicholo Sparkso filmai, nes kartai visiems reikia išsiverkti.
    Remember me, nes desertas galim būti valgomas ir prieš pagrindinį patiekalą, kas jei nespėsi pasimėgauti juo?
    Armagedonas, nežinau priežasties kodėl verta pažiūrėt, bet šį filmą aš įsimylėjau,
    Pragaro virtuvės vaikėzai arba miegaliai ( patariu pirmiausia perskaityti knyga, aiškesnis filmas bus ) dėl draugų istorijos, ir keršto.
    Markfarlandas, nes tu gali pasiekti daugiau, ir tie kuriais nepasitikėjai, gali tapti tavo šeima.
    Kol kas tiek :)

    AtsakytiPanaikinti