Ką naudingo nuveikti paskutinėmis atostogų dienomis?



Nors vasara jau skaičiuoja paskutines savo dienas ir būtent dėl šios priežasties nuotaika kasdien įgauna vis pilkesnį atspalvį, neverta likusių dienų praleisti suirzus ir gulint lovoje. Geriau nuveik ką nors naudingo! 
O kad nereikėtų ilgai galvoti, aš tau jau paruošiau sąrašą darbų, kuriuos gali atlikti. 


Man and Woman Reading BooksPASITIKRINK, AR JAU PAKANKAMAI APSIRŪPINAI MOKYKLINĖMIS PREKĖMIS.  Pastarosiomis savaitėmis ši tema turbūt pati populiariausia ir jau, atrodo, nieko daugiau pasakyti neįmanoma. Bet visgi, kaip mano asmeninė patirtis rodo, niekada nebūna taip, kad per skubėjimą viską nusipirkčiau, tad šis darbas  - nors jau ir nusibodęs, bet labai reikalingas.

PERŽIŪRĖK SAVO RŪBŲ SPINTĄ. Kadangi vasara jau artėja prie pabaigos, o mokslo metai dar neprasidėjo, dabar pats metas išvalyti spintą ir peržiūrėti savo garderobą. Siūlau pasinaudoti taisykle - jeigu to rūbo per metus neapsivilkai, vadinasi, tau jis nereikalingas. Be abejo, tam prireiks šiokio šaltakraujiškumo. Prisipažinsiu, jog man niekada nepavyksta ramiai atsisveikinti su savo rūbais, gaila ir tiek. Beje, jeigu rūbai nesuplyšę ir dar tinkami naudoti, gali pabandyti juos parduoti, o kur tai padaryti, rasi čia.

PASIGAMINK VASAROS ATSIMINIMŲ ALBUMĄ.  Nejaugi nebūtų smagu po kokių penkerių metų pavartyti 2018-ųjų vasaros albumą ir, žiūrint į nuotraukas, prisiminti visus smagius nutikimus: žygius, susitikimus su senais ir naujais pažįstamais, akimirkas su mylimu augintiniu. Tau prireiks albumo ir nuotraukų, galbūt dar poros teksto žymeklių ir lipdukų. Suklijuok nuotraukas, kraštus papuošk įvairiais ornamentais, o po nuotraukomis aprašyk konkretų prisiminimą ir voilà. Tai puiki idėja, norint kuo ilgiau išsaugoti gražius prisiminimus.


GALBŪT PATS METAS PRADĖTI SKAITYTI PRIVALOMĄJĄ LITERATŪRĄ? Kad ir kaip būtų liūdna, nuo jos niekur nepabėgsi. Nepabėgsiu ir aš! Tad turbūt jau reikėtų pradėti ruoštis ateinantiems mokslo metams ne tik perkant nesuskaičiuojamą galybę sąsiuvinių bei kitų priemonių, bet ir atliekant keletą kitokių darbų. Kaip žinia, rugsėjis ir šiaip sunkus, tad nebūtina pasilikti dar ir neperskaitytos literatūros. Manęs laukia Vinco Mykolaičio - Putino "Altorių šešėly", o tavęs?

Orange and Gray Hiking Backpack on the FloorSURENK PATĮ SMAGIAUSIĄ VASAROS PALYDĖTUVIŲ VAKARĖLĮ. Kas gali būti geriau už džiaugsmingą atsisveikinimą su šia vasara? Surenk iškylą su linksma kompanija ir taip palydėkite vasarą bei sutikite artėjantį rudenį. Pagamink užkandžių, susikrauk kuprinę, galbūt net pasiimk palapinę ir su draugais puikiai praleisk laiką. Ant laužo kepkite zefyrus, žaiskite smagius žaidimus ar surenkite kokį konkursą, maudykitės ežere. Skamba šauniai, tiesa?

SUTEIK SAVO KAMBARIUI ŽAVESIO IR VASARIŠKOS NUOTAIKOS. Ne paslaptis, kad ruduo dažniausiai asocijuojasi su lietumi, purvu ir visomis įmanomomis šaltomis spalvomis - tokiu metu ir nuotaika dažnai nedžiugina. Tad kodėl gi nesuteikus savo kambariui vasariškų spalvų? Ne, tau neprireiks jo perdažyti ar kardinaliai atnaujinti - užteks tik keleto dekoracijų. Pasikabink linksmų nuotraukų, galbūt pasigamink gėlių iš krepinio popieriaus. To užteks, kad pasijustum lyg vasarą.

SKIRK LAIKO SAU. Turbūt vienas didžiausių malonumų paskutinėmis atostogų dienomis - palepinti save. Gali pasigaminti veido kaukę, išbandyti naują nagų dekorą ar keletą makiažo variantų. Štai aš išmokau pasidaryti prancūzišką manikiūrą, veidą palepinau agurkų su cukrumi šveitikliu. Galbūt pabandyk ir tu? O kad būtų smagiau, pasikviesk drauges ir namie susikurkite mini spa saloną!


APSILANKYK PAS GYDYTOJĄ PROFILAKTINEI APŽIŪRAI. Na, čia labiau ne patarimas, o draugiškas priminimas. Tai - neišvengiamas įvykis, tad jeigu dar nebuvai - dabar pats metas užsiregistruoti vizitui. 

PASKIRK LAIKO PASKUTINIAMS VASAROS SERIALŲ SEZONAMS UŽBAIGTI. Net neabejoju, jog kažkur kompiuterio kamputyje pasislėpęs tūno serialas, vis laukiantis, kol peržiūrėsi paskutines jo serijas. Tad pirmyn! Atsiribok nuo kasdienybės ir artėjančių minčių apie mokyklą ir pasinerk į savo mylimiausių veikėjų gyvenimus. Tik nepamiršk spragėsių ar šokolado. O gal ir to, ir ano? 



Štai tiek pasiūlymų skrieja iš mano stovyklos!
O gal ir tu gali ką nors man pasiūlyti? Lauksiu komentaruose.
Nebūk niurzga ir turiningai praleisk likusias atostogų dienas!


0 Komentarai