Patarimai, kaip geriau ir saldžiau išsimiegoti


adorable, blur, child

Jokia naujiena, kad miego kokybė žmogui daro didžiulę įtaką. Gerai išsimiegojusios jaučiamės žvalios, energingos, pasiruošusios kaip niekad daug nuveikti ir įveikti. Kad ir kaip sunku bebūtų pripažinti, artėja mokslo metai... Puikiai žinome, kad tuo laikotarpiu mums ypatingai svarbu kokybiškai išsimiegoti, kad dieną būtumę pasirengusios daug mąstyti ir įveikti keblumus. Tad štai keletas gero miego patarimų, padėsiančių jaustis gyvybingai visąlaik, o ypač mokslo metais!

  • Nesijaudink ir negalvok apie blogas akimirkas prieš užmiegant. Visos žinome, kad ruošimasis miegui visad būna laikas prisiminti nerimo ir streso akimirkas. Pradedame jaudintis dėl dieną nutikusių įvykių, svarstyti, pasielgėm gerai, ar ne, nerimauti, kaip čia viskas klostysis toliau. O tada užmigti - beveik misija neįmanoma. Tačiau nuo šiol atsigulus į lovą ištrink visas negeras mintis ir galvok tik apie gražias akimirkas, o geriausia... svajok! Taip, tai iš tiesų puikus ir veiksmingas metas svajoti. Mąstai apie tą nepaprastai gražią suknelę, kurią matei parduotuvėje, apie kelionę į disneilendą ar apie žavų vaikiną, su kuriuo apsikeitėte žvilgsniais gatvėje, ir nė nepajauti, kad jau saldžiai miegi...

  • Išliek energiją, kad kūnas būtų pakankamai pavargęs. Sportas - ne tik sveikata, bet ir padeda greitai užmigti. Tai dar viena paskata užsiimti aktyvia fizine veikla! Kasdien pasportuok po 30 - 60 minučių ir naktį miegosi "kaip užmušta". Įsijunk muziką ir pabėgiok, pašokinėk ar daryk kitokius pratimus, kur puikiai gali išlieti energiją. Juk maži vaikai ištisą dieną nenustygsta vietoje, laksto iš vienos vietos į kitą, šokinėja, o naktį miega saldžiai saldžiai...


  • Pasistenk nemiegoti dieną. Kartais vidury dienos pradeda imti žiovulys, nėra jėgų kažką daryti, o akys tik merkiasi - supranti, kad norėtum nusnausti valandėlę. Jei dieną norisi pamiegoti, reiškia, kad tau trūko miego arba esi itin pavargusi, bet neleidusi sau užsnūsti popietę, naktį akimirksniu pasinersi į saldžius sapnus. Tačiau jei jauti, kad esi nuvargusi lyg šuo ir nė pati nesuvoki, kaip savaime grimsti į miegą, gali padaryti šiokią tokią išimtį. Nusnausk 10 - 30 minučių ir to pakaks! Taip, galbūt atrodo, kad labai jau čia mažai, bet neabejoju, kad žinai tą situaciją, kai ilgai išmiegojus dieną, nebeįsivaizduoji, kokiu būdu užmigti naktį...

  • Nepersivalgyk, bet ir neik miegoti tuščiu skrandžiu. Tikrai ne išeitis prisikimšti sunkaus maisto ir po kiek laiko eiti miegoti. Pati jausi sunkumą, užmigti bus sudėtinga, o ir jokios naudos organizmui. Tačiau nesiruošk miegoti ir visai alkana. Atsigulusi į lovą tik ir svajosi apie maistą, todėl prieš tai gali užkąsti ko nors lengvo. O išvis geriausia maistą pamiršti 2 - 3 val. prieš miegą! Tad lengvai pavalgyk, kad šiek tiek numalšintum alkį, o po poros valandų jau gali miegoti!

  • Susidaryk miego rutiną. Tai nieko sudėtingo - tiesiog kiekvieną vakarą, tam tikru laiku, paeiliui atlik kažkokius veiksmus prieš užmiegant. Pavyzdžiui: nusiprausk, išsivalyk dantis, paskaityk knygą, užrašyk dienoraščio lapą ar paspręsk galvosūkių ir eik miegoti. Tokia rutina kiekvieną vakarą padės greitai ir sklandžiai užmigti, nes smegenys ir kūnas jau suvoks paeiliui vykstančius veiksmus ir laiką miegui.

  • Išjunk televizorių ir kompiuterį, vėdink kambarį. Skleidžiami įjungto televizoriaus garsai ir šviesa - trukdis ramiam miegui. Kad gerai išsimiegotum, kambaryje turi tvyroti tyla, tamsa... ir vėsa. Žinoma, tokiomis karštomis dienomis net ir atsidarius langą gali kiek nori muistytis lovoje, tačiau visad stenkis vėdinti kambarį, kad jame nebūtų karšta.

White Orange and Gray Tabby Cat Lying on Gray Textile

+ keli patarimai, kad miegas būtų ilgesnis

Kas iš to, jei miegame ramiai, bet to miego trūksta? Turime išsimiegoti ne tik kokybiškai, bet ir pakankamai. O juk puikiai suprantame, kaip mokslo metais trūksta miego ir sudėtinga atsikelti... Čia keletas patarimų, kad išsimiegotum ilgiau ir žadintuvą galėtum nusistatyti bent keliomis minutėmis vėliau!

  • Nepasilik namų darbų ruošos vakarui. Grįžusi iš mokyklos pavalgyk, pailsėk ir nieko nedelsusi pasiruošk mokyklai. Namų darbų užduodama tikrai daug, todėl palikusi juos vakarui, ruoši iki vėlumos. O juk nori pamiegoti ilgiau, tiesa?
  • Kiekvieną vakarą eik miegoti tam tikru laiku. Pasistenk nedaryti taip, jog vieną dieną užmiegi 22.00 val., o kitą jau 02.00. Šį dalyką galima susieti su miego rutina - kai neturėsi nusistačiusi vienodo laiko, organizmas nesusivoks, kada laikas miegui.
  • Iš vakaro susidėk drabužius, kuriuos rengsiesi rytoj.
  • Jei yra galimybė, vakare pasigamink ir pasiruošk pusryčius, kuriuos valgysi ryte.
  • Nepatingėk iš vakaro susiruošti mokyklai reikalingų priemonių. Kartais nutinka, jog jau beveik miegant prisimeni daiktą, kurio reikės rytoj mokykloje, tačiau taip ir palieki jį susirasti ir įsidėti ryte. Geriau prisiminus iškart susirask, susitvarkyk, kad ryte neužmirštum ar netektų visur raustis ir gaišti laiką.

Merginos, miegokite, ilsėkitės ir atsižvelkit į šiuos patarimus, kurie jums gali padėti mokslo metais lengviau užmigti ir ramiai miegoti! Saldžių sapnų! 😃

0 Komentarai