KNYGOS: pasikrauk motyvacijos naujiems mokslo metams!

Rugsėjis, nauji mokslo metai - vienos iš mūsų skubės į mokyklą, kitos keliaus į universitetus, kažkas galbūt šiais metais ieškos savęs ir savanoriaus. Galimybių šiandieniniame pasaulyje yra begalės, tik ar jauti, kad kartais tau pritrūksta paprasčiausios motyvacijos pakilti nuo lovos ir pradėti kažką daryti? Aš kartais irgi taip jaučiuosi, bet mokausi kuo greičiau identifikuoti šį tingulį ir imti su juo kovoti. Vienas iš būdų, kaip vėl pasikrauti motyvacijos, yra skaityti įkvepiančias knygas. Taip jau sutapo, kad per šią vasarą kelias tokias perskaičiau, tad leisk man pasidalinti jomis su tavimi - pažadu, kad perskaitęs jas pasijausi turinti dar daugiau noro kažką nuveikti!

Raphaëlle Giordano
Diena, kai liūtai ims ėsti salotas

Romana negali pakęsti "pautiškų" žmonių. Taip ji vadina tuos, kurie be priežasties kelia balsą ant kito žmogaus, elgiasi nepagarbiai, savo interesus iškelia aukščiau kitų ir iš esmės gyvena vien tik mintimis apie save. Romana taip trokšta padėti tokiems žmonėms pasikeisti, kad įkuria programą, kovojančią su pautizmu. Naujo sezono metu prie jos prisijungia įvairūs žmonės, turintis problemų su emocijomis. Kartu su jais prisijungia ir Maksimilijenas, kuriam Romana pradeda jausti šį tą daugiau...

Nors knyga siužeto atžvilgiu man pasirodė nuobodi ir labai nuspėjama, man labai patiko pagrindinė knygos mintis apie pautiškus žmones. Autorė knygoje pateikia tiek daug patarimų, kaip tiesiog tapti geresniu žmogumi, kad nejučia pati juos pradėjau taikyti savo kasdienybėje. Patikėk, ši knyga tikrai motyvuoja imti keisti savo gyvenimą net jeigu jauti, kad viskas yra gerai! 

Laura Čeber
Būk, kuo nori būti

Ar kartais tau neatrodo, kad gyveni ne savo gyvenimą, o kažkieno kito? Kad veikla, kuria užsiimi, tavęs netraukia? Kad dalykas, kurį mokaisi, yra labai nuobodus? Jeigu taip jautiesi, nenusimink - esi ne viena. Gera žinia ta, kad tiesiog labai labai užsinorėjus galima būti tuo, kuo nori būti. Laura Čeber savo knygoje dalina dešimtis patarimų, nuo ko pradėti keisti sau nepatinkantį gyvenimą. Galbūt knyga labiau orientuota į jau dirbančius žmones, tačiau ir tau, kaip mokinei ar studentei ji gali būti naudinga - joje yra daug įkvepiančių istorijų apie didžiausias pasaulio įmones, patarimų, kaip atrasti save ir kaip klausytis savo vidinio balso. Jeigu dėl savo gyvenimo jautiesi sutrikusi - griebk šią knygą!


J. K. Rowling
Linkiu tau geros kloties

Taip, garsioji "Hario Poterio" mama vadinama J.K. Rowling savo gerbėjams (ir ne tik!) turi staigmeną - šioje mažoje, plonoje knygutėje ji sutalpino savo kalbą, kurią pasakė Harvardo universiteto diplomų teikimo metu. Šioje kalboje autorė aiškiai ir įtaigiai pasakoja studentams apie tai, kaip svarbu nebijoti nesėkmių, o mokytis iš jų. Magiško pasaulio kūrėja nepamiršta paminėti ir fakto, jog vaizduotė yra labai galingas įrankis siekiant savo tikslų. Tai plona knyga, kuriai perskaityti užteks dvidešimties minučių, bet visos autorės mintys yra tokios įtaigios, tokios įkvepiančios, kad perskaičius tikrai norėsis eiti ir bandyti, klysti ir ieškoti!







Tokie yra mano pasiūlymai motyvacijos beieškančioms, o ką skaityti rekomenduotum tu? 

1 Komentarai

  1. Visai neseniai perskaičiau knygą „Diena, kai liūtai ims ėsti salotas”, tai ji ir man pasirodė kiek nuspėjamo turinio, bet sudomino „pautiško” žmogaus apibūdinimas ir tokio elgesio, tam tikra prasme, gydymas. Visgi, sunku patikėti, kad visą gyvenimą būdamas „pautiškas”, žmogus staiga suvokia, kad nori keistis. Na, bet t ir yra motyvuojančios knygos.
    O visos kitos tavo aprašytos knygos keliaus į mano neperskaitytų sąrašą. Ačiū! Kadangi laaabai mėgstu skaityti, tai šis straipsnis man buvo labai aktualus ☺

    AtsakytiPanaikinti