Odos tipai pagal metų laikus


woman lying on brown grass while being photograph

Mes visos esame skirtingos. Jos plaukai garbanoti, o jos - tiesūs. Jos akys žydros lyg jūra,  jos - kaštoninės. Jos veidą puošia strazdanėlės, o ji turi nedidelį apgamą ant skruosto. Mūsų odos tipai skirtingi, todėl kiekvienai reikia ir skirtingai ją prižiūrėti. Oda gali būti ne tik normali, riebi, sausa arba mišri, bet ir prilyginama metų laikams. Vasara, ruduo, žiema ar pavasaris - koks tavo odos tipas?


Kaip galėtume apibūdinti pavasarį? Turbūt žodžiais švelnumas, romantika, svajingumas... Tokios yra pavasario tipo mergaitės! Jų oda šviesi, gelsva, kartais ir papuošta strazdanomis, plaukai - medaus, javų atspalvių, o akys primena vandens spalvas.

TINKAMIAUSIOS APRANGOS SPALVOS
Ar būna, kad parduotuvėje išvysti pakabintą be galo gražų megztinį, nusprendi pasimatuoti, užsivelki, bet... supranti, kad kažkas ne taip? Atrodo, toks dailus, dydis lyg ir tinka, bet nesijauti gerai bei gražiai su tuo drabužiu. Ar nepagalvojai, kad taip nutinka todėl, jog rūbo spalva tiesiog netinka prie tavo odos tipo?... Jei priskiri save pavasario tipui, drąsiai rinkis švelnius pastelinius, koralų, lašišos, mėlynos spalvos atspalvius, tačiau pasistenk vengti itin ryškių spalvų.

MAKIAŽAS
Norint pasidaryti gražų makiažą, reikia ne tik turėti šiek tiek įgūdžių šioje srityje, bet ir rinktis tau tinkančius atspalvius. Tiek renkantis aprangą, tiek makiaže pavasario mergaitėms labiausiai tinka pasteliniai, taip pat melsvi, žalsvi akių šešėlių atspalviai ir natūralios, švelnios spalvos renkantis lūpų dažus.



Vasaros tipui priskiriami šalti atspalviai. Jei tavo oda šviesi, gal net su rausvu atspalviu, o plaukai natūraliai šviesūs - esi vasarinė mergaitė! Jų būdo bruožai panašūs į vasaros tipą - iš tiesų, pavasaris nedaug kuo ir skiriasi nuo vasaros... 😃 Šiam tipui priskiriama akių spalva taip pat šviesi, galbūt su melsvu, žaliu ar pilku atspalviu.

TINKAMIAUSIOS APRANGOS SPALVOS
Kadangi vasaros tipo spalvų paletė yra šaltų atspalvių, tad ir aprangą rekomenduojama rinktis tokių spalvų: mėlyna, sidabrinė, rožinė, alyvinė ar žalsva. Derėtų vengti pernelyg ryškių, itin blankių ir juodos atspalvių.

MAKIAŽAS
Vasaros tipo mergaitėms reikėtų vengti ryškinimo akių kontūrą juoda spalva ir labai ryškių makiažo atspalvių. Nesuklysi pasirinkdama šaltus, mėlynus, pilkšvus ar sidabrinius atspalvius šešėliams ir lūpas gražindama švelniomis, rožinėmis spalvomis!




Šio tipo vyraujantys atspalviai - šilti. Šviesi, gelsva oda su bronziniu atspalviu ir įvairių atspalvių rudi plaukai - štai koks rudens tipas. Rudens mergaičių akys rusvos, šviesiai ir tamsiai žalios, o veido bruožai gana ryškūs - kartais net neprireikia jokio makiažo. Natūralus grožis! 😃 Rudens tipo mergaitės aktyvios, dėmesingos šeimai ir draugams, bendraujančios.

TINKAMIAUSIOS APRANGOS SPALVOS
Priešingai nei pavasario ar vasaros, rudens tipo mergaitėms derėtų vengti pastelinių atspalvių, taip pat reiktų "ne" ištarti pilkai, juodai, geltonai ir deriniui juoda - balta. Jei save priskiri rudens tipui, neprašausi rinkdamasi šiltus atspalvius, rudos, oranžinės, raudonos ar violetinės spalvos rūbus.

MAKIAŽAS
Kaip ir minėjau, rudens tipo mergaičių veidą puošia ryškūs bruožai, tad ir makiažo prireikia visai nedaug. Puiki išeitis šešėliams rinktis būtent rudeniškas, šiltas, rudą ir auksinę spalvas, o antakiams naudoti tamsų pieštuką. 



Pagrindiniai vyraujantys žiemos tipo bruožai - kontrastingi ir šalti. Oda itin šviesi, akys žalios, pilkos, o plaukai - tamsūs. Žiemos mergaitėms būdingas griežtokas charakteris, ryžtingumas nesikuklinimas drąsiai išsakyti savo nuomonę.

TINKAMIAUSIOS APRANGOS SPALVOS
Jei priklausai žiemos tipui, nebijok rinktis ryškių, juodų, tamsiai raudonų, sidabrinių, mėlynų ar alyvinių spalvų drabužius. Gali neabejoti ir dėl baltų atspalvių ar juoda - balta aprangos derinio, bet verčiau venk žemės spalvų. 

MAKIAŽAS
Žiemos mergaitėms puikiai tinka baltų, žalių, mėlynų, alyvinių atspalvių makiažas. Tikrai nesuklysi papuošusi lūpas ryškiai raudona spalva - ryškios spalvos neatsiejama šio tipo dalis!



Kaip jau minėjau pradžioje, mes visos skirtingos, todėl nebūtinai čia paminėtos tinkamiausios spalvos vienodai puikiai atrodys kiekvienai vasaros ar žiemos tipo merginai. Tačiau žinoti savo tipą ir bent kažkiek remtis tinkamomis aprangos ir makiažo spalvomis tikrai naudinga ir verta! Pasidalink komentaruose, kokiam tipui priskiri save! O gal nutiko taip, kad nepavyksta išskirti vieno tipo?...

2 Komentarai