Prietarai: ką verta žinoti apie dovanas?

Susijęs vaizdas

Tarp žmonių jau nuo seno sklando įvairūs prietarai: blogas ženklas, jei kelią perbėgo juoda katė, šukės neša laimę, o norint atbaidyti nelaimę reikia po tris kartus pabelsti į kietą paviršių ir nusispjauti per petį. Apie įteikiamas dovanas gali taip pat išgirsti įvairiausių prietarų: kokia kiekvienos reikšmė, ką simbolizuoja, dėl ko neabejoti ir ko vengti renkantis dovaną.


• Prietarai byloja, jog dovanojamų gėlių skaičius turėtų būti nelyginis - žmogui gyvenime lengviau seksis įveikti kliūtis.

• Nors mūsų šalyje tikrai populiaru dovanoti laikrodžius, turbūt ne kiekvienas žino, kad tokia dovana neva skaičiuoja likusį žmogaus laiką. Beje, Kinijos žmonės išvis pasibaisėtų gavę tokią dovaną - jų kalboje "laikrodis" savo skambesiu panašus į žodį "laidotuvės".

• Jei dovanoji kažkokį indą, atidžiai apžiūrėk, kad nebūtų nė menkiausio įtrūkimo ar kitokio įskilimo, antraip gali užtraukti žmogui, kuriam dovanoji, nelaimę.

• Parduotuvėje akis užkliuvo už gražaus, puošniai apdekoruoto veidrodžio - būtų puiki dovana draugei gimtadienio proga! Gal kambarį ir papuoštų, bet, pasak prietarų, veidrodžiai turi daug mistinių savybių ir gali pritraukti nelaimes.

• Nė neabejoju, kad žinai, kokia yra pasagos reikšmė. Tad jei nesumanai, kokią dovaną įteikti, bet žinai, jog to žmogaus namų dar nepuošia jokia pasaga, gali drąsiai ją dovanoti. Dekoruotą, papuoštą ar su kažkokiu užrašu - svarbiausia, laimės simbolį!

Apyrankė - žavi ir universali dovana geriausiam draugui, ypač kai ji tavo rankų darbo. O tai ne tik graži, bet ir sėkmę nešanti dovana!

Selective Focus Photography of Person Wearing Three Bangles

• Nors atrodo, kad šalikas turėtų sujungti, susieti, tačiau tokia dovana gali nulemti ryšių nutrūkimą, išsiskyrimą.

• Nesuklysi dovanodama dramblio statulėlę ar kitokį daiktą su jo atvaizdu. Šis gyvūnas - sėkmės, ištikimybės, meilės ir laimės simbolis.

• Ruduo - įvairiaspalvių lapų ir kaštonų rinkimo metas. Ar pameni, kai būdama mažesnė eidavai taku ir su didžiausiu džiaugsmu rinkdavai kaštonus? Padovanok du kaštonus ir į to žmogaus gyvenimą pasibels meilė...

• Norėdama žmogui palinkėti turto, gerovės ir stiprybės, gali padovanoti indelį medaus.

• Gal žirklės ar peilių rinkinys ir atrodo praktiška dovana, verčiau nedovanok šių aštrių daiktų. Tokią dovaną gavusiam žmogui jie gali prišaukti pykčius, bėdas ar nelaimes.

• Dažniausiai bambukas asocijuojasi su tropiniais augalais ir pandomis. Bet ar žinojai, kad iš bambuko pagamintas daiktas - puiki dovana? Tai - harmonijos, darnos ir gėrio simbolis.

• Piniginė - išties populiari dovana, tačiau prieš įteikiant ją nepamiršk į vidų įmesti bent kokią monetą - tai pritrauks pinigus tokią dovaną gavusiam žmogui!


Iš tiesų verta žinoti, ką apie kiekvieną dovaną sako prietarai - net jei visai netiki jais. Juk itin prietaringas žmogus tikriausiai neapsidžiaugtų, jei jam padovanotum nors ir kokybiškų peilių rinkinį. Norisi, kad dovana būtų ne tik graži, naudinga, bet ir simbolizuotų gėrį ar sėkmę... 😊

1 Komentarai

  1. Įdomus straipsnis, aš dar pridėčiau, kad netik daiktai yra dovanos, o dėmesys, nuotykiai kažkokie nauji potyriai irgi yra gera dovana. Pvz. dabar artėja valentino diena tai tikrai galima pamatyti visokiuose dovanų portaluose https://www.geradovana.lt/valentino-dienos-dovanos labai fainų pasiūlymų, galbūt net vertų papildyti straipsnį ;)

    AtsakytiPanaikinti