BLOGAI NUOTAIKAI - NE: IŠBANDYK 10 SKIRTINGŲ VEIKLŲ IR PASITIK PAVASARĮ LAIMINGA!



Labas labas 👋
Seniai besimatėm, tiesa? Žiemą jau baigia pakeisti pavasaris, kuris nedrąsiai vis pasireiškia įvairiomis formomis: šiltesne diena, švelnesniu vėju, saulės spinduliais. kai kuriems artėjančiais egzaminais ar nuotaikų kaita. O kitus (mane pačią pirmą!) pasitinka didžiulis energijos antplūdis, o kartu su juo ir ... nuobodulys! Tau taip nebūna? Vadinasi, gimei po laiminga žvaigžde. Na, o jei ir tu vis nežinai, ką čia nuveikti, skaityk toliau. 

Gelbėdama save (ir tave) nuo šio pikto kompaniono sudariau 10 punktų sąrašą, kuris praves tomis dienomis, kai norisi nuveikti ką nors smagaus, o minčių, kas tai galėtų būti, nė su žiburiu galvoje nerasi.


Užbaik žiemos serialų maratoną - metas padėti pledą ir karštą kakavą į šoną! Taip taip, šis žingsnis gali pasirodyti tiesiog neįmanomas, nes kas gi gali savo noru lįsti iš savotiško urvo? Tačiau gal vietoj to pradėk pasivaikščiojimų lauke sezoną? Tokiu būdu ir pramankštinsi po žiemos sustirusius kaulus, ir pravėdinsi galvą po įtempto mąstymo mokykloje, ir pasimėgausi pavasarėjančiu oru. Iš pradžių šiai veiklai skirk 20-30 minučių, vėliau laiką gali padidinti. 

Išbandyk kokį nors aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdą.  Riedučiai, dviratis, riedlentė, baseinas, šiaurietiškas ėjimas, o gal intensyvesnis nei įprastai pasivaikščiojimas su augintiniu? Nuolatinis sėdėjimas suole ar gulėjimas lovoje tikrai ne pats geriausias tavo kūno palydovas, todėl pats metas atlikti šiokią tokią mankštą. Žinoma, ji neturėtų reikalauti drastiškų pokyčių ar pernelyg varginti kūną, tačiau lengva mankšta dar nė vienam nepakenkė. Tad pirmyn!


Apsilankyk bent viename renginyje. Pavasaris visuomet padvelkia naujais vėjais ne tik rūbų kolekcijų prasme, bet ir renginiais, lankytinomis vietomis. Tad gal pats metas kur nors išeiti? Net neabejoju, kad tavo miestelyje bus bent keletas renginių, miesto švenčių ar kitokių pasižmonėjimo būdų, tad griebk draugę ir lėkit smagiai pabūti.
Gal su klase nuvykite į "Geriausią ever pamokų dieną" (kovo 20 d. nuo 10 val. Žalgirio arenoje), o gal su drauge lėkit į "Kino pavasarį" (kovo 21 - balandžio 4 d. tavo mieste)?




Iškepk skanėstų pagal naują receptą. Prisipažinsiu, kad tai turbūt pats geriausias užsiėmimas, kokį tik galima sugalvoti. Tortai, pyragai, keksiukai, bandeles. Mmm... Susirask kokį nors beprotišką (gerąja prasme) receptą ir nustebink artimuosius. 


Surūšiuok rūbus ir avalynę. Na, ši veikla tiks ir patiks tikrai ne visoms, nes tam reikia kantrybės, laisvo laiko (tikrai ne 10-15 minučių) ir nusiteikimo. Manau, kad tikrai yra rūbų, kurie tau per maži, per dideli ar nenešioti, nors ir kabo ant pakabos. Yra ir tokių, kuriuos reikia pataisyti ar patobulinti. Tad surūšiuok viską pagal tam tikras kategorijas: dar nešiosiu, tikrai nebenešiosiu (galima parduoti ar kam nors atiduoti, išmesti).  
Peržiūrėk ir savo kosmetikos skyrių. Manau, kad pas kiekvieną galima rasti naudoti nebetinkamą nagų laką, lūpų dažus ar pudrą. Prisimink, kad pasibaigusio galiojimo produktai žaloja tavo odą, kemša poras, tad atsakingai žiūrėk į šį darbą.

Suteik kambariui gyvumo.  Pasikabink linksmų nuotraukų ar spalvotų piešinių, ant rašomojo stalo pasidėk kokį nors augalą (pas mane stovi kaktusas). Turiu tau pasiūlymą: pabandyk ir pati užsiauginti gėlę. Tau prireiks tik žemių ir sėklų. Bei, žinoma, daug kantrybės laukiant, kol pasirodys pirmieji naujos gyvybės ženklai. Bet kaip smagu bus džiaugtis augalu, kurį užsiauginai pati. Tad gal verta pabandyti?
Beje, žalia spalva žmones veikia raminamai, tad augalas ne tik puoš tavo kambarį, bet ir leis jaustis ramesnei. 


Pasidaryk įdomių, pavasariškų nuotraukų. Vis dažniau pastebiu, kad dauguma merginų gana dažnai fotografuojasi: vienos tam, kad įkeltų nuotrauką į socialinius tinklus ir surinktų kuo daugiau reakcijų, o kitos - prisiminimui ar įamžinti svarbiems įvykiams (šiuo atveju, aš priskiriama antrajai kategorijai). Tad pavasaris puiki proga į nuotraukų albumą įkelti dar keletą. Gali fotografuoti telefonu, o galbūt artima draugė užsiima šia veikla ir savo darbotvarkėje rastų tau minutėlę. 

Užsiimk savanoriška veikla. Jeigu niekuomet nesi bandžiusi savanoriauti, galbūt šis pavasaris gali būti jau tas, kuomet tai pagaliau padarysi. Tai gali būti itin smagi vieta, kur susirasi naujų draugų, sužinosi ką nors naujo ar netgi nuspręsti sieti ateitį su ta veikla.
Pati irgi esu savanoriavusi savo miesto bibliotekoje, tad puikiai žinau, kaip naudinga gali tai būti. Dabar nuėjusi į biblioteką pati galiu susirasti man reikalingą knygą ir nereikia prašyti bibliotekos darbuotojų pagalbos - patikėk, jausmas tikrai smagus.



Pradėk ruoštis Velykoms. Sakysi, jog tai daryti dar per anksti? O aš manau kitaip. Kruopštus pasiruošimas reikalauja daug laiko ir kantrybės, tad per dieną visų darbų tikrai nepadarysi. Žinoma, aš nesiūlau iš anksto pasirūpinti margučiais (nes, tikiu, iki Velykų jie bus nevalgomi), bet apie dekoracijas jau gali pradėti galvoti. Pavyzdžiui, kaip būtų galima papuošti stalą. Be abejo, dabar daug dalykų galima nusipirkti parduotuvėje, bet tai nėra ypatingai smagu. Daug įdomiau sėdėti prie stalo ant kurio puikuojasi tavo pagamintas zuikis ar višta. 



Savaitgalį bent vieną dieną skirk širdžiai malonioms veikloms. Aplink mane daug perfekcionistų, kurie kiekvieną laisvą minutę skiria mokslams: mokosi būsimam kontroliniam darbui, konspektuojasi svarbias temas ir taip kiekvieną mielą dieną nuo pirmadienio iki kito pirmadienio. Tu irgi esi iš tokių? STOP. Aš nesakau, kad mokytis yra blogai, tačiau mūsų smegenys turi pailsėti, todėl siūlau tau išeitį (pati ir naudojuosi šiuo pasiūlymu): geriau per savaitę padirbėk daugiau, bet savaitgalį bent vieną dieną (o geriau abi) skirk poilsiui. Smegenys bus dėkingos tau už tai. 



Štai ir visos 10 veiklų, kurias tau siūlau. Tikiuosi, kad bent keletas jų tave sudomino ir būtinai išbandysi. Ir tu turi pasiūlymų? Būtų smagu, kad pasidalintum jomis komentaruose. 





0 Komentarai