Patarimai, kaip susitvarkyti namus per 15 min.



Pavasari atbunda visi: gyvūnai iš žiemos miego, grįžta paukščiai, obelys nedrąsiai skleidžia savo pirmuosius žiedus... Tačiau į darbus kimba ne tik gamta, bet ir tu! Ar gali pagalvoti kaip greitai lekia dienos? Atrodo, tik rudenį sugrįžom į mokyklą, o čia jau ir pavasaris atėjo. Po žiemos norime atrodyti gražios, laimingos, pasikeitusios ir pan. Norisi pokyčių ir savo namuose. Namų tvarkymas - nemaloni, varginanti tema. Pripažinkim, labai dažnai mus apsupa tinginys ir nenorime tvarkytis. Juk kas norėtų purvintis rankas, kol tuo tarpu galėtų pažiūrėti labai įdomų filmą...
Šiame įraše pasiūlysiu keletą patarimų, kaip susitvarkyti namus, šiam darbui paskirus vos 15 minučių per dieną. Tvarkymasis kasdien - palengvins tavo gyvenimą, nes šiukšlių kalnų nebematysi. Šis straipsnis bus trumpokas, tačiau, manau, naudingas. Nieko nelaukę pradėkime :

                                       Vaizdo rezultatas pagal užklausą „namų tvarkymas“

  • Augink kokį, nors augalą. Jis pagerina bendrą vaizdą, valo orą.
  •  Išmesk viską, kas nereikalinga( žurnalai, laikraščiai, sena kosmetika, nenaudojami seni daiktai, sugedę prietaisai, neaugantis augalai, suplyšę rūbai)
  • Surink daiktus, kuriuos gali atiduoti kitiems( knygos, rūbai, žaislai...)
  • Tvarkykis iškarto, kai netvarka atsiranda( netyčia išpylei kažką smulkaus ant grindų – sušluok ir t.t)
                                      Susijęs vaizdas
  •   Daiktą padėk į jo vietą (Jei pasiėmei knygą iš lentynos, stalas tikrai nėra jos tinkama vieta.)
  •   Nevalgyk savo kambaryje (taip tavo kambaryje neatsiras maisto likučių, nešvarių indų)
  • Vėdink kambarį bent penkias minutes( nesvarbu ar dabar žiema ar vasara, vis vien tau reikalingas grynas oras)
  • Surink nešvarius rūbus ir nunešk juos į tam tikrą vietą ( nemanau, kad malonu užuosti smirdančias kojines).
                                      Susijęs vaizdas
  • Šluostyk dulkes ten, kur jos kaupiasi dažniausiai ( lentynos, stalas, kompiuterio klaviatūra ir pan.)
  •  Tvarkykis kasdien (nepalik visko paskutinei akimirkai. Kasdien sušluok prisinešusius nešvarumus, išplauk indus...)
  •  Nekaupk.(išmesk, atiduok, padovanok daiktus, kurių nepanaudoji ilgiau nei pusę metų)
  • Pabaik vieną darbą. Niekada neužsiimk kitų daiktų tvarkymu, nors pradėjai šluoti grindis. Taip darbas bus atliktas kokybiškai ir nieko nepraleisi pro akis. 
                                      Vaizdo rezultatas pagal užklausą „augintinių pūkai“
  • Tvarkykis iš viršaus į apačią. Jei valai lentyną, pradėk nuo viršaus ir leiskis žemyn. Šis patarimas gan keistokas, bet padeda.
  • Viską, ką reikia rūšiuoti, susidėk į dėžę.(Pieštukai, popieriai ir pan. Vėliau, atsisėdusi ant kėdės ar dar kur, juos galėsi ramiai surūšiuoti.)
  • Šuns, katės pūkus lengvai surinksi su gumine, sušlapinta pirštine.
  • Tau nereikia tvarkymosi sistemos, kuri neveikia. Pvz. batai sudėti į spintą, kuri toli nuo durų. Viską, ką naudoji dažniausiai, turi lengvai pasiekti. 
                                      Vaizdo rezultatas pagal užklausą „tvarkingi namai“
 Na, štai. Kaip minėjau anksčiau, straipsnis tikrai trumpokas. Šiame straipsnyje nenorėjau pridėti per daug patarimų, juos parašiau naudodamasi savo patirtimi, tad kas tinka man - nevisada tiks ir tau. Mano misija - supažindinti tave su svarbiausiais patarimais tvarkantis namus ir neperkrauti tavęs nereikalingomis mintimis.  Manau tą ir padariau. Na, ir kaip visada laukiu tavo nuomonės apie straipsnį. 

                             Viktorija Jar

3 Komentarai

  1. TOBULINIS MEILĖS SPALVAS RATUOKLIS, KURITE KONTAKTAI UŽ JŪSŲ UŽTIKRINTĄ VEIKLĄ IR SUSISIEKITE, KAD SPRENDŽIAMA

    Negaliu pamiršti, kaip gydytojo PADMAN svetainė: https://padmanspell.com padėjo man atkurti santuoką po to, kai 4 mėnesius išsiskyriau su savo žmona iš ginčo. Ji paliko ir niekada negrįžo pas mane. Aš padariau tiek daug, kad susigrąžinti ją, bet niekas nepasisekė, kol pamačiau komentarą internete, kai kas nors liudijo, kaip daktaras PADMANAS padėjo jam susigrąžinti savo žmoną. Būtent taip aš susisiekiau su juo per savo „WhatsApp“ ir parašęs mano problemą jis patikino mane, kad jis padės man sugrįžti su žmona per 24 valandas po meilės burtų išsakymo, o kai jis pasakė žodį, mano žmona grįžo namo ir maldavo, kad jai labai gaila, kad mane paliko, šiandien grįžau su savo žmona ir mes abu laimingi ir vėl gyvena kartu. Aš žinau, kad ten yra daugybė žmonių, norinčių susigrąžinti meilę, susisiekite su dr. Didžiąja, nes jis yra puikus atsakymas į jūsų problemą. Susisiekite su juo: paskambinkite / „WhatsApp jam“: +19492293867 https://twitter.com/padman_dr. Svetainė: https://padmanspell.com/index-3.html El. Paštas: padmanlovespell@yahoo.com

    AtsakytiPanaikinti