Programėlės ir tinklalapiai, kurie palengvins jūsų gyvenimą


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „programos“Sveikos panelės! Kaip, jums praėjo žiemūžė? Prisipažinsiu - man nelabai patinka permainingi orai, tačiau manau, kad reikia džiaugtis tuo, ką turime. Šiemet man pavyko išvengti visokių traumų, o kaip sekėsi, jums? Pasisakykite komentaruose - man labai įdomi jūsų nuomonė! Na, o dabar prie reikalų. Šiais laikais internetas pilnas reklamų (žaidimų, programėlių, parduotuvių ir pan.). Reklama skamba, gan įdomiai ir intriguojančiai, tačiau kaip apsisaugoti nuo apgavikų? Kaip nepasiklysti ir išsirinkti patikimas programėles ir tinklalapius? Klausimų tiek daug, o dar daugiau įvairių programėlių, tinklalapių siūlančių įvairias paslaugas, prizus vos už kelis atsakytus klausimus. Facebook tinklalapyje pilna reklamų: gal, nori nemokamų prizų? Viskas labai paprasta! Atrodo taip viliojančiai, juolab, kad dauguma sako gavusios prizus už dyką...
 Iš karto perspėju - prizų tikrai negausite taip lengvai. Iš pradžių taip: taškai renkasi greitai, vėliau... O vėliau reikia kviesti draugus per specialią savo nuorodą. Na tai ir prasideda: reklamos.   Mano rekomenduojamų programėlių, tinklalapių nuorodos nėra automatiškai sukurtos man. Tai reiškia, kad jei registruositės per nurodyta nuorodą - aš negausiu visokių atlygių. Nesiekiu pasipelnyti iš to. Na, o dabar norėčiau parekomenduoti keletą naudingų, saugių programėlių ir tinklalapių, tad įsitaisome patogiai ir pirmyn;)

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „bonusway“


Bonusway - tai svetainė, kurioje gali atgauti pinigus! Taip, visi sako - nieko nėra nemokamo. Šioje svetainėje, gali apsipirkinėti įvairiuose parduotuvėse (Aliexpress, Wish...) Tereikia susikurti paskyrą ,,Bonusway" svetainėje ir paspausti ant parduotuvės pro jų nuorodą. Po tam tikro laiko jus, atgausite keletą centų ar eurų(tai priklauso nuo jūsų perkamos prekės kainos). Kai sukaupsite 10 €, pinigus galėsite persivesti į savo sąskaitą. Pinigų kaupimas užtrunka gan ilgą laiką, tačiau kaip mano mama sako: centas prie cento ir gaunasi graži suma. Kartais, tam tikromis progomis galima gauti didesnį bonusą. Vos tik atsiranda tokia galimybė - į elektroninę pašto dėžutę (su kuria registravotės) ateina laiškas su nuorodą. Ją paspaudę gaunate didesnį bonusą. Dar kita galimybė : keletą kartų puslapio Facebook paskyroje vyksta konkursas, kurio metu prizas yra pinigai. Laimėjus, pinigus iš karto galima persivesti į savo sąskaitą.  


Moment Pripažinkim uždavus klausimą( kiek laiko praleidžiate su telefonu?) - jus, neabejotinai atsakysite max 2 val. Tačiau, kaip yra iš tikro?  Ši programėlė padės, jums, apskaičiuoti bei pamatyti savo laiką praleistą su telefonu ir kiekviena programa. Programa veikia - tik telefonuose. Kaip minėjau ankščiau, galima pamatyti kiek laiko praleidžiate prie tam tikros programos( Facebook, Snapchat ir pan.) Kitos dienos rezultatai niekur nedings, tad jei ir po metų prisijungsite vėl matysite viską. Norint matyti šiuos duomenys nereikia mokėti pinigų, žinoma kaip ir kiekvienoje programoje galima užsisakyti papildomas paslaugas.






Vaizdo rezultatas pagal užklausą „goodreads“

Goodreads - iš pavadinimo galima spręsti, kad čia kažkas yra susiję su knygomis. Tiesa sakant, taip ir yra. Knygų mėgėjai, čia ras įvairiausių knygų pasiūlymų (yra visi knygų žanrai) Paieškoje galima susirasti norimą knygą (ją įvertinti, paskaityti komentarus ir pan.). Taip pat gali mesti sau iššūkį (Reading Challenge) ir nusistatyti knygų kiekį, kurį turėsi įveikti per šiuos metus. Yra galimybė susidaryti norimų knygų sąrašą, sekti/stebėti savo draugų skaitomas knygas. Programa visiškai nemokama. Viską gali žiūrėti kompiuterio, telefono pagalba. Skamba šauniai, tiesa?

  


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „knygos.net“

-  šią svetainę galima laisvai pavadinti pdf knygų biblioteka. 
Trumpai: reikia rinkti taškus, prisijungiant kas 24 val.(gauni 0,1 t.) Viena knyga kainuoja - 1 tašką.
Minusas - kartais pasitaiko spalvų „išsiliejimų“. Knygų pasirinkimas labai platus, tad tikrai rasite sau mėgstamą knygą. Taškus rinkti užtrunka labai ilgai, o be to nemanau, jog norėsite kiekvieną dieną prisijunginėti. Mano nuomone, taškus nusipirkti apsimoka labiau, juolab, kad jie tikrai daug nekainuoja, palyginus su kitų svetainių kainomis. Norint nusipirkti taškų, jums atsiras toks užrašas:
Jei norite nusipirkti taškų siųskite sms su tekstu KNG 11840 numeriu 1679. Kaina 2 eurai už 30 taškų.
Arba siųskite tekstą KNG5 11840 numeriu 1679. Kaina 5 eurai už 100 taškų.
Be to knygą galima tiesiog  nusipirkti už 0.2 EUR. Taigi būdų nusipirkti knygą - yra daugybė.


Vaizdo rezultatas pagal užklausą „duolingo“


Duolingo - Tiesa sakant, esu truputi nusivylusi šia programa. Ji buvo visur išgirta, tačiau manau, kad ji neverta nė pusės pagyrų. Programėlėje galima mokytis 57 skirtingas kalbas, 23 skirtingomis kalbomis. Deja, turiu jus, nuvilti - kalbėti, rašyti kita kalba - tikrai neišmoksite. Na vienas pliusas yra - savo žodyną praplėsite. Pačios užduotys gan įdomios, gramatikos mažokai, kaip ir taisyklių paaiškinimo, rašant sakinius parodo ir atsakymus. Programa galima naudotis ir telefone ir kompiuteryje. Ji - nemokama. Jei, norite mokytis lietuvių kalba - kitą kalbą, tokios galimybės nėra. 



Vaizdo rezultatas pagal užklausą „filmai in“


Filmai.in - nemokamų filmų svetainė. Tai svetainė, kurioje galime pamatyti naujausius filmus, serialus, kuriuos rodo tik per Netflix ar kitas svetaines. Taškus galima pirkti, rinkti (prisijungiant kasdien ir gaunant po 0.5 t.). Pačioje svetainėje galima rasti ir filmų, kuriems išvis taškų nereikia. Serialų serijų vertimas įvairus : kartais išverčia vos per kelias dienas, retkarčiais reikia palaukti ilgiau. Patarimas - jei per vieną dieną peržiūrite, ne vieną filmą, patariu už tris taškus pasidaryti Vip narystę 24 val. Visą tą laiką filmus/serialus galėsite žiūrėti nemokamai, tačiau siuntimas vis vien kainuos tiek kiek nurodyta. Be to peržiūrėjus filmą, palykite komentarą - žmonės juos dažnai skaito ir paspaudžia patinka mygtuką.



Na štai ir mano pirmoji apžvalga. Tikiuosi, kad internete nenukentėsite, ir galėsite naudotis interneto galimybėmis prasmingai. Užbaigimui prisiminkime posakį - elkis taip, kaip norėtum, kad su tavimi elgtųsi. Neskaudinkime, žmonių piktais komentarais ir įžeidinėjimais, o savo  nuomonę išreiškime ramiai, kultūringai...





Viktorija Jar

3 Komentarai

  1. Šauni ir naudinga pirmoji apžvalga, sveikinu :)
    prisipažinsiu, kad tikrai ne apie visas šias programėles ir tinklapius esu girdėjusi, tad likau maloniai nustebinta. Aktualiausia man - knygos, tad tikrai pasinaudosiu tavo siūlomais variantais. Gal net pradėsiu skaityti elektronines knygas, kas man iki šiol yra tikrai ne prie širdies? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai! Dėl elektroninių knygų - aš pagalvojau netgi apie tą išmaniąją knygų skaityklę. Tačiau šiai minčiai dar leisiu pabūti svajone ir gerai dar ją apsvarstysiu, nes nesinori pinigų leisti į balą :)

      Panaikinti
  2. LOVE SPELLS SUSTABDYTI MOKYKLĄ IR GRĮŽTI SAVO GRĮŽTI
    Ar bijai, kad tavo partneris gali apgauti? O galbūt tiesiog norėtumėte saugumo žinodami, kad jis arba ji niekada nesugriaus. Burtai panaikins bet kokią neištikimybės ar apgaulės galimybę, pašalindami bet kokius potraukio jausmus ar geismą, kurį jūsų partneris gali jausti kito žmogaus atžvilgiu. Visi jūsų draugiški meilės jausmai bus panaudoti ir nukreipti į jus. Paslauga bandyti nutraukti santykius, kurie, jūsų manymu, nėra teisėti. Tavo meilužis išvyko su kuo nors kitu? Jūs ką nors mylite, bet šis asmuo jau yra įtrauktas į santykius? norite laimėti loterijoje? sėkmės ir pinigų pritraukimo burtai? nedvejodami išbandykite DR ODION Jis yra sąžiningas ir geras! KONTAKTINIS DR. ODION (drodion60@yandex.com) arba taip pat galite kreiptis į jį numeriu +2349060503921.

    AtsakytiPanaikinti