Amy Winehouse

Sveikos!

Manau daugelis (na gerai, visos) iš jūsų mėgsta klausytis muzikos, turi daug mėgstamų atlikėjų ir grupių. Tačiau šiandien nuspręndžiau parašyti apie vieną talentingą dainininkę - Amy Winehouse. Deja, bet jos dainas atradau ir pamėgau tik po jos mirties, bet dabar ji tapo viena iš mano mėgstamiausių dainininkių.

Taigi, šiek tiek biografijos apie Amy Winehouse:

Amy Jade Winehouse gimė 1983 metais Didžiojoje Britanijoje.
Nuo dvylikos metų atlikėja mokėsi garsioje talentų mokykloje „Sylvia Young Theatre School“, tačiau buvo iš jos išmesta. Vėliau Amy pateko į vieną geriausių talentų mokyklų Didžiojoje Britanijoje „BRIT School“.
Atlikėja 2003 metais išleido debiutinį savo albumą „Frank“. Šis albumas sulaukė ne tik komercinės sėkmės, bet ir kritikų pripažinimo.
Antrasis Amy Winehouse dainų rinkinys „Back to Black“ išleistas 2006 metais tapo ne tik perkamiausiu metu albumu, bet ir pateko į dvidešimt pirmo amžiaus perkamiausių albumų dešimtuką. Taip pat jis laimėjo netgi 5 „Grammy“ apdovanojimus. Taip pat atlikėja yra laimėjusi ir kitų apdovanojimų.





Žiniasklaidos dėmesį Amy traukė ne tik savo muzikine veikla ir talentu, bet ir savo akį traukiančiu įvaizdžiu - ryškus makiažas, išskirtinė šukuosena ir stilius. Tačiau nuo 2007 metų jos karjera ėmė ristis žemyn - Amy įsitraukė į narkotikus, alkoholį. Nuolat lankydamasi skandalinguose vakarėliuose ji ir toliau traukė žiniasklaidos dėmesį, keliuose interviu prisipažino, kad nuolat kenčia nuo depresijos, valgymo sutrikimų, savęs žalojimo.
Amy Winehouse mirė 2011 metais liepos mėnesį nuo alkoholio perdozavimo.

Faktai apie Amy winehouse:
1.Jos ūgis buvo tik 158 cm
2. Jos garsioji "bičių avilio" šukuosena buvo net 15 centimetrų aukščio.
3. Amy prisijungė prie mistiškojo "Club 27" sąrašo, į kurį patenka žvaigždės mirusios 27 -erių metų. Tame pačiame sąraše yra ir Kurtas Kobainas, bei daugybė kitų įžymybių.
4. Dainininkė buvo pašalinta iš muzikos mokyklos už auskarą nosyje.
                                                       Informacija - iš Vikipedijos
              


5 Komentarai

  1. Straipsnis geras, man patiko. Šiaip man ši dainininkė nelabai patinka, neklausau jos dainų, bet ji turėjo žiauriai žiauriai gerą balsą...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau visi ją žinom, ji buvo tikrai talentinga dainininkė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Patiko :) O šiaip, tai man patinka kaip dainininkė, turėjo gerą balsą, bet nėra iš mano mėgstamiausiu :)

    AtsakytiPanaikinti