Apie tattoo.



Pradžia.
Senovėje tattoo buvo tarsi asmens tapatybės dokumentas. Jos nusakydavo priklausymą tam tikrai genčiai ar tautai (kiekviena gentis turėjo savitus simbolius, piešinius), socialiniam sluoksniui.

Dabar tatuiruotės labiau parodo žmogaus būdą. Pvz. kai kurie žmonės darosi tatuiruotes, kurios vaizduoja tam tikrus charakterio bruožus, arba yra susijusios su žmogaus mėgstama veikla. Taip pat tattoo gali būti žmogaus gyvenimo stiliaus veidrodis. Tarkim, rokeriai, ar kiti laisvo stiliaus žmonės gali išsitatuiruoti visą kūną. Tačiau paprastas, nemėgstantis išskirtinumų žmogus to nedarys.

Taip pat šiais laikais populiaru darytis įvairias draugystės tatuiruotes, ar tattoo kurios būtų susijusios su mylimu žmogumi.
___

Noriu tattoo!

Kokią tatuiruotę pasirinkti? Jei tai pirmoji tavo tatuiruotė, patarčiau darytis ją nedidelę. Nežinai, galbūt pasidariusi ją suprasi jog tai buvo tik kvaila užgaida, galbūt nepatiks rezultatas ar pan. Tačiau jei esi drąsi, ir nebijai - gali bandyti iš karto kilti į aukštesnį lygį.


Ką išsitatuiruoti? Kaip jau ir minėjau gali tatuiruotis kažką kas turi reikšmę, parodo tavo būdą. Jei visgi neapsisprendi - bandyk ieškoti idėjų internete.

Kokia vietą pasirinkti tatuiruotei? Vėlgi, tai tavo asmeninis reikalas. Tačiau populiariausios vietos yra riešas, kaklas, dilbis ir mentė. Vietą taip pat gali derinti su tattoo reikšme. Taip pat prisimink: tatuiruotė gali turėti įtakos tavo gyvenimui, ypač darbui.  Tavęs gali nepriimti dirbti vien dėl to piešinio ant kūno, tad rinkis tradicinę vietą, kurioje tattoo nerėžtų akies.



Kaip pasirinkti tinkamą saloną?

  • Prašykite rekomendacijų. Galbūt kas nors iš draugų ar artimųjų jau darėsi tattoo? Pasiklausinėkite koks tai buvo salonas, sužinokite viską apie pačią procedūrą, kokybę ir pan.
  • Atkreipkite dėmesį į vietą kuriame yra salonas. Tai, jog salonas yra kokiame neaiškiame kampelyje, gali reikšti kad jis - ne iš gerųjų.
  • Jei esi nusižiūrėjusi kokį nors saloną paieškok komentarų apie jį. Dauguma salonų turi savo svetaines ar facebook puslapius. Nepatingėk ir paskaityk.
  • Apsilankiusi salone įvertink aplinką. Jei salono vaizdas kelia tau abejonių - geriau apsisuk iš išeik. Salonas turi būti tvarkingas ir jaukus.
  • Patalpa, kurioje daroma tattoo turi būti visiškai atskirta nuo visų kitų patalpų, patalpoje negali būti daugiau žmonių - tik klientas ir tattoo meistras. Kitu atveju tai jau bus sanitarinių normų pažeidimas.

    Jei jau viską išsirinkai - sėkmės.


    _____

    Nebenoriu savo tatuiruotės.
    Pasitaiko atvejų, kai piešinys ant kūno atsibosta, galbūt išblunka, ar šiaip trukdo, ir nusprendžiame kad jo nebenorime. Ką daryti?

    Jei tatuiruotė tiesiog išbluko ar pan. geresnis variantas būtų ją atnaujinti.
    Tačiau kaip ją panaikinti, jei jos iš vis nebenorite?
    Keletas Lietuvoje siūlomų būdų:

    Šalinimas lazeriu:
    http://www.sugihara.lt/lt/p/spuogai-dermatitas-egzema-apgamai/tatuiruociu-ir-odos-pigmentiniu-dariniu-salinimas-ruby-star-lazeriu/

    Šalinimas "Rejuvi" būdu:
    http://www.konturas.lt/naujienos/35-tatuiruociu-naikinimas

    Atminkite: Šalinimas gali atsieiti keletą tūkstančių ar net daugiau. Po šalinimo gali likti randai, gali tekti pirkti brangius kremus.

    Taip pat galimas tattoo užtatuiravimas kūno spalvos dažais, kad ji matytusi iki minimumo.

    Taigi, jei žadate darytis tattoo gerai pagalvokite ar tikrai to norite, ar tai jums netrukdys vėliau.


    Tiek apie tatuiruotes.

    Iki sekančio įrašo. Laima.
    * Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .

12 Komentarai

  1. Aš taip pat nemėgstu tatuiruočių, bet straipsnis labai patiko! Šaunuolė! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jau kažkas rašė panašų

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip rase kazkas :/

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tatuiruotės yra labai gražu, bet pati jų darytis nenorėčiau. Nebent laikiną.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš kaip ir Minė - pati tatuiruotės tikriausiai darytis neišdrįsčiau, nes kiek esu girdėjusi, senatvėje jos atrodo šlykščiai. O jau dabar mano miestelyje yra septyniolikmetė mergina su tatuiruote, kuri labai negražiai atrodo ir išbluko.

    Straipsnis man patiko, ačiū. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O man patinka tatuiruotės, pati norėčiau mažytės ant kaklo... O apie straipsni negaliu sakyti, kad patiko, nes toks jau buvo, tad... :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pati nesidaryčiau , nebent laikiną , tatuiruotę . :]

    AtsakytiPanaikinti
  8. Galėjai dar parašyti apie baltąsias tatuiruotes :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. sveiki, ar yra isnamanciu apie tai kur tatu tinka(ta prasme noriu suzinoti ar dirbant su vaikais), o gal yra tiksliai zinanciu ?

    AtsakytiPanaikinti