Egoizmas

Sveikos merginos :) Šiandien nusprendžiau parašyti straipsnį apie egoizmą. Man tai turbūt viena iš bjauriausių žmogaus savybių. Nors aš pati šiek tiek esu linkusi į egoizmą, nes kuo puikiausiai atitinku savo zodiako ženklą - Liūtą, o juk liūtai karaliai visur ir visada galvoja apie save, šį tokį bruožą tramdau, ir egoizmas dingsta kai kalba eina apie draugus ar šeimą dėl jų galėčiau padaryti viską, kas įmanoma man. Bet yra tokių žmonių kuriems nesvarbu nei draugai nei šeima, jiems rupi tik vienas asmuo - aš. Kartais tai yra pliusas nes žmonės mėgsta manipuliuoti kitais, bet kartais egoizmo ribos būna peržengiamos.

Viską žinančioje Vikipedijoje Egoizmo sąvoka paaiškinama taip : Egoizmas - pirmenybės teikimas savo, o ne kitų ir visuomenės reikalams, savimeilė, savanaudiškumas.
Bet tai tik mažytis realybės apibūdinimas. Aš pati egoistą žmogų apibūdinčiau kaip - žmogų kuris netoleruoja kitų žmonių, visada pirmenybę teikia sau, niekada nepagalvos ar kitam žmogui yra skaudu, sunku, niekada nepasiūlys pagalbos, visada galvos tik apie save.
Bet iš kur atsiranda tokių žmonių? Vienas iš "atsiradimo" būdų manau būtų toks, kad pavyzdžiui vaikas augo nepasiturinčioje šeimoje, kur tėvai gerdavo, paskutinius litus pasiimdavo sau, ant alaus. Užaugęs vaikas, susiranda darbą ( jei pats neprasigeria) uždirba pinigų, pajunta jų skonį ir tampa egoistu kokių retą manau tokį žmogų galima apibūdinti, kaip kokį pinigų manijaką , jam už viską svarbiau pinigai.
Taip pat egoizmas gali atsirasti, dėl to, kad jeigu vaikystėje žmogų daug užgauliodavo, jį skriausdavo, o kai jis paaugo, rūpindavosi tik savimi, nes bijodavo prisileisti kitus, kad jie jo vėl neįskaudintų,tokia dar viena priežastis tapimo egoistu.
Bet kartasi manu egoizmas tiesiog būną įgimtas. Žinot, dažniausiai egoistais tampa tie turtingų tėvelių vaikai, kurie nuo pat mažens savo vaikus labai lepina, ir jie įpranta niekuo nesidalinti su kitais, jie išmoksta nekreipti dėmesio į kitus ir visada pirmiausia galvoti apie save.
Manau, kad šie žodžiai "Egoizmas - viena iš bėdų dėl kurių draugai neatleidžia", yra laabaai teisingi. Turbūt nieko nėra baisiau turėti draugą egoistą, bet kartais tai nepasireiškia taip greitai, Pavyzdžiui su žmogumi gali bendrauti nuo vaikystės ir toks žmogaus bruožas net neišryškės, bet jam paaugus tas bruožas tampa priežastimi, kodėl net pačių geriausių draugų keliai išsiskiria. It tai taip neteisinga. Man kartasi norėtųsi tokį žmogų gerai papurtyti ir pasakyti "Atsibusk iš savo svajonių šalies kurioje tu vienas, aplink tave dar daugybė žmonių kuriems tavęs reikia". Gaila, kad nuo egoizmo nėra kokių nors vaistų kuriuos galėtų išrašyti daktaras : D Bet žinot, pats geriausias vaistas nuo egoizmo yra - kai žmogus lieka vienas kaip pirštas.Va tuomet meilė sau pamažu dingsta, nes nebėra prieš ką pademonstruoti nepagarbos kitiems.


Todėl merginos nebūkite egoistės tai tikrai bjauri savybė, žinoma visiškai nepasiduokite būti manipuliuojama, turėkite nedidelį egoizmo kiekį savo širdyje ir galvoje ir pasinaudokite juo. Tik neleiskite jam jus užvaldyti, nepamirškite, kad Pasaulyje ne jūs viena gyvenate, o su jumis dar daugybe milijardų žmonių. Nepamirškit savanaudžių, ir tik save mylinčių žmonių niekas nemėgsta, tiesiog nusistatykite normas, tarp savęs ir kitų žmonių ir šia problema turėtumėte išspręsti.

"Gyventi taip, kaip nori, nėra egoizmas, egoistiška yra versti kitus gyventi, taip kaip nori, Tu"



Iki,xoxo.

7 Komentarai

  1. Tobulas straipsnis.
    :)
    Egoizmas griauna viską... va turiu tokį žmogų iš savo pažįstamų rato, gavo tų ''vaistų'' nuo šios ligos ne kartą, bet tas egoizmas įgimtas ir atsitiesęs tas žmogus egoizmu apipilamas vis daugiau ir daugiau..:/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne profesionalus straipsnis (dar toli gražu), bet kaip tavo lygio – normalus. Radau skyrybos klaidų, kabini nosines, kur jų nereikia, bet turbūt grubiausia klaida buvo:
    ,,paskutinius litus pasiimdavo sau, ant alaus." – prielinksnį "ant" pavartojai netinkamai. Reikėjo rašyti:
    paskutinius litus pasiimdavo sau, ALUI.
    Ir per mažai argumentavimo tipų, remiesi tik savo nuomone, o geram straipsniui būtina argumentuoti, įdėti autoritetingų žmonių nuomonę, psichologų išvadas, pažįstamų nuomonę, remtis faktais ir panaudoti begalę kitų dalykų, kurie straipsniui suteikia svarumą, "svorį".

    A.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Straipsnis patiko, tik pritariu A. nuomonei, iš ties trūko daugiau argumentų, norėjosi, kad straipsnis būtų kiek ilgesnis, be to, radau keletą klaidų. Bet šiaip šaunu, rašyčiau 9 :}

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taigi, iš dalies pritariu A. nuomonei, bet šiaip man straipsnis patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kawaii Gone Loca – sąvoką – egoizmas :o ?

    AtsakytiPanaikinti