Kaip įvesti tvarką spintoje


Sveikos!

Tikriausiai spinta yra būtinas baldas kiekvienos merginos kambaryje. Nesvarbu, ar ji yra didelė ar maža, sena ar nauja, įdėjusi šiek tiek pastangų, gali sutvarkyti ir atnaujinti savo spintą taip, kad būtų malonu kas kart ją atverti.
Nuo ko pradėti?
Pirmiausiai išimk visus drabužius iš spintos. Tikriausiai tai skamba bauginančiai, ypač jeigu turi daug drabužių- kiek laiko užtruks viską sudėti atgal! Bet, patikėk, tai geriausias būdas sutvarkyti spintą - paaukojus šiek tiek laiko tikrai džiaugsiesi rezultatu. Viską iškrovusi gerai išvalyk spintą (iš tiesų, kada paskutinį kartą tai darei?) ir pradėk rūšiuoti drabužius:


Išmesk visus išaugtus ar suplyšusius drabužius. Vadovaukis auksine taisykle: "jeigu nedėvėjai drabužio vienerius metus, laikas jo atsikratyti." Jeigu drabužis nenudėvėtas, bet tau tiesiog nebepatinka, padovanok kam nors - tas žmogus tikriausiai labai nudžiugs.
Švarkus, sukneles ir kitus dalykus, kurių nenori laikyti sulankstytų, sukabink ant pakabų. Niekada nekabink megztinių, nes kabantys jie ilgainiui praranda formą.
Surūšiuok drabužius pagal metų laikus - šio sezono drabužius sudėk arčiau, akių lygyje, kad būtų lengviau pasiekiami, žieminius padėk atskirai, kad neužimtų vietos.
Jeigu nori, gali surūšiuoti drabužius pagal spalvą arba dydį, kad lengviau viską rastum. Arba tiesiog dėk kelnes prie kelnių, megztinius prie megztinių ir t.t.
Ant pakabų taip pat gali sukabinti šalikus ar rankines, kad nesimėtytų bet kur.


Jeigu tavo spinta nedidelė arba labai užkrauta, tikriausiai joje nuolat trūksta vietos. Ką daryti?

-Išimk iš spintos viską, ko neturėtų ten būti ir perdėk tai į kitą vietą.
-Ant vienos pakabos gali sukabinti keletą rūbų.
-Įsigyk specialių dėžių ir sudėk į jas diržus, skaras, skrybėles ir kitus aksesuerus.
-Žiemos sezono drabužius sudėk į plastikines dėžes ir perkelk kur nors kitur, pavyzdžiui po lova.
-Ant spintos durelių pritaisyk veidrodį. Apskritai veidrodžiai bet kokioje vietoje sukuria erdvės įspūdį, nors tai problemos visgi neišspręndžia.


Puošiame savo spintą

Sutvarkei spintą, bet jauti, kad kažko vistiek trūksta? Gali pasinaudoti keliomis idėjomis, kaip ją atgaivinti ir pagražinti.:

Išnaudok vietą vidinėje spintos durelių pusėje.Čia gali pritaisyti kabliukus ir ant jų sukabinti pvz. šalikus.

Taip pat čia gali suklijuoti patinkančius plakatus, paveikslėlius, nuotraukas, koliažus - tai puiki vieta išreikšti save ir išlieti kūrybingumą, jeigu tėvai neleidžia nieko klijuoti ant sienų.

Jeigu nori, kad tavo spinta ir drabužiai visuomet kvepėtų, įsigyk sausų kvapų ir prikaišiok jų tarp drabužių.Kitas būdas: paimk stiklainį ir jo dangtelyje išbadyk skyles, o į vidų pridėk eteriniuose aliejuose pamirkytų  vatos gumulėlių. Spintoje gali pridėlioti ir pakuočių nuo muilo - kurį laiką tvyros "švaros kvapas".                                 

Gali ką nors mielo pakabinti ant spintos rankenų. Pvz. aš kabinu patinkančias etiketes nuo drabužių.  


Gali pasidaryti originalių drabužių pakabų:

Tau prireiks:

Vielinės pakabos;
Lipalo;
Lipnios juostos;
Spalvotos juostelės (jeigu neturi, gali pasigaminti sukarpiusi patinkančią medžiagą pagal šią schemą).
<---





                                                                                    Darbo eiga:

1. Pritvirtink juostelę prie pakabos lipnia juosta.
2. Pradėk vynioti ją aplink pakabą. Kad laikytųsi, karts nuo karto ant kaspino užlašink klijų.
3. Kai apvyniosi iki galo, nukirpk palikusi ~10cm. Likutį lipalu priklijuok pabaigoje.
4.Jeigu nori, pakabą papuošk etikete nuo kokio nors drabužio arba pasigamink ją pati.





Jeigu jau susikūrei savo svajonių spintą - pasistenk tvarką išlaikyti, nes jeigu sutvarkiusi spintą nepakeisi savo įpročių, po savaitės situacija bus tokia pati. Stenkis į spintą nedėti nešvarių drabužių, nekaupk to, ko tau nereikia ir niekada nedėk į spintą išskalbtų neišžiūvusių rūbų - drėgmė yra didžiausias drabužių priešas, todėl prieš dėdama į spintą leisk jiems gerai išdžiūti.

Prisimink!
Tvarkymas taip pat gali būti kūrybingas, įdomus ir naudingas procesas. kaip ir viskas gyvenime jis yra tai, kuo jį paverti.  Taigi įsijunk muziką, atsipalaiduok ir pradėk rūšiuoti! :)

Sėkmės!

10 Komentarai

  1. Visiskai nepritariu tai taisyklei, jog jei nevilkejau drabuzio vienerius metus, turiu ji ismesti - kodel tureciau, jei jis grazus ir dar nenesiotas ???

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kadangi spinta yra ta vieta, kurioje pas mane niekada nebuvo tvarkos, tai žiauriai apsidžiaugiau pamačius šitą straipsnį. Ir tikrai perskaičiusi nenusivyliau- būtinai pasinaudosiu ne vienu patarimu. Labai patiko puošybos idėjos. Žodžiu, straipsnis puikiai išpildytas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Straipsnis patiko, bei gaila, kad nerodo paveikslėlių kaip pasidaryti pakabas (išskyrus vidurinį). :''(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kawaii Gone Loca - Na manau, kad jeigu metus nenešioji drabužio, tai jis arba tau nemielas arba netinka - juk turi būti kokia nors priežąstis :) Išimtis yra tik tuo atveju, jei jis nenešiojamas nes yra užkištas į giliausią spintos kampą :D

    Egliuuke - Pati taip pat buvau ilgą laiką susipykusi su savo spinta, tačiau kai papuošiau ją taip kaip noriu, pagaliau įsivyravo tvarka :D

    Mine - Idėja paimta iš čia -

    http://pm-betweenthelines.blogspot.com/2010/07/diy-colorful-wire-clothes-hanger.html

    Turėtų rodyti ir tas, ir dar daugiau nuotraukų :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai patiko straipsnis! Galėtum įkelti dar daugiau būdų kaip papuošti spintą... :)

    AtsakytiPanaikinti