Kaip taupyti pinigus?


Dauguma pasaulio paauglių mėgsta pinigus švaistyti skanumynams ir įvairiems daikčiukams. Net nesuvokdami,kad gali pasitaupyti pinigų ir nusipirkti kažko naudingesnio.Turtingose šeimose augantys paaugliai dažniausiai gali sau leisti viską ir švaistyti tėvų uždirbtus pinigus,bet pasekmės atsiranda vyresniame amžiuje,kada jie išeina gyventi savo gyvenimo ir neturi valios taupyti. Šeimose kurios savo vaikams negali duoti visko,vaikai dažniausiai auga su valia taupyti,nes beveik visko mokomės vaikystėje ir paauglystėje.Bet tiesiog kartais būna įgimta arba būti taupiam arba išlaidžiam. Jeigu būna įgimta išlaidžiauti,tada reikia ugdyti savo valią. Taigi kai paauglys užsinori brangaus daikto ar įdomios kelionės jam reikia paplušėti su savo dienpinigiais ar maža algą kurią galbūt gauna.

Keletas patarimų ir taisyklių kaip taupyti pinigus :

♥ -- Visų pirma reikia žinoti tiksliai kam taupysies pinigus(pvz: kelionei į Paryžių, naujam dviračiui,naujam fotoaparatui,naujai suknelei ar pan. )

♥-- Būtų geriausia ,kad pasidarytum stiklainį ant kurio būtų užrašytą - kokiam tikslui taupai pinigus.

♥-- Jeigu pasidarei stiklainį jį stipriai užsuk,kad negalėtum daugiau jo atsukti kai kils noras pasiimti pinigų kitiems dalykėliams.

♥-- Jeigu ruošiesi turėti taupyklę tai būtų geriausiai,kad ji neatsidarytu ,o jei norėtum paiimti pinigus reiktų sudaužyti taupyklę,tada kils mažesnis noras imti pinigus nereikalingiems dalykams.

♥-- Kai eini pasilinksmint su draugais įsidėk nedidele sumelę pinigų ir stenkis jų išleisti kuo mažiau.

♥-- Būtų geriau susitarti su kokia drauge taupyti kartu ,tada abi planuosite kaip leisti laiką neleidžiant pinigų.

♥-- Kai gauni didesnę sumelę gimtadienio progą iškart mesk į savo taupyklę .

♥-- Pasidaryk plakatą kuris tave įkvėptu taupyti,ant plakato gali būti nuotrauka to daikto dėl kurio taupai pinigus ir kažkokia užrašyta frazė ar pan. Bet tai kiekvieno fantazija.

♥-- Užsidėk paveikslėlį telefono ekrane kuris primintu,kad taupai pinigus ir kai tiesiog būsi mieste ir norėsi žvilgtelt kiek valandų iškart prisiminsi,kad negali išlaidauti mamos ar tėčio duotu pinigų pasilinksminimui.

♥-- Duok sau pažadą,arba pranešk savo šeimai ,kad taupai ir jie tau taip pat duos patarimų ir padės tau.


♥-- Pasvajok kaip bus gera kai pasieksi tikslo,tai tave tikrai įkvėps toliau taupyti ir nusipirkti norimą daiktą!

♥-- Jei neištveri nepasilinksminus su draugais kavinėje ar pan. Tada jeigu gauni kokius 30Lt iškart į taupyklę įmesk kokius 20Lt arba kažkiek mažiau arba kažkiek daugiau,o kitus pasilik linksmybėms.Na tą patį darykite su kitomis sumomis.


Didelės sekmės taupant pinigelius ir niekada nenusigręžkit nuo tikslo!! ;*
Indrė K.♥

(p.s. žinau,kad buvo panašus straipsnis,bet pamačiau jį kai jau buvau sukūrus šį,nelabai norėjau ištrinti kai taip stengiaus. Tikiuosi ano straipsnio autorė nesupyks. )

* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .


17 Komentarai

  1. Kiek žinau jau buvo toks straipsnis, gal net du, bet vistiek patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš tokio tipo straipsnį matau pirmą kartą, nes neseniai pradėjau akylai skaityti šį blog'ą, todėl man labai patiko! Puikūs patarimai, tik norėtųsi daugiau iliustracijų. Be to, manau, būtų geriau nekeisti šrifto, nes pavyzdžiui man atrodo, kad visi straipsneliai turėtų būti tvarkingi, parašyti vienodu šriftu. Tačiau širdutės su brūkšneliais tikrai tiko :) Tad tiek būtų mano pastebėjimų,sėkmės kūryboje!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už nuomones ,panelės.

    Akvile tai ir paminėjau skliausteliuose.;)

    Aušrine viską galiu pakoreguoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Visų pirma, tai patariu netalpinti straipsnių taip dažnai, ypatingai tą pačią dieną nedėk kelių :) Geriau pasilik vėlesniam laikui, patobulink, pasilik atsargai, o kai pritrūks įdėjų, nereik "prievartauti" savęs :) O apie patį straipsnį... Neskaitant to, kad toks jau buvo, tai tikrai geresnis už praeitą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O is kur tu pinigu gaut ? :DD Ne, ne - juokauju :) Idomus straipsnis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, tai aš prieš tai rašiau tos pačios temos straipsnį, ir ką galiu pasakyti, kad man jis atrodo kopijuotas. Žinoma, ne visas, bet kai kurie patarimai tikrai sutampa iš dalies, ar net yra tokie patys, o pačio straipsnio struktūra taip pat panaši. Liūdna, bet gal būt aš klystu. O jei vertinant straipsnį objektyviai, tai man patiko įžanga, o kai kurie patarimai buvo truputį kvaili, kaip pvz. "pasidaryk plakatą", tai asmeniškai aš nemanau, kad kurią nors toks dalykas įkvėptų taupyti. Tai mano nuomonė, tad nesupyk, jei kažkas per aštriai pasakyta, bet kritiką irgi reikia mokėti priimti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sitoks straipsnis jau buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ankstesniųjų straipsnių tokia tema dar neteko skaityti, taigi todėl šis straipsnis patiko :) Aišku, būtų gerai, kad neatsirastų ,,kopijų", nes kitų, ypač tų, kas skaitė, tai netenkina.
    Kawaii Gone Loca_ perskaičius tavo komentarą supratau, kad būtų gerai, jei atsirastų straipsnis, iš kur pinigų gauti, užsidirbti ar pan ;DD Manau, praverstų kiekvienai ;D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveikinu, puikus straipsnis!
    Spaudžiu ačiū, nes man tikrai reikėjo visų Tavo patarimų ir aplamai pagalbos šiuo atveju.
    Patinka spaudžiu, nes labai patiko išdėstymas, nepilstei tuščio į kiaurą, rašymo stilius patiko. :)
    Taip pat spaudžiu ir naudinga, nes labai patiko pasirinkta tema, ir pats straipsnis daug kam gali išeiti į naudą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ką galiu pasakyti :) Patarimai tikrai geri, kad ir apie tą plakatą. Nebūčiau tokio net sugalvojusi, bet manau tai būtu veiksmingą, jei pasidaryčiau. Didelis Ačiū tau, nes pateikei naujų, bent man negirdėtų idėjų. Dar kartą ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Damn. Pasiskaitykit. http://thetd4you.blogspot.com/2012/06/santaupos.html
    Man tai pikta, atrodo stengies rašai, mąstai, o čia ima ir nukopijuoja. Ir kas svarbiausia,visi komentuoja koks fainas straipsnis. Mano nuomone, tai tik pigi kopija. Nejaugi nėra jokių kitų temų??? Būtinai reikėjo pasirinkti tokią? Jei man taip atsitiktų, kad iš tikrųjų parašau tokia pačia tema, kaip jau kažkas rašė, tikrai nepublikuočiau.
    Tiesiog. Nes žmogiškai pagalvočiau, kad gal būt neįdomu bus skaityti tą patį. Ir šiaip, labai žema taip elgtis. Nesistebėčiau, jei prie sekančio tavo straipsnio rasčiau prierašą "jau buvo panašus straipsnis, bet jo nemačiau ir dabar nenoriu trinti". Jeigu pritrūksta minčių ar idėjų, tikrai neverta verstis per galvą. Juk niekas už tai nebaudžia. Bet kokiu atveju, labai tikiuos, kad tai daugiau niekada nepasikartos.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Patvarkyk truputį tekstą, kai kur baltos raidės. :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nereikia čia jo tvarkyti, geriau iš viso ištrink :))

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na man tai visai patiko. priverte susimastyt, kad reiktu pataupyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ačiū už naudingus patarimus! Pridėčiau, jog norint taupyti kartais reikia surizikuoti- kelis kart man padėjo trumpalaikiai kreditai, kuriuos pasiėmęs viską užstačiau už mėgstamos komandos laimėjimą ir laimėjau:) Nebijokite rizikuoti ir sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti