Pergalė!

Labas rytas! : ) Kas dar nežinote tai iškarto pranešu Lietuviai palaužė Venesueliečius. Iškovojo pirmąją ir labai svarbią pergalę rezultatu 100-82. Nors aš pati neištempiau, nesulaukiau tiesioginės rungtynių translecijos, bet ryte kėliausi po 08:15 ir skubėjau prie televizoriaus.

Jau nuo pat pirmųjų rungtynių minučių lietuviai spurtavo 11-2. Tik vieną kartą Venesueliečiai įsiveržė i priekį 24-23, bet Lietuvos rinktinė neleido priešininkų komandai toli pabėgti, ir toliau varžovus įsodino į dar vieną duobę 49-36. Po ketvirtojo kėlinio Venesuelos rinktinė buvo priartėjusi 8 taškais, bet lietuviai vėl atsitiesė ir toliau rodė, kad jie nepralaimėti atvažiavo, o kovoti iki galo.

Paskutiniame kėlinyje lietuviai susikrovė 20 taškų pranašumą ir nebepaliko jokių vilčių džiūgauti priešininkų rinktinės fanams. Paskutinėmis sekundėmis Kęstutis Kemzūra paprašė minutės pertraukėlės, nors pergalė buvo garantuota ir tai labai papiktino Venesueliečių vyriausiąjį trenerį, tarp abiejų komandų įvyko kivirčas, bet lietuviai per daug į nesklandumus nesileido ir puolė rengti paskutinės atakos, gaila, kad ji nepavyko, bet pergalė vis tiek buvo mūsų : )

Po rungtynių Kęstutis Kemzūra sakė, kad : „Užduotis buvo laimėti kuo didesniu taškų skirtumu. Suprantame, kad grupėje kiekvienas taškas svarbus, todėl ir buvo paimta paskutinė minutės pertraukėlė. Blogiausia, kad toje situacijoje nepadarėme to, ką nubraižiau, mes neįmetėme“.
O Venesueliečių rinktinės treneris eidamas pro interviu duodantį Kemzūra, pasakė kandų žodį : "Juokdarys.." Linas Kleiza dėl tokio varžovų komandos trenerio pasakymo, išreiškė savo nuomonė ir pasakė : „Manau tas jų treneris nesuprato, kur atsidūrė. Nebuvo juk taip, kad norėtume pažeminti ar įžeisti komandą, čia ne NBA. Ėmėme minutės pertraukėlę, nes galvojome apie taškų skirtumą. Emocijos prasiveržė, juk neaišku, kaip viskas klostysis toliau, bet jų treneris to nesuprato“.

Linas KleizaVaržovų komandos žvaigždė Greivisas Vasguezas lakstė po aikštelę keldamas rankas į viršų, norėdamas užvesti sirgalius, bet deja žmonės atėja palaikyti jų, į tai žiūrėjo apatiškai, šūksniai ir plojimai pasigirsdavo tik po sėkmingos Venesueliečių atakos, paskutinėmis rungtynių mintumės jau buvo galima girdėti, kaip maždaug apie 100 Lietuvos sirgalių skandavo "Mes laimėjom!". Žurnalistas ėmęs iš Roberto Javtoko interviu, jo klausė : – Arenos viršuje rinktinę palaikė apie šimtas sirgalių iš Lietuvos. Ar girdėjote jų palaikymą? - Žinoma, kaip galime negirdėti, banaliai pasakysiu, kad ir kur benuvažiuotumėme, mes juos girdime ir matome. O tai žvėriškai padeda.

Rezultatyviausi Lietuvos rinktinėje buvo : Linas Kleiza 28 taškai, Mantas Kalnietis 13, Martynas Pocius 12, Šarūnas Jasikevičius 11, Darius Songaila 8.
Rungtynių akimirka
Na o kokį įspūdį rinktinės žaidimas paliko jums? Man tai puikų! Žinoma buvo ir tokių momentų kai jie prarasdavo aikštelės kontrolę, bet arba treneris arba patys krepšininkai rasdavo išeitį iš visų problemų ir tai pasiteisino. Sakoma gera pradžia pusė darbo. Šiandien Lietuviai vėl žais rungtynes su Nigerijos rinktinė varžybas tiesiogiai transliuos Lietuvos ryto televizija 00:30, tai daug palankesnis laikas mums lietuviams, kad nors ir už televizoriaus ekranų galėtume palaikyti Lietuvaičius : ) Tokio pat sėkmingo žaidimo linkiu jiems ir šiandien.!


Iki,xoxo.

9 Komentarai

  1. Nerealiai myliu Lietuvos rinktinę! Iš tiesų aš nuėjau miegoti apie 12 ir atsikėliau prieš varžybas (paskambino draugė). Tai viena sėdėjau namuose įsijungus teliką ir kaip nesveika džiaugiausi fantastišku rinktinės žaidimu! :)

    Nekantrauju pamatyti rungtynes su Nigerija. :>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jaj! Taip ir galvojau, kad laimėsim! Gerai, kad pranešei, nes būčiau pati užmiršus pasižiūrėti :}}

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šį rytą rinktinė žaidė puikiai! Linas įrodė, kad ne veltui yra laikomas rinktinės lyderiu, maloniai nustebino Songaila. Gaila, kad Jonui V. šiandien nekrito. Taip pat pasigedau Deivido Dulkio, tikiuosi jis žais daugiau. Gynyba žinoma nebuvo pati geriausia, bet puolimas - toks koks ir turi būti LIETUVOS. Venesuelos rinktinės treneris rungtynių pabaigoje tik sukėlė juoką- nemoka pralaimėti.
    Kalbant apie straipsnį, šį kartą jis buvo geresnis. Tik kitą kartą galėtum įdėti vaidzo įrašų, video reportažų, nes jų buvo dar prieš rungtynes. Šiaip straipsnis turėjo būti informatyvus merginoms, kurios nenaršo po krepšinio portalus! Spaudžiu visus tris mygtukus ir linkiu sėkmės, tiek tau, tiek rinktinei :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai smagu, kad laimėjom, džiaugiuosi dėl to ^^ Gaila, kad dėl darbo negaliu pati stebėti rungtynių, tačiau visada peržiūriu visus video, foto ir straipsnius . : )
    Šį kartą straipsnis jau geresnis ir patiko labiau, tik kaip jau sakė, galėjai įdėti kokių video ir pan. : )

    AtsakytiPanaikinti