Saulės nubučiuota

Sveikos merginos : ) Šiandien žiūrėjau į savo atvaizdą veidrodyje ir vėl aptikau keletą strazdanų, na gal nekeletą, o daugiau, bet pas mane jos neryškios, vasarą jos šiek tiek išryškėja, bet bent jau man jos nemaišo. Bet gal čia tik man vienai taip, kitos merginos strazdanų tiesiog neapkenčia ir ieško visokiausių priemonių joms naikinti, bet kodėl? Ir iš kur strazdanos atsiranda?

Medikų teigimu, strazdanos - tai pigmentinės dėmės, kurios yra įgimtos, paveldimos. Jų atsiranda vaikystėje, maždaug nuo trejų metų. Į strazdanas panašios ir kitos pigmentinės dėmės - šlakai. Šių dėmių atsiranda smarkiai nudegus saulėje. Strazdanos paprastai nusėja veido, rankų odą, o šlakų atsiranda tose vietose, kurios buvo smarkiai nudegusios saulėje, pavyzdžiui, ant nugaros. Gydytojų teigimu, strazdanos ir šlakai išlieka visą gyvenimą ir savaime neišnyksta - tik strazdanos žiemą gali tapti ne tokios pastebimos, o vasarą, kai žmogus dažniau būna saulėje, jos pasidaro ryškesnės ir matomesnės. Tai priklauso nuo žmogaus odos tipo. Medikai teigia, kad strazdanų ar pigmentinių dėmių gali atsirasti ir dėl kepenų funkcijos, inkstų, tulžies pūslės sutrikimų, ypač jei jų atsiranda prie lūpų.
Dermatologai sako, kad jaunoms mergaitėms, norinčioms išnaikinti strazdanas, gydytojai neleidžia to daryti. Juk strazdanomis apdovanotos ne visos, ir reikėtų ne gėdytis, o jas pamilti. Tačiau grožis toks dalykas vieniems tai patinka, kitiems ne. Kaip ir minėjau strazdanos išryškėja vasarą kai daugiau laiko praleidžiama saulėje, bet jos išryškėti gali nuo soliariumų, kosmetinių priemonių, taip pat nuo kai kurių vaistų, pavyzdžiui tų su kuriais gydomi spuogai.
Jeigu nenori, kad tik išlindus saulei, tavo veide išryškėtų strazdanos, prieš išeidama į lauką patepk jį apsauginiu kremu, žinoma, tepk ne tik veidą bet ir kitas apnuogintas vietas : rankas, kaklą, nugarą. Kremas gal ir neapsaugos nuo strazdanų atsiradimo, tačiau jų bus ne tiek daug, ir jos labai neišryškės. Kiek esu skaičiusi ir girdėjusi, kad dauguma merginų strazdanas bando naikinti citrinos rūgštimi, taip citrina balina veido odą, bet tuo pačiu metu ją ir griaužia, sausina. Oda pašviesės, bet taps jautri, gali pradėti berti, ar net luptis.Šiais laikais, strazdanas galima naikinti lazeriu. Tik ar verta? Juk strazdanos ne kokios baisos dėmės su kuriomis nebūtų įmanomą gyventi. Taip pat lazerio procedūra nėra pigi. Ir vis dėlto gydytojai nepataria jos daryti jaunesnėms nei 18 metų merginoms. Bet juk nėra problemos be išeities, pasidomėjau ir radau kelias procedūras kurios daug nekainuos.
Petražolių nuoviras. Susmulkink petražoles, užpilk 0,5 l verdančio vandens ir palik atvėsti. Gautu nuoviru ryte ir vakare nuvalyk veidą. Jeigu naudosi nuolat pastebėsi, kad oda šviesėja, dingo nereikalingos dėmelės ir kai kurios strazdanos. Tiesa turi žinoti, kad nuoviras nenaikina strazdanų, o tik blukina.
Agurkų kaukė. Supjaustyk agurką griežinėliais ir uždėk ant veido, gali šiek tiek patrinti. Kaukę daryk tol, kol pamatysi rezultatą. Agurkų sultys padeda ne tik nuo strazdanų, bet ir sutraukia poras, gaivina odą.

Tikiuosi, kad šiek tiek pagelbėjau, jai jus kankina strazdanėlės : ) Bet visgi aš manau, kad strazdanos gražu, ir tai gali padėti net išsiskirti iš kitų. Bet kaip jums strazdanos? Ar jų turite, jei taip, tai kaip su jomis kovojate? O jei neturite ar jums jos gražu, ar ne? Laukiu jūsų nuomonių apie šiuos saulės bučinukus : )



Iki,xoxo.

8 Komentarai

  1. neturiu, bet būdama maža labai norėjau. Augant tas noras dingo, bet tas susižavėjimas vis dar išliko. Man labai gražu, kai strazdanų nedaug ir vos puošia nosytę.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turiu truputį strazdanėlių, bet man jos visiškai netrukdo, kaip tik jaučiuosi kažkuo kitokia gerąja prasme :) o straipsnis patiko :}

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tuuriu, bet jos atsiranda tik vasarą, nuo saulės ir nedaug. tik prie nosies, akių lygmenyje.:) Netrukdo jos, nes nėra labai ryškios ir mažai kas pastebi.:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Visas veidas strazdanotas :D
    Strazdanos ryškios, o vasaromis dar labiau išryškėja, bet šią vasarą jos visai neišryškėjusios, saulėtų dienų maža. :)
    Strazdanos man gražu. Kažkas savito (:
    Myliu savo strazdanas ir jos man didžiausia puošmena! <3

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neturiu, bet turbūt ir džiaugiuosi :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Turiu ir jos mane siaubingai nervuoja, ypac vasara jauciu kompleksa del strazdanu:( niekada jos man nepatiko.galvojau pabandyti apsilankyti soliariume bet kazkaip baisu kad nebutu blogiau:(

    AtsakytiPanaikinti