Svajonių šalyje

Sveiki dar kartą. Dabar jau ateinu pas jus su straipsnių. Šį straipsnį buvau parašiusi specialiai atrankai. Tad malonaus jums skaitymo mielieji skaitytojai.

  Kiekvienas iš mūsų turime svajonių, kai kurie turi jų labai daug ir mažyčių, kiti didelių, sunkiai įgyvendinamų, tačiau kad ir kokios jos bebūtų, kiekvienas apie savo svajones galvojame ir tikimės, kad kada nors, kažkada, tolimoje ateityje jos išsipildys. Tačiau laikui bėgant mūsų svajonės praranda prasmę ir vis tolsta, ir tolsta nuo mūsų, kol galiausiai dingsta. Vietoj tų svajonių atsiranda kitos ir taip be galo, o mes gyvename vien tik iliuzijų pasaulyje. Tad galbūt neverta daugiau laukti? Galbūt pradėkime kurti gyvenimą, tokį, koks jis mums atrodo nuostabus? Pilnas spalvų ir išsipildžiusių svajonių. Niekas daugiau už mus to nepadarys.
  Tad galbūt jau laikas toli numesti svajones ir pasistatyti prieš save tikrus, tvirtus tikslus? Kai kurie žmonės bijo siekti tikslų, kadangi jų siekimas tai be galo sunkus ir ilgas kelias, kuriame klysime milijoną kartų, liūdėsime, nusivilsime, tačiau juk viskas turi pabaigą ir kažkada mes pasieksime to kelio pabaigą, nugalėsime save. Tad nelaukime nieko, juk jeigu ir nepavyks, tu visiškai nieko neprarasi. Geriau pabandyti, negu sėdėti visiškame nulyje, rankas sudėjus. 

Kaip pasiekti tikslą?

  Visų pirmą tu turi turėti labai didelį norą, tiesiog degti noru, taip pat daug kantrybės, valios ir svarbiausia geros motyvacijos, kadangi kiekvienas noras be motyvacijos greitai išsisklaido.

  • Iš pradžių turi labai tiksliai išsiaiškinti savo tikslą. Kalbu ne apie tai, kaip ,,Noriu gerai mokytis'', arba ,,Noriu gražiai atrodyti''. Toks apytikslis siekis mums niekuo nepadės. Tu turi tiksliai žinoti ko nori, pvz. ,,Noriu gerai išmokti ispanų kalbą'', ,,Noriu numesti svorį''. Taip tu tiksliai žinosi ką tau reikia daryti.
  • Kitas dalykas, turi suprasti ar tavo tikslas realus. Neužsibrėžk tokių tikslų kaip: ,,Noriu per mėnesį nuostabiai išmokti ispanų kalbos'', arba ,,Noriu per savaitę numesti 10 kg''. Taip darydami mes save nuviliame, kadangi per tokį trumpą laiką nepasiekiame tikslo, prarandame motyvaciją ir noras išgaruoja.
  • Užsirašyk savo tikslą. Yra nustatyta, kad žmonės, kurie užsirašo savo tikslus, labiau pasiruošę jas įgyvendinti.
  • Turime žinoti, kaip mes savo tikslo sieksime. Taip mes žinosime kaip mums elgtis, ką mums reikia dar padaryti ir kas jau padaryta.
  • Įsivaizduok, kad jau pasiekei tikslą, tavo noras dar labiau padidės ir tu nepasiduosi.
  • Ir paskutinė, svarbiausia taisyklė NEPASIDUOK. Kad ir kas atsitiktų, kovok dėl savo svajonių. Kad ir kiek klaidų padarei, vis grįžk prie savo tikslo. Juk visada galima pradėti iš pradžių.

  Tačiau visada prisimink, kad ir kaip norėtum, niekas už tave tavo svajonių nepasieks, tad tai gali padaryti tik tu. Prisimink, kad gyvenime nėra nieko neįmanomo. Tu stipri, tu gali!!!

Edita
* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .

13 Komentarai

  1. Šaunus straipsnis, nesistebiu, kad tave čia priėmė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai ačiū, tikrai malonu išgirsti tokius žodžius :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Straipsnis su puikia mintimi, labai patiko padrąsinantys žodžiai! Viskas tiesiog šaunu! Taip ir toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Didelis, riebus ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gerai, taikliai pasirinkta tema ir žmogiški, draugiški patarimai... :)

    Šaunuolė.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gal ir klystu, bet lygtais buvo tokia tema ar kažkuo panaši...:D kadangi nelabai ją ir pamenu, tai perskaičiau ir šį :) Nenoriu įžeisti kitų, bet manau, kad iš visų naujokių tavo šis straipsnis yra geriausias :) Sėkmės ir toliau.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Indrė- tikrai nežinau ar buvo toks straipsnis, kadangi pati neseniai pradėjau šį blogą skaityti. Jeigu ką, tai sorry.
    Labai ačiū tau už nuomone :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Panaši tema jau buvo, bet straipsnis patiko. ;)) Spaudžiu visus tris mygtukus, esančius apačioje. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Puikus straipsnis! Taip ir maniau, kad jis bus toks, kuris sugebės mane sudominti :P

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nemanau, jog mano svajones imanoma ispildyt :( Bet toms, kurios turi paprastu noru, sis straipsnis tikrai labai vertingas :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Iš ties tema panaši buvo, bet straipsnis sudomino : ) Šaunuolė, taip ir toliau, sėkmės tobulėjant : )

    AtsakytiPanaikinti
  12. * Gintarija *- na, tada labai atsiprašau ;/ Ir labai ačiū už gerus žodžius :)
    Viktoryte ;]- laaabai ačiū, tu net neįsivaizduoji kaip miela gauti tokių komentarų :)
    Kawaii Gone Loca- kodėl ne? Juk visada reikia pabandyti,Ačiū.
    Zouhouhou.- Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti