Sveikas maistas vs. Nesveikas maistas



Sveiki visi , štai mano pirmasis straipsnis, kurį taip pat kaip ir Edita siunčiau administratorėms atrankoje. Malonaus skaitymo! ♥


Taigi, atrodo ,kad vėl ta pati dainelė apie tą maistą.Žinau, gal jau atsibodo,nes visur tai kiša. Bet mums paaugliams svarbu gauti vitaminų ir neturėti viršsvorio. O visą tai lemia maistas. Aš viską stengsiuosi išdėstyti kuo aiškiau ir trumpiau, nes dažniausiai suaugusieji viską pasako moksliškai ir tada mums viskas netelpa į galvą. Kadangi pati gyvenu kaime, tai išmanau apie sveikesnį maistą ,nes visas daržoves auginame patys su šeima. Taip pat ir pieną geriame natūralų iš savos karvytės. Galit mane vadinti kaimiete,bet aš tikrai neimsiu į širdį,be to nesigėdysiu tikrai! Taigi grįžkim prie temos ir pradėkim viską nuo pradžių.

• Sveikas maistas
Kas tas sveikas maistas? Mums paaugliams dažnai iškyla šis klausimas. Juk mums svarbu, kad viskas būtų skanu. O kai mama pradeda sakyti kad atsisakytum tų visų traškučių, kolų, pyragėlių, hamburgerių... Beveik kiekvienas supyksta. Bet kam to reikia?! Yra daugybė skanių dalykų, kurie yra sveiki ir naudingi!! Dabar vasarą tai pilna uogų, va isių. Jei turit senelius gyvenančius kaime,tai tik marš pas juos pakvėp uot grynu oro, paskanauti uogų. Žinoma retkarčiais galima paskanauti ir traškučiais. Bet visgi daržovės (būtinai nuplautos) ir vaisiai duos jums vitaminų.Vietoj to kai geriat energetinius gėrimus dėl energijos,sugraužkit morką ar suvalgykit obuolį. Atprasit nuo nesveiko maisto ir pamatysit,kad mažiau sirgsit gripu ar pan.
• Nesveikas maistas

Nesveikas maistas - visi traškučiai, kolos, energetiniai, pyragaičiai ir visa kita, kas paaugliams žiauriai skanu. Nelabai mėgstu energetinius ar hamburgerius, bet pati kartais suvalgau pyragaičių. Nevaidinu šventuolės, bet vis dažniau tų nuodų atsisakau. Pagalvokit dėl ko atsiranda tos sunkios ligos? Na, kartais tai būna paveldima, bet dažniausiai nuo tų nuodų. Ir tikrai neneikit ,kad svoris auga daug greičiau kai valgom šį maistą. Priauga paaugliai viršsvorio... O ką tada daro? Marinasi badu! Na tikrai ... Merginos norinčios numesti svoriotaip dažniausiai daro. Bet būna ir protingesnių, kurios sportuoja, šiek tiek sumažina porcijas. Aš manau geriau atsisakyti kuo dažniau to nesveiko maisto ,negu mėgautis juo ir vėliau marintis.. Vaikinai gal mažiau ima į galvą dėl viršsvorio,bet pagalvokit kaip taip kenkia sveikatai...


Patarimai ką daryti kai užsinori kažko skanaus :


Visų pirma nereikia lėkti į parduotuvę pirkti pyragaičių : ))
Pasižvalgyk ko yra šaldiklyje,galbūt turi užšaldytos uogienės ar uogų. Jei taip, išsikepk mėgstamų blynų ir užsidėk skaniosios uogienės .Bus tikrai skanu.


• Pasižvalgyk internete naudingų receptų ir išsikekpk ar sausainių ar obuolių pyragą.

• Interneto pagalba rask vaisinių kokteilių receptą ir pasigamink . 

• Užsinori traškučių?? Taip pat nelėk i parduotuvę jų pirkti. O nusiskusk bulvių,jas riekutėmis supjaustyk ir virk taukuose . Pasigamink padažėlio ir skanaus! 

•  Pasigamink vaisių salotas .. Tiesiog skanumėlis. Susipjaustyk įvairiu vaisių nedideliais gabalėliais ,sudėk į indą ,užpilk jogurtų ir viską sumaišyk .
Skanaus!


Na ką reikia netingėti pasigaminti sau kažko sveiko ir skanaus. Jei tingėsit tai taip pat augs riebaliukai  : ) Tikiuosi susimąstėt apie tą maistą.  Aš tiesiog viską aiškinau kuo trumpiau,kad jums neatsibostu. ; ) Manau jūs sugebėsit atsisakyti nuodingo maisto. Šiais laikais sunku net dešrą normalia nusipirkt...Visada prikišta E621 ar pan. Bet ką padarysi badu nemirsi,o žinot kaime,sava mėsytė,savas kiaušinis,savi sirupai,tiesiog viskas naminiai .. Kvepia viskas..
O parduotuvėse ,kad tik įviliot..
Sėkmės atsisakant nesveiko maisto :* 


Indrė K.

Indrė K.* Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! Daugiau informacijos ČIA .




15 Komentarai

  1. labai nuobodus straipsnis. NIEKO naujo nesužinojau, o dar kiek klaidų.. :> na, tobulėk, sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už nuomonę. O dėl klaidų kažkas čia negerai įvyko ir taip pasidarė,bandysiu kuo greičiau sutvarkyti

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika! Buvo labai malonu ir įdomu pasižiūrėti pirmąjį tavo straipsniuką. Iš tiesų tema pasirinkta gera, tačiau akis bado tokios klaidos kaip "Pasižėk" (manau jų neturėtų būti), taip pat ir neatskirti žodžiai... O man, nereikia žiūrėti ką deduosi į burną, nes vis tiek nepriaugu nė gramo, mano medžiagų apykaita superduperiškai greita! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už nuomonę, dėl tarpų įvyko kažkokia klaida ir taip pasidarė gal,kad viska nucopinau nuo word'o. Taigi stengiuos viską ištaisyti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikinu už bandymą, Indre. :) Kaip matai daug ką tavo straipsnyje pakeičiau. Pirmiausia ištaisiau gramatikos bei skyrybos klaidas, tarp kai kurių žodžių padėjau tarpus. Pasidarbavau ir su ''straipsnio dizainu'' - perdėliojau paveiksliukus ir panašiai.

    Matosi pastangos, o tai svarbiausia. :) Jeigu kada reiks pagalbos - parašyk, vėl padėsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveika ,Vilija. Aš buvau šį straipsnį parašiusi word'e ir viska kopijavau nuo ten ir tada pastebėjau,kad pasidarė tarpai žodžiuose ir pan. Pradėjo paveikslėliai keliaut po tekstą. Ačiū,kad padėjai . :)) Dar ir pati bandžiau pakoreguot ir kažkiek taip pat pakoregavau .:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Temą tikrai įdomią pasirinkai, tik gal nevisai ją išpildei, bet tikiu, kad tobulėsi :) Be to, noriu pastabą dėl traškučių duoti :D Manau, kad taukuose virtos bulvės taip pat nelabai sveika yra, be to turi žiaaauriai daug kalorijų. Kažkur skaičiau, kad jei užsinori traškučių, geriau rinkis sūrius sausainiukus, tikrai padeda :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Žinau gal pats pirmas straipsniukas nelabai tobulas išeina ,nes būna dar tik pradžia. Ačiū už nuomonę. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveikinu, temą pasirinkai puikiai. Tik klaidos... Na, čia manau pasitaisysi. Beje, kiek tau sakei metų? Jei dar nebuvai aštuntokė, nenustebsiu, nes pats rašymo stilius netaisyklingas, nerišlus, bet manau dar patobulėsi. Šiaip tai puikūs patarimai, ir tikriausiai jie specialiai man.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gramatinės klaidos man taip pat užkliuvo. Bet neblogai, kaip pirmas straipsniukas. O ateity stenkis rašyti dar įdomesnius straipsnius. Sėkmės! :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sraipsnio tema tikrai labai įdomi ir išpildymas neblogas. Šaunuolė, kad stengiesi, o su laiku rašysi vis geriau :) Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nebekritikuosiu, nes visos kitos jau pasakė visus minusus anksčiau už mane. Dėkoju už gerus patarimus, manau pravers. Sėkmės betobulėjant :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Saunus straipsnis ir del tu klaidu neimk i galva - kituose straipsniuose ju irgi pilna :PP Pavydziu tau - as irgi kaime noreciau gyvent :DD Tureti savo maisto, o ne kazkokio chemikalais apipurksto is parduotuves!!! Ir siaip kaime ramu ir grynas oras :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Manau, kad visos, prieš tai komentavusios merginos, parašė kaip ir viską, tik patarčiau kitą kartą pabandyti labiau išpildyti temą ir bent porą kartų perskaityti tai ką parašai, tada turėtų žymiai sumažėti klaidų : )

    AtsakytiPanaikinti
  15. Straipsnis tikrai geras, tik kitą kartą pasistenk "prižiūrėti" klaidas :)

    AtsakytiPanaikinti