One Day

Labas visiems, kurie užklydot į TD blog'ą dar kartą! Kaip leidžiat dieną, o gal tiksliau vakarą? Aš paskaičiusi knygą prisėdau prie kompiuterio, kadangi už lango oras nėra pats gražiausias.. Nors kaip tik lietingas oras man ypač patinka. Gerai, galbūt neišsiplėsiu per daug tuo, kad visiškai nesusiję su šia tema, tiesiog šiandien jums pristatysiu vieną filmą kurį jau žiūrėjau pakankamai seniai.. Na gal prieš mėnesį, bet vistiek manau, kad man vertėtų juo pasidalinti su jumis. Galbūt dauguma jį jau matę, bet aš tikiu, kad visada atsiras tokių kaip ir aš - kurie prieš šį straipsnį dar bus jo nematę. Tad būtent savo aprašymais stengsiuosi sudomėti kiekvieną iš jūsų, kurie dar nematė šio filmo.. Tad nieko nelaukdama pristatau jums filmą -

ONE DAY/ VIENA DIENA
Apie ką jis?
Šis filmas yra apie.. Tą pačią dieną, kiekvienuose metuose. Liepos 15 dieną. Būtent liepos 15 dieną, pagrindiniai šio filmo veikėjai Ema ir Deksteris susitinka kas metus.. Ir viskas per vienus metus pasikeičia.. Nors nuo pat pradžių atrodė, kad tarp jų nieko nebus, bet kas metus jų draugystė vis stiprėjo.. Jie tapo geriausiais draugais.. Ir vis po metų, liepos penkioliktą dieną jie susitikdavo ir vos per vieną dieną jie sugebėjo papasakot tai, kas nutiko per 12 mėnesių arba 365 dienas. O per vienus metus daug kas pasikeisdavo - naujos meilės, naujos pažintys, nauji įvykiai.. Ašaros, laimė.. Juokas ir pyktis. Tai, kas aktualu ir įmanoma kiekvienam žmogui, kuris gyvena.

Būtent šiame filme bent jau aš suprantu, kad esmė yra ta, jog per vienerius metus ir savaime supranta, kad viskas be galo pasikeičia.. Bet tai įrodo, kokia gali būti stipri draugystė tarp vaikino ir merginos, kai jie per metus susitinka vos vienai dienai.. Ir kiekvieną kartą kai jie susitinka.. Jie turi apie ką kalbėtis. Atrodo, kad ta liepos penkioliktoji praplaukia, lyg jos nebūta.. Ir tai, visko dar net nespėja išpasakoti. Nes per metus nutinka daug įvykių.. o su geriausiais draugais mes jais visada pasidaliname. Štai būtent šiame filme - tai ne išimtis. Ema ir Deksteris.. Su lig metais keičiasi. Tiek vidumi, tiek išore. Tiek norais, tiek pasiekimais.. Ir kartais jie nesutampa. Kartais jie tiesiog "nelimpa" vienas prie kito, todėl dėl to gali kilti nedideli barniai.. Bet nepaisant to, Emos ir Deksterio draugystė yra be galo stipri.

Kartais stebint šį filmą atrodo taip neįtikėtina, kad viską perteikia taip trumpai ir įdomiai, o šie du pagrindiniai veikėjai susitikę - tai aptaria laaabai ilgai.. Iš ties dauguma sako, kad mergina ir vaikinas negali būti geriausiais draugais, kadangi vėliau, tai virsta meile. Ir iš tiesų, tai ir įvyko, nors tiksliau - Ema Deksterį mylėjo jau laabai seniai, bet nenorėjo jam to sakyti. Galiausiai, jie vienas kitam tai prisipažino.. Atrodo, kad jų meilė tik prasideda ir tai bus nuostabu. Bet kartais tai ir lieka tik svajonėmis.

One Day FilmBet visada yra viltis, kad tai bus tiesa. Ir svajonės po truputį pildosi. Atrodo, kad viskas nuostabu - Ema su Deksteriu, savo geriausiu draugu yra kartu.. Jie ruošiasi tai dienai, kai jie stos prie altoriaus.. Jie ruošiasi gyventi kartu.. Lyg atsigriebti už visą tą laiką, kai jie galėjo ir buvo tik geriausi draugai.. Ir sakoma, kad viskas pagerėja prieš blogį. Ir ne išimtis šiam filmui. Būtent kai kas nutinka pagrindiniams veikėjams, tiksliau vienam iš jų. Nesakysiu kas ir kuriam, nes norisi palikti šiokį tokį klaustuką tiems, kurie dar nematė šio nuostabaus filmo. Ir galbūt tai kas nutiko.. Yra jų meilės pabaiga.


Kodėl verta žiūrėti šį filmą ir kokia mano nuomonė apie jį


Kadangi esu žiūrėjusi tikrai begalę filmų.. Šis sugebėjo kažkuo išsiskirti. Galbūt tuo, kad jo siužetas yra kitoks - jame yra tik viena diena. Skirtingi metai ir ta pati diena. Kaip jau minėjau manau, kad šis filmas įrodo, kokia stipri gali būti draugystė ir koks stiprus gali būti draugystės ryšys, kai žmonės yra toli vienas nuo kito ir neturi galimybės susitikti dažnai, kaip norėtų.. Taipogi manau, kad šis filmas pamoko keletos dalykų. Vienas iš jų yra tas, kad ne kiekvienas sugeba išsaugoti draugystę taip ilgai. O reikėtų. Taipogi nežinau ar tai nuskambės kvailai, bet manau, kad tiesiog parodo, jog dažnai tokie dalykai kaip " mergina ir vaikinas negali būti geriausiais draugais, nes vėliau jie vienas kitą įsimylės" pasitvirtina. Bet aišku ne visada. Taipogi jei esi nelaimingai įsimylėjusi ar šiaip už lango pliaupia lietus (oooj, artėja lietingumo sezonas) manau, kad jeigu nežiūrėjai šio filmo - pasižiūrėk, turėtum nepasigailėti. :)

Kitų žmonių nuomonės apie šį filmą

Kaip ir apie kiekvieną filmą, visada buvo, yra ir bus pačių įvairiausių nuomonių. Pradedant nuo pačių paprasčiausių, keletos žodžių nuomonių, baigiant ilgais ilgais sakiniais. Taigi šiam kartui atrinkau penkias nuomones apie šį filmą.. Kurios tikiuosi, kad nemačiusiems - sudarys šiokį tokį vaizdą.:)

RŪTOS KOMENTARAS

Ieškot filmo, kad būtų apie meilę? Puiku, šis idealiai tiks. Kino juosta verta dėmesio, kadangi tai tobulas dramos ir romantinio filmo elementų mišinys su unikalia atmosfera. Atrodo, istorija girdėta bent 5000 kartų, o matyta 2001 kartą kino juostose. Taip, tai love story, tačiau kažkuo kitokia. Žaismingai prasidėjus filmui, vėliau soundtrack'ai leido pajusti tą liūdną, minorinę nuotaiką.. Visa ta virtualaus meilės romano atkarpa filme mane jaudino, pergyvenau kartu su herojais ir jų vis neišsipildžiusiais lūkesčiais. Be to, buvo daug detalių, iš kurių galima analizuoti veikėjų asmenybes, veiksmus, poelgius, kodėl jie taip elgiasi ir į kurias buvo kreipiamas dėmesys (akių raukšlelės, šypsenos, atodūsiai, nutraukti pokalbiai..).. Tikrai ne kartą buvo tokių akimirkų, kurios vertė ir juoktis, ir šypsotis, ir nubraukti ašarą. 10/10!

ANONIMO KOMENTARAS

Net neturiu žodžių apibūdinti šiam filmui.   Tiesiog SUŽAVĖJO. Nuo pat filmo pradžios įtraukė į žiūrėjimą, pabaigoje norėjosi filmo pratęsimo. Graži meilės istorija, vietomis gan graudi, bet tikrai labai labai žavinga. Čia parodomos ir šeimos, ir viso gyvenimo vertybės, aktoriai akį traukiantys, o ir siužetas, kažkuo banalus, bet kažkuo labai įtraukiantis ir užkabinantis.  Be dvejonių rekomenduočiau filmą visiems romantikų gerbėjams. 





ANONIMO KOMENTARAS

Į šį filmą nuėjau netyčia,neplanuotai. Buvau nusiteikus pamatyti banaloką romantikos persmelktą siužetą,atsipalaiduoti. Tačiau filmas mane abstulbino.Siužetas pasakiškas,nenuobodus,aktorė nepaprastai žavi. Išėjau iš kino teatro su nusiplovusiu nuo ašarų tušu. Bet mačiau,kad dauguma panelių atrodė panašiai kaip ir aš:)) 

Nepatariu šio filmo žiūrėti vieniems. Reikia turėti kažką šalia,kad galėtum apsikabinti ir tyliai pasakyti "supratau,kokia esu laiminga,turėdama Tave"  Skanaus žiūrėjimo.


ORINTOS KOMENTARAS

va čia tai geras filmas . kai mačiau jo reklamą per televiziją pamaniau : `` otai , šlamštą reklamuoja čia `` . bet savaitgalio vakarą užsimaniau jį pažiūrėti , nes pažiūrėjau pristatymą kuris iš tikro sudomino . ir spėkit kas nutiko ? .
jis mane pribloškė . spoksojau jį nenuleisdama akių . o jau to Deksterio grožis jaunystėje . : )) .
keliose vietose verkiau taip , kaip jau seniai neverkiau . o dabar kai žiūriu filmą , klausau muziką iš jo . . 
verkiu , nemoku sustabdyti ašarų .
šis filmas pats gražiausias . & . geriausias iš visų mano matytų . jam nėra lygių . prieš jį visi tie vampyrai , `` Titanikas `` ir panašiai tik pasenusi banalybė . : )) .
net neįsivaizdavau , kad geriausių draugų meilė gali būti tokia stipri ir neišskiriama . .
jeigu jums patinka romantiniai filmai , per kuriuos negali sustabdyti ašarų , jeigu Tu tikrai pasiilgai gero filmo , šis kaip tik . !! . : ***** . 

ANONIMO NUOMONĖ
Labai patiko :)
Bandyta vengti dirbtinių situacijų, viskas buvo labai gyvenimiška, žmogiškai nostalgiška ir jausminga. 
Kaip romantinį filmą vertinčiau 10/10
Nors nemėgstu tų saldžių vietų, bet čia jos beprotiškai tiko. Žiūrėjau šį filmą ir jaučiausi tų įvykių liudininkė, nes viskas atrodė iš ties tikroviška. Vaidyba, pats pateikimas - super. 
Keliu nykštį į viršų. Nuostabu.


Su asmenų, kurie jau matė šį filmą išsamesnėmis nuomonėmis jus supažindinau, o manau dabar teliko du paskutiniai dalykai. Vienas iš jų, manau, kad turėtų jums padėti apsispręsti, ar verta žiūrėti šį filmą, ar visgi neverta ir geriau jį taip ir palikti ramybėje? (bet geriau jo ramybėj nepalikit:D)

KUR GALIMA ŽIŪRĖTI ŠĮ FILMĄ?

Pirmiausia pradėsiu nuo trailer'io. Tai paskutinysis žingsnis, kuris galbūt jus galutinai sudomins.. Todėl jame tik nedidelės ištraukos iš filmo.. Kurios nepasako daug, bet bent jau man sukėlė norą žiūrėti filmą!!:)


O būtent čia - filmas. Būtent čia jį galit žiūrėti nemokamai ir su susidomėjimu vos paspaudę mygtuką play! O gal esi matęs šį filmą? Tuomet pasidalink savo nuomone apie jį! Ir be to, nauji žiūrovai - peržiūrėję šį filmą nepasigailėjot? :)



Tai tiek apie šį filmą. Jei dar kas nors domina, klauskit, mielai atsakysiu ir viliuosi, kad naujiems žiūrovams, kurie dar ligi šiol nematė šio filmo - jis patiko!
Lauksiu komentarų ir kol kas viso :)

4 Komentarai

  1. Patiko filmo aprašymas, manau reikės pažiūrėt. Jau senai planavau, bet kas pažįsta mane tai žino, kad ką suplanuoju įvykdau laaabai negreit arba iš vis neįvykdau :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai norėčiau pasižiūrėt, gaila kompiuteryje nėra garso :D

    AtsakytiPanaikinti