Tavo gimtadienis! 1 dalis





Sveiki, su jumis ir vėl sveikinuos aš – Simona. Šį kartą buvo nepaprastai malonu rašyti šia tema, ir greičiausiai todėl, kad ji man prie širdies. Kai buvau jaunesnė, svajojau ateityje tapti renginių organizatore. Kodėl? Nes pats pasiruošimas, minčių realizavimas, draugų nustebinimas savo išmone ir ta lengvutė sumaištis, nelabai lietuviškai išsireiškiant – „žiauriai veža“!
Kartais mane pareplikuoja kad penkiolikos šešiolikos metų jau per vaikiška švęsti gimtadienį be alkoholio, cigarečių, su žaidimais ar turint temą. Aš manau, kad tai netiesa. Viskas priklauso nuo žmonių požiūrio, nusiteikimo. Bet jei tu tokios nuomonės kaip aš ir esi už linksmą šventę, tuomet kimbam į darbus!
Draugė patraukė tave per dantį, kad neužilgo dar vienais metais pasensi ir tu turbūt galvoji, kaip vėl bus nuobodu gimimo dieną švęsti giminių bei tėvų glėbyje? Nenusimink, ateinančius metus pasitiksi smagiau nei bet kuriuos kitus, vėliau būsi dėkinga šios šventės atėjimu, pažadu!
Nuo ko pradėti?
Svarbiausias dalykas, galintis pakišti tau koją - tai per vėlus susigriebimas dėl šventės. Visa kita gali padaryti, jei turi didelį didelį norą. O čia sąrašas, padėsiantis tau, ir kurį pirmiausiai turi apspręsti ant popieriaus lapo, kad viskas vyktų sklandžiai ir be panikos.
1)      Tėvai.  Bus labai negražu, jeigu tik viską suplanavus ir jau pakvietus svečius, tėvai sužinos apie šią tavo mintį. Labiausiai tikėtina, jog jie to neleis. Liksi sužlugdyta, liūdna ir dar melagė prieš draugus. Tad verčiau tėvai apie tai sužinotų pirmiausiai.
2)      Pagalbininkas. Daugelis tikriausiai sutiktų, jog bet koks darbas našiausiai ir įdomiausiai būna įveikiamas ne vienam, o su draugu, kompanionu. Juk tikrai turi geriausią draugę, kuri neatsisakys tau padėti. Ar bent jau tokią, su kuria bus linksma tartis. *Nepadaryk klaidos ir neorganizuok šventės su tuo žmogumi, kuris yra tave išdavęs, pavedęs.
3)      Biudžetas. Jei esi nepilnametė ir neturi  pastovaus pajamų šaltinio, geriausia šiuo klausimu, kiek gali išleisti savo gimimo dienai, tartis su savo tėvais. O kiek galėsi/norėsi prisidėti pati iš savo santaupų – klausimas lieka tau.
4)      Metų laikas. Neįtikėtinai daug nulemia metų laikas tavo gimtadienio dieną. Žinoma, vasarą švenčiant yra daug paprasčiau paruošti gimimo dieną ir daugiau galimų variantų, bet ką daryti, jei gimei šaltuoju metų laiku? Niekas netrukdo gimtadienį nukelti į vasarą, bet jei tokio noro nėra, vadinasi, reikės suktis iš padėties. Bet apie tai pakalbėsime vėliau.
5)      Svečiai. Tai bene svarbiausias dalykas. Turi rimtai apsvarstyti, ką norėtum matyti savoje šventėje, ir ar ten esantys žmonės jausis gerai prie kitų tavo svečių. Priešingu atveju, gali kilti konfliktų ar nesutarimų, dėl ko vakaras praktiškai būtų sugadintas.
6)      Noras. Atsidavimas bei begalinis noras, viską padaryti kuo geriau. Kad tiek tu, tiek tavo svečiai, jaustų malonumą būdami gimtadieny, ir, žinoma, dar ilgai jo nepamirštų.
Kai pirmasis etapas jau įveiktas, metas pradėti sekantįjį. Laikas sugalvoti tavo gimtadienio šventimo vietą. Tau padės nuspręsti tai, kada esi gimus – vasarą ar žiemą. 

Metų laikas, oras ir vieta
Žiema
Jei esi žieminukė ir gimtadienio neketini nukelti, tuomet teks pagalvoti apie uždaras patalpas. O mano rasti variantai ir asmeniniai pasiūlymai štai tokie.
a)      Senelių sodyba. Jei turi gerus senelius, kurie vasaras leidžia savo sodyboje (o žiemomis apleidžia) ir turi namuką, galintį paskolinti – puiki idėja tau! Turėsi šiek tiek paplušėti paslepiant senelių 50-metes vazas, ir perdekoruojant namo vidų taip, kaip tau patinka, bet tavo draugai bus priblokšti!
b)      Pirtis. Yra daugybė nuomojamų pirčių, kur galima ne tik smagiai praleisti vakarą, bet ir pasilikti nakčiai.
c)      Kavinė. Ne itin geniali idėja, bet jei mėgsti ramius pasisėdėjimus su kokteilių pagurkšnojimais ir geriausiais draugais,- tai kodėl gi ne?
d)      Boulingas. Superinė vieta paaugliams. Esu ir pati išbandžiusi, dėl to drąsiai galiu teigti, kad tai geras pasirinkimas. Toje atmosferoje susibendrauja netgi nepažįstami žmonės, azartas pakelia nuotaiką, o gera nuotaika nugali bet kokius pralaimėjimus!
e)      Patalpų nuoma. Paprasčiausių patalpų nuomavimas, kur bus gauta tiktai vieta.
f)       Vandens parkas. Ši pramoga sukurta būtent šiam metų laikui. Juk nieko nėra geriau, kaip siausti šiltuose baseinuose, čiuožimo takeliuose, kai lauke siaučia pūgos.
g)      Ekstremalios pramogos patalpose. Kalbu apie Laser Tag ( http://www.lazeriai.lt/ ); dažasvydį ( http://www.triada.lt/ ); savęs išbandymą (http://www.idejusrautai.lt/Nuotykiai_kalAE.phtml ); laipiojimas dirbtinėmis sienomis (http://www.ekstremalu.lt/pramogos/alpinizmas-laipiojimas/vsi-miegantys-drambliai-laipiojimo-sporto-sale-105725 ).
h)      Čiuožykla. Šia pramogą dievina daugelis mano pažįstamų žmonių ir ją pasirinkti kaip vieną iš gimtadienio veiklų - yra tikrai nuostabu. Ten atmosfera nuolatos puiki.
i)        Filmas kino teatre. Gal ir skamba nuobodžiai, per banaliai, bet pažiūrėjus komediją ar romantinį filmą geriausių draugų kompanijoje, prisijuokus ir apšnekėjus pagrindinį aktorių,-galima teigti, jog tai būtų praleistas nerealus pirmosios gimtadienio dienos pusės variantas.
Vasara
Na, šis metų laikas mums pateikia daugybę pasiūlymų ir variantų, kaip kuo geriau pasidaryti gimimo dienos šventę. Vasariukai, tik turėkite išmonės ir idėjų! Kelias pasiūlysiu ir aš.
a)      Piknikas gamtoje. Esant saulėtai dienai, puikiausia idėja atšvęsti gamtoje, kur nors toli nuo miesto, prie ežero. Tinkamesnis ir patogesnis variantas būtų tas, jei šalia stovėtų pavėsinė, bet jei ne, puikiai pravers sulankstomas stalas, mini-kėdės. Dar smagiau, jei tai būtų iškyla su palapinėmis. Naktį dainuoti prie laužo - be galo smagu!
b)      Kaimo turizmo sodyboje. Šis variantas tau tiks labiau tuo atveju, jei gali šiai progai išleisti kiek daugiau ir neturi daug laisvo ploto savo gyvenamojoje vietoje arba to reikalauja tema.
c)      Plaukimas baidarėmis. Esu plaukus ne kartą ir man tai nerealiai patiko! Nuostabi mintis, ekstremalumus mėgstantiems žmonėms, ypač kai su baidarėmis yra plaukiama per sraunias upes.
d)      Plaukiojant laivu Trakuose. Jūs nepatikėsit, kaip nepaprasta tokio grožio apylinkėse plaukioti laivu su puikia kompanija, skaniu maistu bei šokinėjant į gaivų vandenį iš laivo denio! Sakau iš patirties.
e)      Nuotykių parkai. Kalbu apie tokius, kaip „Lokės pėda“ (http://www.lokespeda.lt/ ), „One“ (http://onenuotykiuparkas.lt/ ), „Labas“ ( http://labasnuotykiuparkas.lt/ ), „Montis magia“ ( http://www.montismagia.lt/ ), „Belmonto“ (http://www.belmontonuotykiuparkas.lt/ ) ir t.t. Komandiškai, draugiškai dirbant jūs pasieksite viršūnę!
f)       Kartingai. Šauni mintis, ieškant ekstremalaus ir nuotaikingo gimtadienio varianto. Ši pramoga, manau, patiktų net merginoms. Svetainės, ieškant šios pramogos: http://www.kartodromas.lt/ ; http://www.savaitgalis.lt/lt/pramogos/aktyvus_laisvalaikis/kartingai/ ; http://www.laisvalaikiodovanos.lt/dovanos-pagal-kategorija/kartingai ; t.t.
g)      Kukurūzų labirintas. Neseniai išpopuliarėjusi pramoga Lietuvoje, kai vaikščiojant kukurūzų labirintuose yra ieškoma tam tikrų punktų. Patartina rinktis, jei norima komandinės veiklos. Nuoroda: http://www.kukuruzulabirintas.lt/ .
Na, manau, per daug kvaila būtų rašyti dar ir apie pavasarį, rudenį, nes paprastai šie metų laikai permainingi. Rekomenduočiau peržiūrėti sinoptikų prognozes prieš artėjant gimimo dienai ir nuspręsti, kuri vieta bus tinkamesnė. Žinoma, visada patartina turėti atsarginį variantą, jei numatoma, kaip pagrindinė, vieta yra lauke.


*Pamaniau, jog jei viską dėčiau į vieną straipsnį, jis gautųsi labai ilgas, dėl to nusprendžiau skaidyti dalimis. Laukite sekančios dalies.
Iki pasimatymo, mielieji


4 Komentarai

  1. Tavo straipsniai kaip visada nuostabūs. Esi mano mėgstamiausia rašytoja šitam blog'e. :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuo pradžių galvojau: "Ir vėl tos pačios temos straipsnis, gal net neverta skaityti..". Bet prisiverčiau save skaityti ir ką galiu pasakyti, man net gi labai patiko! Patarimai, pasiūlymai... Jei reikėtu vertinti straipsnį 10-balėje sistemoje, duočiau 10 :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aqilė - Labai tau ačiū! Stengiuosi, jog kiekviną kartą pamatytumėt vis geresnį rezultatą :)

    ^^ Eve Lyn ^^ - Ačiū, ačiū ir kartą ačiū! Visad eidama ieškoti komentarų žinau, kad tu būsi kažką parašius ir dėl to pasidaro tik linksmiau :) Ačiū, kad esi tokia aktyvi. Malonu rašyti vien dėl tokių žmonių :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip visada - vienas iš nerealiausių straipsnių ir blogerių :)
    kažkada buvau pritrūkus idėjų, tai išgelbėjo laisvalaikio dovanų idėjos . pažiūrėk linką, gal bus papildymas kažkoks blogo ;))) ošiaip cool, sėkmės toliau rašant

    AtsakytiPanaikinti