"Ombre" plaukų spalva

Sveiki :) Štai ir vėl aš po ilgoko laiko tarpo vėl sugrįžau pas jus su nauju straipsneliuku :)
Ir šiandien daugiau norėčiau papasakoti apie "Ombre" plaukų spalvą. 


Mados pasaulyje ombré reiškė medžiagos dažymo būdą, kuris sukuria blunkančios spalvos efektą, tačiau šis žodis įgauna naują prasmę ir apibūdina plaukų spalvą. Audinio atveju šviesi spalva palaipsniui tamsėja, o dažant plaukus efektas atvirkščias – rusvos šaknys ir palaipsniui gelsvėjantys plaukų galiukai.

Rezultatas↑
Šią plaukų spalvą pirmoji pasirinko amerikiečių modelis Erin Wasson. Merginos stilistė sukūrė plaukų dažymo techniką, kuria pavadino „plaukų tapyba“ – naudojant skirtingo dydžio dažymo teptukus sruogos dažais padengiamos trumpais potepiais. Sukuriamas itin natūralus ir šiek tiek atsainokas įvaizdis – atrodytų, kad plaukai nuaugo savaime ar buvo nublukinti vasariškos saulės.

Erin pavyzdžiu pasekė kitas modelis – Alice Dellal, kurios šukuosenos stebuklingai greitai išpopuliarėja. Ji pirmoji nepagailėjo savo ilgų plaukų ir išsiskuto smilkinį, o jos pavyzdžiu greitai pasekė eilė garsenybių, modelių bei stilingų merginų. Didžiulę įtaką populiarinant ombré plaukų spalvą padarė kita garsi mergina, taip pat modelis, stilistė ir laidų vedėja Alexa Chung.

Madingoji plaukų spalva atrodo šiek tiek netvarkingai, tačiau itin jaunatviškai ir gaiviai!

Trumpas DIY:

REIKĖS

Plaukų dažų
Pirštinių
Folijos
Teptuko tepti dažams arba nenaudojamo dantų šepetuko
Indelio dažams

EIGA

 Perskiriame plaukus per puse. Pasidedame foliją po plaukais, kad neišsiteptume ir su teptuku ištepame dažais. Apačioje dažome visus šviesiai apie 10cm o po to pereinant kaip sruogelėmis. Iš esmės ištepame plaukus kaip išeina, tik svarbu pamaišyti kad viršuje spalva pereitų sruogelėmis, o nebūtų nukirsta linija.

Baigus dažyti, suviniojame plaukus į foliją ir palaukiame 20-40min, priklauso kokio šviesumo plaukų norite.  Tarkime, jei laikysite 40 min. plaukai bus tikrai šviesūs. Palaikius kiek laiko atvyniokite foliją pažiūrėti kaip spalva ima plaukus ir jei silpnokai, tada pašildykite kelias minutes su šilta feno srove.

Kai jau manote, kad užtenka laikyti ir esate patenkinta spalva, belieka išsiplauti plaukus. Neišsigaskite, kad plaukai pirma savaitę bus labai intensyvios ar gelsvos spalvos. Su kiekvienu plovimu jie bluks.

REZULTATAS

Nežinau kaip kitiems, bet man šis dažymo būdas labai patiko. Visus plaukus dažyti kolkas nesu nusiteikusi ir tikrai to nedarysiu, kol neturėsiu žilų plaukų, bet vaikščioti natūraliai irgi buvo pabodę. O šiuo atveju jei pabos šis dažymas, beliks tik pasikirpti galus ir neliks nė pėdsako, kad buvo dažyta. Beto jau seniai norėjosi atsinaujinti, tad paskutinį pusmetį labai džiaugiuosi naujaisiais plaukais.

MINUSAI

Kiekvieni pliusai turi ir savo minusų.Po to dažymo išsausės galiukai, tad nusiteikinte juos lepinti aliejais ir kaukėmis. Beto, prieš dažymą nerekomenduoju kirptis, o tai padaryti nusidažius. Jei kirpsite galiukus nusidažykite 2-5cm daugiau, tiek kiek planuojate pakirpti, ir po dažymo praėjus porai savaičių, tada žygiuoti pas kirpėją. Kodėl? Todėl, kad visgi dažome su peroksidu, o jis pažeidžia plauką, tai per dvi savaites po dažymo plaukai galbūt patrupės, pasišakos, bet juos pakirpus puikiais plaukais galėsit džiaugtis daug ilgiau, nei kerpant prieš dažymą :)

O kaip jums atrodo tokia spalva? Gražu? Komentuokite, ir spauskite reakcijas!
                                                                                                                       Šaltiniai: illusion blog, jurgita.lt.

2 Komentarai

  1. Patiko :) Šiaip, jei norit nusidažyti plaukų galiukus įvairiomis spalvomis, siūlau tampomą popierių. Nors ir po pirmo plovimo viskas nusiplauna, bet už tai bent kelias dienas gražiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai zavingai atrodo, visai noreciau taip nusidazyt bet turbut neisdrisciau :D

    AtsakytiPanaikinti