Taigi...
OBUOLIŲ PYRAGAS
su traškia cukrine plutele
Nuotraukoje nėra miltų, pamiršau juos padėti ant stalo :D |
* Stiklinės miltų,
* Stiklinės cukraus,
* 3 kiaušinių,
* 4-6 obuolių,
* Arbatinio šaukštelio cinamono.
Gaminimas:
1. Obuolius nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Paimame pyragui kepti skirtą skardą, ją ištepame sviestu. Tada supilame į ją obuolius, apibarstome cinamonu ir gerai išmaišome, kad visi obuolių gabaliukai būtų gražiai aplipę cinamonu.
2. Gaminame tešlą.
Atkiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų (tik ne per daug, nes ta traški cukrinė plutelė gali pasidaryti per kieta ir vidus neiškepti). Tada sudedame trynius ir vėl viską išplakame.
3. Į kiaušinių masę supilame cukrų ir gerai išplakame. Tuomet suberiame miltus ir vėl gerai išplakame.
4. Supilame tešlą ant obuolių. Gražiai, lygiai paskirstyti nebūtina. Galima užtarkuoti šiek tiek savo mėgstamo šokolado - traški plutelė bus dar skanesnė!
5. Pyragą kepame iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Man pyragas skanesnis šiltas, bet ir atvėsęs taip pat labai skanus! :)
Skanaus! :)
Karolina*
*
Komentuok šį pranešimą ir gauk 1 tašką! Rink taškus, tapk aktyviausiu mėnesio
skaitytoju ir laimėk nemokamą sąskaitos papildymą! *
4 Komentarai
kad man, kas pyragą dab iškeptų, niom niom ;D
AtsakytiPanaikintiNiam niam! Eisiu savaitgali gamint! :))
AtsakytiPanaikintiO aš savaitgalį gaminsiu keksiukus arba sloksniuotus sausainius :)
AtsakytiPanaikintimmmmmmmm, pasakysiu mamai kad padarytų :D, nes pati tik nesąmonę suvelčiau.
AtsakytiPanaikinti